Annonsørinnhold

Skap stemning med lekre lamper

Lurer du på hvordan velge lamper som passer hjemmet ditt? Bli inspirert av den nordiske stua til influencer Therese Lien, og få med deg de supre tipsene fra Lampehusets lysveileder til valg av riktige lamper.

PRIKKEN OVER I´EN: Grand Bubbles fra Lampehuset er virkelig midtpunktet i Therese Lien sin nordisk, minimalistiske stue. Dekorativ, men allikevel så tidløs at den kan bli hengende i flere tiår. Dessuten følger det med dimmer, i tillegg til at den kan formes slik du ønsker.
PRIKKEN OVER I´EN: Grand Bubbles fra Lampehuset er virkelig midtpunktet i Therese Lien sin nordisk, minimalistiske stue. Dekorativ, men allikevel så tidløs at den kan bli hengende i flere tiår. Dessuten følger det med dimmer, i tillegg til at den kan formes slik du ønsker. Vis mer

- Vanligvis henger jeg opp lampene mine selv, men denne veier hele åtte kilo og er i glass, så jeg måtte ha hjelp, sier Therese Lien. Hun er henrykt over å ha fått Grand Bubbles fra Lampehuset på plass over stuebordet.

Hun forteller at siden stua er hele 70 kvaderatmeter, har hun delt den inn i ulike soner. I den ene enden har Therese laget et deilig koseplass med en raus sofa der familien kan krype opp i for å slappe av og se på TV.

Sofakroken har der i mot manglet lys, noe hun har brukt god tid på å finne. Men nå som taklampa Grand Bubbles, stålampa Noor II, vegglampa Reys og, ikke minst, den dekorative Monkey er i hus har sofakroken blitt en skikkelig koseplass.

(Sjekk ut alle de fine lampene nedover i saken!)

BLACK WEEK-TILBUD PÅ LAMPER HER

FLERE LAMPER: Et rom trenger flere lyspunkter til ulikt bruk - både koselig og praktisk.
FLERE LAMPER: Et rom trenger flere lyspunkter til ulikt bruk - både koselig og praktisk. Vis mer

- Jeg har masse spotter i taket, men det blir ikke helt det samme. Lamper gjør noe med atmosfæren, og riktige lyspærer setter tonen i rommet. Grand Bubbles er virkelig prikken over i´en. Den gir en wow-effekt i stua, samtidig som den gir et lunt og koselig lys, sier Therese.

Lampen er et statement, og mønsteret som danner seg på veggene blir som kunst. Therese Lien

BLACK WEEK-TILBUD PÅ LAMPER HER

DIMMEMULIGHET: Pass på å ha dimmer! Da kan du nemlig velge den sterkeste pæren, men dimme etter lysbehovet der og da. Rett og slett gjøre funksjonslys om til stemningslys.
DIMMEMULIGHET: Pass på å ha dimmer! Da kan du nemlig velge den sterkeste pæren, men dimme etter lysbehovet der og da. Rett og slett gjøre funksjonslys om til stemningslys. Vis mer

Planlegg og bruk tid

Therese og mannen har bygd huset sitt selv, og helt fra starten av har hun hatt en ide på hvordan hun har lyst til å ha hjemmet sitt. Men en ting hun ikke tenkte over var lyssettning av huset.

- Jeg angrer så på at jeg ikke involverte en lysveileder før vi la opp det elektriske. En elektriker er ikke nødvendigvis oppdatert på lamper og hvordan skape god atmosfære med riktig lyssetting. Det er der i mot en lysveileder, sier Therese, som også anbefaler å bruke god tid og legge i noen ekstra kroner på en taklampe du kan ha lenge.

BLACK WEEK-TILBUD PÅ LAMPER HER

RIKTIG LENGDE: Ideell avstand på pendel ned til bord er fra 55-100cm. Normalen er 60-90 cm. Henger den for høyt blender den øynene, og er den for lav vil den være i veien for de som sitter ved bordet.
RIKTIG LENGDE: Ideell avstand på pendel ned til bord er fra 55-100cm. Normalen er 60-90 cm. Henger den for høyt blender den øynene, og er den for lav vil den være i veien for de som sitter ved bordet. Vis mer

Helene Berg-Paulsen (46) har jobbet med lys og lamper i over 12 år, og er både lyskonsulent og prosjektleder i Lampehuset. Hun er helt enig med Therese om at alle burde involvere en ekspert på lys før man engasjerer en elektriker.

- Det gjelder selvfølgelig nybygg, men også når du skal renovere et hus eller pusse opp for eksempel en stue, sier hun.

Under får du hennes lysende gode eksperttips!

BLACK WEEK-TILBUD PÅ TAKLAMPER HER

SKAPER ROMMET: En stor og dekorativ lampe gir ikke bare praktisk lys, men setter stilen og er midtpunktet i hele rommet.
SKAPER ROMMET: En stor og dekorativ lampe gir ikke bare praktisk lys, men setter stilen og er midtpunktet i hele rommet. Vis mer

Praktisk stålamper

- En stålampe er fleksibel, og kan lett flyttes hvis man ønsker å plassere den ett annet sted. Mange bruker stålamper eller bordlamper hvis man ikke ønsker å skru en lampe i veggen. Stålamper kan plasseres i hjørner, ved sofaen eller rett ved en lene stol hvor man sitter og leser eller strikker, sier Helene Berg-Paulsen.

BLACK WEEK-TILBUD PÅ STÅLAMPER HER

MULTIFUKSJONELL: Ha gjerne flere «armer» eller «hoder» på stålampen. Da kan du bruke den for å lese men også til å lyse opp mørke hjørner.
MULTIFUKSJONELL: Ha gjerne flere «armer» eller «hoder» på stålampen. Da kan du bruke den for å lese men også til å lyse opp mørke hjørner. Vis mer

Dekorative bordlamper

Helene Berg-Paulsen forklarer at bordlamper ofte blir kjøpt som en dekorativ del av interiøret, og byttes ut på samme måte som en vase.

- Sats gjerne på en vakker og tidløs fot, og så kan du bytte lampeskjermene med årstider og høytider. For eksempel er vinrød velur flott til jul, mens klare, friske farger passer fint om sommeren, sier eksperten.

BLACK WEEK-TILBUD PÅ BORDLAMPER HER

PYNTER OPP: Bordlamper kan kun være som pynt på en skjenk, eller skape stemning i vinduskarmen eller på ett avlastningsbord.
PYNTER OPP: Bordlamper kan kun være som pynt på en skjenk, eller skape stemning i vinduskarmen eller på ett avlastningsbord. Vis mer

Nyttige vegglamper

- Vegglamper kan godt henge alene, men om du velger to like bør de henges på hver sin side av ett bilde eller TV, eller på hver sin vegg. Vegglamper kan også være svært dekorative, og vi har noen varianter som nesten kan benyttes som et maleri. Her får man virkelig ett smykke på veggen, men med lysende effekt, sier Helene Berg-Paulsen.

BLACK WEEK-TILBUD PÅ VEGGLAMPER HER

VEGGLAMPER: De kan både skape stemning, lyse opp en mørk vegg og gi praktisk leselys.
VEGGLAMPER: De kan både skape stemning, lyse opp en mørk vegg og gi praktisk leselys. Vis mer

Lyst til å få hjelpe av en lysveileder?

Lampehuset er brennende opptatt av at LYS SKAPER HJEM, og har et eget team med lyskonsulenter som kan komme hjem til deg. De hjelper deg med alt fra små rom til hele husprosjekt - fra nybyggtegninger, renoveringsprosjekter og til hjem man har bodd i i flere år. Ingenting er umulig! Booke tid via nettsiden!

https://www.lampehuset.no/lysradgiving

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer