Annonsørinnhold

Slik blir grillfesten en suksess

Å stelle i stand til sommerfest i hagen er både hyggelig og enkelt.

Når det er sommer og fint vær, er det hyggelig å invitere familie og venner på fest i hagen. Men når man skal dekke et stort bord til mange, er det greit å ha en sjekkliste slik at du er sikker på at alt blir gjort.

• Husk at du selvfølgelig må følge myndighetenes råd og anbefalinger når det gjelder samlinger og aktiviteter med tanke på Covid-19.

Her er tipsene som gjør sommerfesten til en suksess!

Steg 1: Tekstiler

Dersom du skal ha så mange gjester at du ikke har plass på bordet, kan du faktisk fint bygge ditt eget langbord av noen paller og enkle bordflater. Legg en engangsduk over, og vips, du har et langbord i hagen med plass til mange.

LAG DITT EGET BORD: Lag ditt eget langbord av noen paller og bordflater.
LAG DITT EGET BORD: Lag ditt eget langbord av noen paller og bordflater. Vis mer

Når bordet med duk er klart, er det tid for andre tekstiler. Puter i forskjellige farger og fasonger er deilig å sitte på, og ha gjerne noen pledd i bakhånd for når temperaturen faller på kvelden. Holdes festen på dagtid, er det være smart med parasoller eller solseil som beskytter mot sola.

MYKT: Puter i forskjellige farger og fasonger er fint å sitte på.
MYKT: Puter i forskjellige farger og fasonger er fint å sitte på. Vis mer

Steg 2. Belysning

Heldigvis er sommerkveldene lange, men sitter dere ute til det skumrer, blir det ekstra stemningsfullt koselig lys som passer til utebruk. Hva med noen fine lysslynger med solcelle? De kan henges opp på kryss og tvers over bordet, eller rett og slett bare legges rett på bordet som dekor.

KOSELIG: Pynt opp med en lysslynge i partyteltet, på verandaen eller i treet.
KOSELIG: Pynt opp med en lysslynge i partyteltet, på verandaen eller i treet. Vis mer

Suppler gjerne med noen stilfulle glødepæreformede solcellelamper i ulike farger, og du har skapt et magisk festbord. I trærne rundt kan du henge soldrevne rislamper - en fin måte å lyse opp hele hagen.

En deluxe-lysslynge med større, røykfargede glasspærer er et litt flottere alternativ som gjør seg like godt inne som ute. Denne setter garantert prikken over i-en på festen!

DELUXE: Lysslynge med store, røykfargede glasspærer.
DELUXE: Lysslynge med store, røykfargede glasspærer. Vis mer

Steg 3. Dekk bordet

Så er det tid for å dekke bordet. Begynn med en bordbrikke til hver gjest, og legg deretter på tallerkener, bestikk og glass. For selve serviset gjelder det å tenke litt på anledningen, og ettersom festen er ute, kan det være smart med papptallerkener.

I varmt vær er det viktig å få i seg nok drikke, så ha gjerne vann eller annen drikke stående framme. Fyll en stor glassdispenser med drikke, isbiter, frukt og bær – det kjøler ned på varme sommerdager. Glasskrukka kan fint stå framme på bordet, så kan gjestene forsyne seg selv ved behov.

DELIKAT: En stor glassdispenser med kald drikke kan gjerne stå framme på bordet.
DELIKAT: En stor glassdispenser med kald drikke kan gjerne stå framme på bordet. Vis mer

Server i champagneglass av plast, så slipper du glasskår på gressplenen. Om du ønsker å være litt mer kreativ med borddekkingen, serverer du drikken i morsomme plastkrus formet som jordbær, eller plastflasker i ulike farger med sugerør.

Steg 4: Dekorer med blomster

Få ting sier sommer som friske blomster. Plukk markblomster og putt dem i passende glassflasker spredt utover bordet. Du kan også legge blomster og andre grønne vekster rett på bordet til pynt.

STEMNING: Friske blomster lager sommerstemning.
STEMNING: Friske blomster lager sommerstemning. Vis mer

Steg 5: Musikk

Når bordet er dekket, lysene hengt opp og dekorasjonen på plass, er det én viktig ting som mangler for at festen blir komplett: musikk! En høyttaler med mulighet for å strømme musikk rett fra smarttelefonen gir deg full kontroll over bakgrunnsmusikken.

En god anbefaling her er denne snertne høyttaleren fra JBL. Den er selvfølgelig oppladbar, og kobles rett til telefonen gjennom Bluetooth. I tillegg er den vanntett om uhellet skulle være ute. Du kan også seriekoble flere enheter for en enda heftigere lydopplevelse.

Om du virkelig vil slå på stortromma, er denne kraftige høyttaleren midt i blinken. Den kommer med egne hjul og teleskophåndtak for enkel flytting.

Steg 6: Grilling

Det finnes et hav av ulike griller, for ikke å snakke om forskjellig grillutstyr. Har du allerede tilgang på grill, holder det med en skikkelig grillrens før maten skal lages.

Om du likevel trenger ny grill, vil en solid tønnegrill gjør jobben når mange skal ha mat samtidig. Den er enkel i bruk og gir perfekt resultat takket være det regulerbare gitteret for briketter.

TØNNEGRILL: Robust, emaljert grilltønne med mange grillmuligheter.
TØNNEGRILL: Robust, emaljert grilltønne med mange grillmuligheter. Vis mer

Du kan også gjøre om halvparten av grillen til en stekepanne med en stekeplate. Supert om du skal tilberede fisk, grønnsaker, skalldyr eller stekte poteter. Sistnevnte serverer du i tøffe kurver.

Og er det noen gjester som absolutt vil ha pizza i stedet for grillmat, fikser du dette enkelt med en pizzastein som plasseres rett på grillen.

PIZZA PÅ GRILLEN: Med en pizzastein kan du lage deilige pizzaer på grillen.
PIZZA PÅ GRILLEN: Med en pizzastein kan du lage deilige pizzaer på grillen. Vis mer

Steg 7: Unngå mygg

På varme sommerkvelder er det ikke til å unngå at myggen også kommer på besøk (selv uten invitasjon). Dette kan selvfølgelig bli veldig plagsomt, men heldigvis finnes det smarte løsninger - nemlig myggjageren!

Myggjageren kommer i ulike modeller. Til hagen, uteplassen eller større verandaer vil Thermacell Radius gjøre jobben. Du får også en hendig bordmodell som garantert holder myggen borte.

MYGGJAGER: Avgir et luktfritt myggmiddel som ikke skader myggen, men bare gjør at den hoder seg på avstand.
MYGGJAGER: Avgir et luktfritt myggmiddel som ikke skader myggen, men bare gjør at den hoder seg på avstand. Vis mer

Da er det bare å ønske lykke til med festen!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer