ANNONSØRINNHOLD

OPPLEV AMSTERDAM: Haarlemmerstraat gaten er en av mange flotte gater du må gå nesten gang du besøker Amsterdam. Foto: Haarlemmerstraat
OPPLEV AMSTERDAM: Haarlemmerstraat gaten er en av mange flotte gater du må gå nesten gang du besøker Amsterdam. Foto: HaarlemmerstraatVis mer

Amsterdam:

Shopping, mat og museer: Opplev Amsterdam med disse gårutene

Det beste av Amsterdam opplever du nemlig til fots!

Amsterdam er kanskje en av de hotteste destinasjonene for øyeblikket takket være byens mangfoldige attraksjoner. I tillegg er hovedstaden i Nederland langt mer intim enn de fleste andre storbyer, noe som gjør den enda mer attraktiv på denne tiden av året! Hvorfor? Fordi du kommer lett rundt til fots, og det er slik du får opplevd det beste byen har å by på!

Fra shopping og god mat, til fantastiske museer og verdenskjente kunstnere; KLM har satt sammen de fineste gårutene for deg som vil se byen til fots. Tro oss, det anbefales! Plutselig kommer du over et hyggelig marked, en mystisk pub med den beste ølen og bygg du aldri har sett maken til.

INTERIØR-SHOPPING: Shoppingmulighetene er mange i Amsterdam, men er du ute etter unikt interiør er Moooi Amsterdam stedet for deg. Foto: Moooi Amsterdam
INTERIØR-SHOPPING: Shoppingmulighetene er mange i Amsterdam, men er du ute etter unikt interiør er Moooi Amsterdam stedet for deg. Foto: Moooi Amsterdam Vis mer

For shopperen

Dersom det ikke er din første gang i byen - eller du bare må shoppe litt hvor enn du er - vil denne gåruten bli din faste hver eneste gang du venter tilbake. Alt fra rimeligere klær og sko, design-kupp, tilbehør, kunst og vakker interiør du bare kan drømme om å finne her hjemme; denne gåturen vil ta deg fra A-Å og vise deg all type shopping Amsterdam har å by på!

Klikk på destinasjonene eller på hele ruten nederst for å se dem i Google-Maps.

1) Haarlemmerstraat (shoppinggate)

2) Moooi Amsterdam

3) Nine Streets

4) Droog

5) Pieter Cornelisz Hooftstraat

Se den samlede ruten her!

MAT OG DRIKKE: Er det fint vær neste gang du skal til Amsterdam må du ta turen innom Waterkant for litt god mat og drikke! Foto: Waterkant
MAT OG DRIKKE: Er det fint vær neste gang du skal til Amsterdam må du ta turen innom Waterkant for litt god mat og drikke! Foto: Waterkant Vis mer

For mat- og drikkeentusiasten

Etter en lang shoppingrunde er det ingenting som en god kaffe-, lunsj- eller middagspause; og er det noe Amsterdam virkelig kan by på, så er det godt påfyll!

Byen er stappfull av koselige kafeer, topp restauranter, barer og puber - noe for et hvert tidspunkt og enhver smak. Men er det en ting du ikke må gå glipp av før du setter deg på flyet hjem igjen, er det å ta en sikkelig øl på en av de mange typiske Nederlandske "Bruin kaféene ' (brune barer). Her serveres det masse god øl fra merker som Heineken og Amstel, i tillegg til mindre lokale bryggerier. Og det beste er; du får dem til en god penge!

Er du derimot ikke helt på øl-siden, men heller på jakt etter et typisk "nederlandsk måltid" bør du se etter skilter som sier: "bitter" - stekte kjøttboller servert med sennep - eller "broodje Haring" - en form for sildsmørbrød.

1) Roest amsterdam

2) Waterkant

3) De School

4) Westergasfabriek

5) Sugarfactory

Se den samlede ruten her!

KUNST: Moco museet er et av flere 'must-see' museer i Amsterdam. Foto: Moco Museet
KUNST: Moco museet er et av flere 'must-see' museer i Amsterdam. Foto: Moco Museet Vis mer

For den kunstinteresserte

Etter en forfriskende øl eller et mettende måltid er man klar for å rusle videre, og er man først i "kunstnernes by" er det minste man kan gjøre å stikke innom et museum eller to - og det er virkelig verdt det. Med sine mange verdenskjente kunstnere er Nederland, og spesielt Amsterdam, blitt kjent som en av de viktigste kunstbyene i Europa.

Vincent van Gogh, Piet Mondrian, Karel Appel og Constant Nieuwenhuys er kun et par av de mange internasjonale kunstikonene byen har by på. På Rijksmuseum, Stedelijk Museum og Van Gogh-museet finner du verk av de største nederlandske kunstnerne, men Amsterdams enorme museumutvalg stopper ikke der. Det er over 50 museer i byen der Anne Frank House, Filmmuseet EYE-museet og FOAM - det fotografiske museum virkelig er verdt å få med seg.

Og enda bedre: På flere av disse museene kan du komme inn gratis, ved å kjøpe den såkalte Amsterdam sneaker! Denne freshe sneakersen er laget nettopp for lange gåturer og gir tilgang til en rekke museer og attraksjoner i byen!

Skoene kan kjøpes via eBay, og med skoen følger også en tur til Amsterdam med KLM. I tillegg går pengene fra auksjonen direkte til UNICEF. Dersom du derimot allerede har bestilt tur med KLM kan du vinne et par sko ved å konkurrere med en begrunnelse på kampanjesiden.

1) Stedelijk Museum

2) Moco museum

3) Rijksmuseum

4) Foam Photography Museum

5) EYE Film museum

Se den samlede ruten her!

Les mer om Amsterdam sneakers-prosjektet på amsterdamsneaker.klm.com eller bestille reiser direkte på klm.com.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.