Annonsørinnhold

Senk strømregningen med enkle knep

Nå er spotprisen på strøm høyere enn på mange år.

Senk strømregningen med enkle knep
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da spotprisavtaler er den vanligste strømavtalen i Norge kommer mange få et et lite strømsjokk de kommende månedene. For større husholdninger kan dette utgjøre flere tusen kroner.

Bør du bytte strømavtale? Her er en strømavtalen som er veldig populær nå.

Bør du bytte til en fastprisavtale på strøm?

Man kan bytte til en fastprisavtale på strøm om man er usikker på om økonomien klarer svingningene på en spotprisavtale. Velger du for eksempel en strømavtale hos Agva kan du være trygg på at du har en god strømavtale. Får du tilbud om billigere strøm fra andre leverandør, matcher de prisen.

En fastprisavtale på strøm gir deg mer forutsigbarhet og oversikt men historisk sett har spotprisavtaler på strøm vært de mest lønnsomme. Det er normalt med en høyere spotpris om vinteren.

Senk strømregningen med enkle knep

Hva kan du selv gjøre for å senke strømregningen din? Med enkle knep kan du spare tusenvis av kroner på strømregningen:

Spar strøm på kjøkkenet:

Bruk vannkoker når du skal varme vann. Skal du bruke komfyren pass på å bruke rett størrelse på kasserollene i forhold til platen. Bruk alltid oppvaskmaskinen og fyll den helt.

En oppvaskmaskin bruker mye mindre vann enn oppvask for hånd. Tin mat i kjøleskapet og la all mat du skal fryse være avkjølt før du legger den i fryseren. Kjøp hvitevarer med A++-merking da disse bruker opptil 50 % mindre strøm enn A og B merkede hvitevarer.

Spar strøm i stua

Slå av tv, PC og andre elektroniske apparater helt når de ikke brukes. Standby mode drar strøm. Senk temperaturen på natten og dagtid når ingen er hjemme - bruk timer og investere i smarte hjem produkter som gir lavere forbruk da de kan styres via mobilen samt slå seg av og på automatisk.

Senk strømregningen med enkle knep

Spar strøm på soverommet

Senk temperaturen på natten. Bruk en timer og senk temperaturen med 2 grader så sparer du hele 10% på strømmen. Ikke luft for kråka - effektiv lufting kan spare mye energi. Luft godt en kortere periode i stedet for å ha vinduet stående oppe hele natten.

Spar strøm på badet

Installer en sparedusj. En sparedusj koster ikke mye og kan reduserer vannmengden per dusj med opptil 50%. Kombinerer du dette med å dusje kortere tid samt velger å dusje framfor å bade i badekar kan du spare mange kroner på strømregningen.

Spar strøm på vaskerommet

Fyll maskinen helt og vask på lavere temperaturer. Det rekker ofte å vaske på 40 grader i stedet for 60 grader. Luft klær istedenfor å vaske de - da sparer du både strøm, miljø og forlenger plaggets levetid. Unnvik å bruke tørketrommel om du kan henge opp vasken til tørk.

Bytt til billigere strømleverandør

Det beste tipset for å få ned strømregningen er å sammenligne strømleverandører og bytte strømavtale til den billigste. En gjennomsnittsfamilie kan spare flere tusen kroner i året på å velge den billigste strømleverandøren.

Senk strømregningen med enkle knep

Å sammenligne strøm er ikke lett, det finnes mange prismodeller og tilbud i strømmarkedet. Spotprisen er den samme for alle strømleverandør, og det er på påslaget og de faste avgiftene du kan spare penger. Agva har et av de laveste påslagene i strømbransjen. Se strømavtaler her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer