ANNONSØRINNHOLD

TRENDY: I 2019 er det blant annet minimalisme og naturlige materialer som dominerer trendbildet på soverommet. Med senger fra Jensen, som denne, får du både funksjonalitet og vakkert design. Bilde: Jensen
TRENDY: I 2019 er det blant annet minimalisme og naturlige materialer som dominerer trendbildet på soverommet. Med senger fra Jensen, som denne, får du både funksjonalitet og vakkert design. Bilde: JensenVis mer

Skap ditt personlige rom for drøm og glede

Det er her vi henter våre første impulser, allerede før vi slipper dagslyset inn – så la soverommet bli et sted som gir deg de aller beste forutsetningene.

Søvnmønsteret er ganske forskjellig fra person til person. Noen sovner så snart de har lagt hodet på puta, mens andre sliter seg gjennom natten med oppstykket søvn.

Uansett, god søvn eller dårlig, er det et faktum at vi tilbringer en tredjedel av livet vårt i senga – og dét sier litt om viktigheten av søvn og trivsel på soverommet.

2019 er rett rundt hjørnet og det er ingen hemmelighet at forandring står ekstra høyt på agendaen på denne tiden; ikke bare i form av nyttårsforsetter (som, la oss være ærlige, vi sjelden klarer å overholde...) om å kvitte oss med personlige laster, men også i hjemmet.

Kanskje er det soverommets tur denne gangen?

Ja, takk, begge deler!

Dersom du føler at tiden er inne for å gjøre en forandring på soverommet, kan det være lurt å ta utgangspunkt i rommets – og egentlig hele hjemmets – desidert viktigste møbel; sengen. Dét er en god investering for både kropp og sjel.

Sengen skal først og fremst ivareta et av de mest grunnleggende behovene dine, nemlig søvn og hvile, men å finne en seng hvor funksjonalitet og godt design går hånd i hånd, er lettere sagt enn gjort.

Jensen er Europas ledende merkevare innen senger og madrasser, og har senger som både passer godt på kroppen og som har vunnet priser for design. Ja, takk, begge deler!

Med sengekonseptet Jensen Nordic Line får du akkurat den liggekomforten du ønsker, samtidig som du får et utrolig kult og stilrent design som åpner for mer luft i rommet.

Her viker den tradisjonelle, litt trause rammesengen for en seng som fremstår som et nett og lettplassert møbel. Som prikken over i-en er madrassen dekket med et sømløst tekstil for å forsterke de rene linjene. Endelig en rammeseng som også tåler dagens lys!

Det klumpete gamle nattbordet som samler støv og fyller opp rommet er også historie. Et Add-on nattbord er perfekt for deg som setter pris på den luftige følelsen i rommet, og for å gjøre det hele enda mer tilpasset din personlige stil, kan du velge mellom flere ulike farger; hvitbeiset eik, svartbeiset eik, og eik natur.

Pssst: Et annet tilbehør i samme konsept er den tekstilkledde gavlen, som kan fåes i ulike farger, og finnes i smale, høye, brede... Dét betyr at uansett om du har skråtak eller herskapelig høyde, vil sengen få en «skreddersydd» look.

Velg forøvrig sengeben i materialer som harmonerer med sengen og rommet.

KOMFORT: Etter en lang dag, er det å få synke ned i maksimal liggekomfort en uvurderlig følelse. FOTO: Jensen
KOMFORT: Etter en lang dag, er det å få synke ned i maksimal liggekomfort en uvurderlig følelse. FOTO: Jensen Vis mer

Liten plass?

Å ha liten plass trenger ikke være synonymt med å måtte kvitte seg med ting – i stedet kan man simpelthen tenke nytt.

Begrepet «compact living» stammer visstnok fra Japan, der man har levd plasseffektivt i mikrohus i flere hundre år. Uttrykket ble gjenopplivet på 1990-tallet da japansk ungdom ikke hadde råd til storbyens økende kvadratmeterpris; de flyttet ut til forstedene og bygde hjem som ikke var stort større enn en parkeringsrute. Så langt behøver vi ikke ta begrepet i dag, men det kan absolutt brukes som inspirasjon til nytenkende løsninger i våre hjem – ikke minst på soverommet.

For eksempel kan du velge høye sengeben slik at plassen under senga kan utnyttes til oppbevaring.

Jensens sengebenk er en kombinert sitteplass og oppbevaringsplass. Med samme tekstilvalg som til sengene, vil den oppleves som en perfekt forlengelse og gli naturlig inn. Bare løft opp lokket, pakk ned både sengetøy og laken, og nyt et ryddig rom!

PLASSEFFEKTIVT OG ELEGANT: Jensens sengebenk kommer i samme farger som sengene og har lekkert design. FOTO: Jensen
PLASSEFFEKTIVT OG ELEGANT: Jensens sengebenk kommer i samme farger som sengene og har lekkert design. FOTO: Jensen Vis mer

Soveromstrender i 2019

Det viktigste når du innreder soverommet er å finne din personlige stil. Noen vil foretrekke avdempet fargebruk og det klassisk, minimalistiske skandinaviske – mens andre er hakket mer vågale.

Er soverommet ditt lite, kan det være lurt å vurdere førstnevnte; minimalisme (og gode oppbevaringsløsninger) gjør nemlig underverker når det gjelder å få et rom til å virke større enn det er. Gå for en dus fargepalett på veggene og velg naturlige materialer – dét blir en av de største interørtrendene i 2019 ifølge Elle Decor – og bruk i stedet enkle bilder eller planter for å gi rommet liv.

Vil du gå for farger, kan sølvgrønt være et godt alternativ. I november utnevnte nemlig Fargehandelen Fargerike sølvgrønn til Årets Farge 2019.

– Grønn kommer i mange toner og sjatteringer. Sølvgrønt har et slør over seg, nesten som et støvdryss. Vi ønsker å hente frem gamle ting, resirkulere, bruke om igjen, fornye heller enn bare å kjøpe nytt. Sølvgrønn reflekterer mye av måten vi lever og tenker på i dag. Vi prøver alle å leve økologisk, sløse mindre, være rausere, mer tilgivende, mindre prangende og mer naturlig, sier kreativ leder Tale O. Henningsen om fargen.

ÅRETS FARGE: Kanskje sølvgrønt kan være et godt alternativ for deg som ønsker fargeinnslag på soverommet? FOTO: Jensen
ÅRETS FARGE: Kanskje sølvgrønt kan være et godt alternativ for deg som ønsker fargeinnslag på soverommet? FOTO: Jensen Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.