Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Slik blir sommer­festen en suksess

Å stelle i stand fest i hagen er både hyggelig og enkelt.

Når det er sommer og fint vær er det hyggelig å invitere venner og kjente på fest i hagen. Men når man skal dekke et stort bord til mange, er det greit å ha en sjekkliste slik at du er sikker på at alt blir gjort.

Her er tipsene som gjør festen til en suksess!

Steg 1: Tekstiler

Dersom du skal ha så mange gjester at du ikke har plass på bordet, kan du faktisk fint bygge ditt eget langbord av noen paller og enkle bordflater. Legg en engangsduk over, og vips, du har et langbord i hagen med plass til mange.

LAG DITT EGET BORD: Lag ditt eget langbord av noen paller og bordflater.
LAG DITT EGET BORD: Lag ditt eget langbord av noen paller og bordflater. Vis mer

Når bordet med duk er klart, er det tid for andre tekstiler. Puter i forskjellige farger og fasonger er deilig å sitte på, og ha gjerne noen pledd i bakhånd for når temperaturen faller på kvelden.

MYKT: Puter i forskjellige farger og fasonger er fint å sitte på.
MYKT: Puter i forskjellige farger og fasonger er fint å sitte på. Vis mer

Med tekstiler i boks er det tid for neste steg.

Steg 2: Belysning

Heldigvis er sommerkveldene lange, men sitter dere ute til det skumrer blir det ekstra stemningsfullt med noen fine lysslynger med solcelle. De kan henges opp på kryss og tvers over bordet, eller rett og slett bare legges rett på bordet som dekor.

LYS I TRÆRNE: Lysslynger og lyskrukker kan henges i trærne for ekstra stemning.
LYS I TRÆRNE: Lysslynger og lyskrukker kan henges i trærne for ekstra stemning. Vis mer

For større fester kan man spe på med noen solcelledrevne lamper, og kanskje henge en gøyal slynge eller glasskrukke i trærne. Solcellelyktene lades på dagtid og tennes automatisk ved skumring.

En deluxe-lysslynge med større, røykfargede glasspærer er et litt flottere alternativ som gjør seg like godt inne som ute. Denne setter garantert prikken over i-en på festen!

DELUXE: Lysslynge med store, røykfargede glasspærer.
DELUXE: Lysslynge med store, røykfargede glasspærer. Vis mer

Steg 3: Dekk bordet

Så er det tid for å dekke bordet. Begynn med en bordbrikke til hver gjest, og legg deretter på tallerkener, bestikk og glass. For selve serviset gjelder det å tenke litt på anledningen. Hvitt servise i steingods matcher absolutt alt, men dersom du er redd for at noe skal knuse er miljøvennlige tallerkener med bambusfiber et godt alternativ. Serviset er slitesterkt og veier dessuten mye mindre enn vanlig servise – superenkelt å bære ut i hagen!

Skal du servere mat som krever at man spiser med fingrene, som for eksempel reker, kan det være greit å ha noe ekstra å tørke hendene med på bordet. Legg noen kjøkkenhåndklær i en eske av tre – det er både dekorativt og enkelt for gjestene.

I varmt vær er det viktig å få i seg nok drikke, så ha gjerne vann eller annen drikke stående framme. Fyll en stor glassdispenser med drikke, isbiter, frukt og bær – det kjøler ned på varme sommerdager. Server i champagneglass i klassisk krystall (eller plast dersom du er redd for at noe skal knuse). Glasskrukka med drikke kan fint stå framme på bordet, så kan gjestene forsyne seg selv ved behov.

DELIKAT: En stor glassdispenser med kald drikke kan gjerne stå framme på bordet.
DELIKAT: En stor glassdispenser med kald drikke kan gjerne stå framme på bordet. Vis mer

Steg 4: Dekorer med blomster

Få ting sier sommer som friske blomster. Sett dem i en glassflaske eller i apotekflaske for å variere, og legg også gjerne blomster og andre grønne vekster rett på bordet til pynt.

STEMNING: Friske blomster lager sommerstemning.
STEMNING: Friske blomster lager sommerstemning. Vis mer

Steg 5: Sørg for skygge

Dersom festen begynner før sola går ned, kan det være greit å sørge for at gjestene ikke blir sittende midt i solsteika. Med en parasoll eller to får du skygget for sola, og skulle sola gå bak en sky er de enkle å slå sammen.

Steg 6: Musikk

Når bordet er dekket, lysene hengt opp og dekorasjonen på plass, er det bare én ting som mangler for at festen blir komplett: musikk! En kraftig høyttaler med mulighet for å strømme musikk rett fra smarttelefonen gir deg full kontroll over bakgrunnsmusikken. Høyttaleren har et ladbart batteri, slik at du ikke trenger tenke på strømtilkobling.

Da er det bare å ønske lykke til med festen!

FESTSTEMNING: Inviter til fest og hygge med venner og familie.
FESTSTEMNING: Inviter til fest og hygge med venner og familie. Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media