Annonsørinnhold

Sjekk hvor attraktiv kunde du er for banken – helt gratis

Bankene ser på kredittdatene dine når de bestemmer hvilke lånerenter de gir deg. Innsikt i egen kredittscore er ditt viktigste våpen i jakten på lavest mulig rente.

Alle norske banker kredittsjekker sine kunder - Se hva de finner ut om deg.
Alle norske banker kredittsjekker sine kunder - Se hva de finner ut om deg. Vis mer

Tiden med rekordlav rente er dessverre over. Norges bank satt opp styringsrenten til 2,75 % i desember og de melder at styringsrenten mest sannsynlig settes videre opp i mars 2023.

I perioder med renteoppgang er det ekstra viktig å følge nøye med på hvordan lånerentene dine utvikler seg og hvor du får de beste vilkårene. Lånene dine er allerede blitt markant dyrere, og det er viktig å ha kontroll på om banken din setter opp renta mer enn det markedsutviklingen tilsier.

Sjekk hvordan banken bedømmer deg her

Sjekk kredittscoren din gratis
Men hvordan vet du om du har dårligere rentevilkår enn du har krav på? Alle norske banker og låneinstitusjoner vurderer kundenes kredittrisiko ved å gjennomføre en kredittsjekk. Scoren du får på kredittsjekken, er helt avgjørende for privatøkonomien din. Den påvirker ikke bare om du får lån, men også hvor gode eller dårlige betingelser du får.

Mer gunstig billån
I tillegg til å få bedre innsikt i kredittdataene dine gjennom Defero kan du også få bedre billån. Det å kjøpe bil er en stor investering, og jakten på det beste lånetilbudet kan være en utfordring. Defero har lansert en ny tjeneste hvor medlemmene får svært konkurransedyktige renter på billån gjennom Nordea. Med over 500 000 medlemmer har tjenesten god forhandlingsmakt med banker og forsikringsselskaper.

Dersom du eksempelvis har 30 000 kr i innskudd til bil og ønsker å låne 170 000 kr med nedbetaling på 5 år kan du få tilbud om en rente på 4,9%. I gitt eksempel vil du kunne spare 37 000 kr over lånets løpetid sammenlignet med andre tilbydere.

Sjekk om du kvalifiserer til denne renten

Gir deg samme innsikt som banken har
- Nordmenns privatøkonomi er mer utsatt enn noen gang før. Rekordhøye priser er allerede med på å kvele manges privatøkonomi, og når rentene nå i tillegg blir satt opp, kan tiden fremover bli svært krevende for mange, sier daglig leder i Defero, Eigil Arff Tarjem

Ifølge Tarjem er det overraskende mange nordmenn som ikke vet hvilke renter de kan forvente å få.

- Defero gir deg denne innsikten, samt argumentene du trenger for å effektivt forhandle rente med banken din, fortsetter Tarjem.

Sjekk hvor attraktiv kunde du er for banken – helt gratis

Gir deg totaltoversikt over økonomien din
Defero har fått over 500 000 medlemmer etter lanseringen i 2019, og hver dag hjelper tjenesten et stort antall nordmenn med å få bedre rentevilkår.

I tillegg til gratis innsikt i egen kredittscore, har Defero også en budsjettfunksjon som hjelper deg å holde oversikt over privatøkonomien, og som viser deg hvor du kan spare penger. Du får også oversikt over utestående gjeld, og du kan se hvor mye du kan spare ved å refinansiere dyr gjeld.

Sjekk kredittscoren din gratis her

Sjekk hvor attraktiv kunde du er for banken – helt gratis

Score fra 1 til 100
Defero bruker Creditsafe som leverandør av kredittinformasjon. Dette betyr scoren din:

  • 71-100: «Veldig lav risiko»: Anbefaler at kunden blir godkjent
  • 51-70: «Lav risiko»: Anbefaler at kunden blir godkjent
  • 30-50: «Moderat risiko»: Anbefaler at kunden blir godkjent, men en manuell vurdering bør gjøres
  • 21-29: «Høy Risiko»: Anbefaler ytterligere manuell sjekk av kunden
  • 1-20: «Veldig høy risiko»: Anbefaler avslag

Sjekk kredittscoren din gratis her

Se også: Få bedre rente på lånene dine

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer