Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

RYDDIG OG PRAKTISK: Med smarte løsninger på barnerommet, blir det enklere å holde orden.
RYDDIG OG PRAKTISK: Med smarte løsninger på barnerommet, blir det enklere å holde orden. Vis mer

Slik får du enkelt orden på barnerommet

Livet med barn innebærer ofte mye rot. Her får du gode tips til hvordan du får orden i kaoset.

Du kjenner deg sikkert igjen: Leker flyter overalt, og uansett hvor mye du rydder, blir det aldri helt ryddig. Heldigvis finnes det smarte løsninger som hjelper deg å få orden på barnerommet.

Orden med hyllesystem

Hyller er noe man absolutt bør ha på et barnerom, og er en super løsning i stedet for å ha leker flytende rundt (som vi vet ofte havner på gulvet).

image: Slik får du enkelt orden på barnerommet

Med et smart hyllesystem blir det mer gulvplass til lek og moro, og når ting har sin faste plass, blir ryddingen lettere. Det er en enkel og billig måte å få system i leker, tegnesaker og bøker.

Velg mellom ferdige hyller i metall, eller sett sammen din egen hylle med hylleknekter og solide eikeplater. Uansett hvilken løsning du går for, finner du alt du trenger her.

En kjekk oppslagstavle av metallnett er også en fin måte å holde orden på. Metallnettet henges rett på veggen, og med kroker, klips og ulike beholdere du fester på, kan du lage et system som passer perfekt til barnerommet.

ORDEN I HØYDEN: Et metallnett med kroker, klips og bladbeholder gjør det enkelt å holde orden i barnas utstyr.
ORDEN I HØYDEN: Et metallnett med kroker, klips og bladbeholder gjør det enkelt å holde orden i barnas utstyr. Vis mer

Gjør ryddingen til en lek

Det finnes mange måter å få ryddingen til å bli både morsommere og enklere for barna på - og egentlig er det bare fantasien som setter grenser.

Hva med å lage en gøyal bilbane på veggen som rydder bort lekebilene helt selv? Det eneste du trenger er noen bildelister, klistremerker og en oppbevaringskurv.

BILBANE PÅ VEGGEN: Med denne løsningen blir det både morsomt og enkelt å rydde vekk lekebilene.
BILBANE PÅ VEGGEN: Med denne løsningen blir det både morsomt og enkelt å rydde vekk lekebilene. Vis mer

Skru fast bildelistene i en helling på veggen. Sett på noen kule klistremerker og plasser oppbevaringskurven under. Nå er det bare å plassere lekebilene på den hjemmelagde bilbanen og...tadaaaa!

En annen praktisk dings som gjør det enklere å holde orden i lekene på, er en lekematte og oppbevaringspose i ett. Når leken er ferdig, er det bare å dra sammen matta med alle lekene inni. Super til stableklosser eller lego. Enklere rydding blir det ikke!

GENIALT: Lekematte og og oppbevaringspose gjør ryddingen til en lek.
GENIALT: Lekematte og og oppbevaringspose gjør ryddingen til en lek. Vis mer

Få orden med faste plasser

Om du lager et system der alt har sin faste plass, blir det enklere for barna å finne det de vil leke med, men også å sortere lekene etterpå. Vi slår derfor et slag for gjennomsiktige plastbokser.

Velg mellom ulike størrelser avhengig hva som skal oppbevares. Deretter merker du boksene med ulike klistremerker som viser hva de inneholder. Dette gjør det oversiktlig både for store og små!

ALT I BOKS: Mindre bokser får plass i hyller, mens store bokser kan plasseres under senga for å spare plass.
ALT I BOKS: Mindre bokser får plass i hyller, mens store bokser kan plasseres under senga for å spare plass. Vis mer

På den måten har stableklossene, puslespillet, serveringssettet og verktøyet sin faste plass, og barnerommet har blitt langt enklere å holde i orden.

PLASS TIL DET MESTE: Oppbevaringskurver med gøyalt mønster er fine til klær eller kosedyr.
PLASS TIL DET MESTE: Oppbevaringskurver med gøyalt mønster er fine til klær eller kosedyr. Vis mer

Oppbevaringsbokser får du også med gøyale motiver i ulike fasonger. Velg for eksempel en kvadratisk boks med stjerner til barnas kosedyr, så kan kle-seg-ut-klærne få plass i en rund oppbevaringskurv.

Hobbysaker som maling og pensler er kjekt å putte i en boks med lokk. Da slipper du søl overalt.

Det finnes også smarte leker som fint kan brukes som oppbevaring. En lekekoffert er super til oppbevaring av mindre leker, og et verktøybelte har barnas lekeverktøy samlet på ett og samme sted når leken er ferdig.

LEKE OG OPPBEVARING I ETT: En lekekoffert kan også brukes til oppbevaring av mindre leker.
LEKE OG OPPBEVARING I ETT: En lekekoffert kan også brukes til oppbevaring av mindre leker. Vis mer

Andre smarte løsninger

Én ting er å ha orden i barnas klær og leker, en annen ting er å ha oversikt over ukeplaner. Hvilken dag er det svømmetrening? Når skal den lille i neste bursdag?

SELVHEFTENDE TAVLE: Hold orden på alle gjøremål. Rull den sammen og ta den med deg hvor du vil.
SELVHEFTENDE TAVLE: Hold orden på alle gjøremål. Rull den sammen og ta den med deg hvor du vil. Vis mer

Med en selvklebende tavle som kan rulles sammen og tas med, blir det enklere å huske alt. Heng den opp på døra, og skriv eller tegn med tavlekritt eller kalkpenner. Teksen tørkes lett bort med en fuktig klut.

En annen genial ting er krittavlemaling. Ja, du leste riktig - tavlemaling! Med denne malingen lager du din egen «skoletavle» som barna kan tegne og skrive på. Males rett på veggen eller døra.

EGEN TAVLE: Lag din egen «skoletavle» med tavlemaling.
EGEN TAVLE: Lag din egen «skoletavle» med tavlemaling. Vis mer

Du kan også lage din egen magnettavle med magnetisk maling. Denne gir en slett flate barna kan feste magneter på. Maler du over med tavlemalingen, får du både i pose og sekk!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.