ANNONSØRINNHOLD

VÅRVASK: Husvegger er én av flere ting som bør gjøres klart til våren.
VÅRVASK: Husvegger er én av flere ting som bør gjøres klart til våren.Vis mer

Slik får du hus og terrasse klart til sommeren

Vegger, vinduer eller terrasse – her er det som bør gjøres.

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og det er på høy tid å friske opp terrassen og husveggene før sola kommer for fullt.

Terrassen må skrubbes, vinduer må pusses og vegger må spyles. Men vet du egentlig hvordan høytrykkspyleren bør brukes på veggen? Her får du svaret.

Bli kvitt gammel skitt

Både terrassen og husveggene trenger en skikkelig vask etter vinteren. Her kan du slå to fluer i en smekk med en høytrykksspyler med medfølgende terrassevasker, som kan brukes til å rengjøre både vegger og platting. Bare koble til vann og strøm, og sett i gang med veggene. Begynn på toppen og jobb deg nedover. Men ikke sett høytrykksspyleren på full guffe, da det kan skade treverket.

Bruk fasadevask til veggvasken. Denne blandes med vann og festes til høytrykksspyleren. Fasadevasken funker på både tre- og metallflater, og er også svært effektiv om du har planer om å male etterpå.

AV MED GAMMEL SKITT: Fasadevask blandes med vann og festes til høytrykkspyleren.
AV MED GAMMEL SKITT: Fasadevask blandes med vann og festes til høytrykkspyleren. Vis mer

Når veggene er ferdigvasket, er det tid for å gå i gang med terrassen. En terrassevasker gjør jobben enkelt og effektivt. Har du terrasse av tre, kan du også vurdere om det er tid for å olje den.

Om du ikke vil bli skitten eller bare fryser lett på hendene, kan et par lette arbeidshansker være kjekke å ha under arbeidet.

Vasker vinduene for deg

Du leste riktig - nå trenger du ikke lenger å vaske vinduene selv. Legg derfor bort bøtte og nal, og la denne vindusvasker-roboten gjøre jobben - ute som inne!

SMART ROBOT: Vasker vinduene for deg.
SMART ROBOT: Vasker vinduene for deg. Vis mer

Den prisbelønnede vindusvaskeren er perfekt til alt fra vinduer, skyvedører og glassrekkverk. Roboten er også enkel i bruk med den praktiske fjernkontrollen som medfølger.

Med en fem meter lang strømkabel og en smart sikkerhetsline med sugekoppfeste, har vindusvaskeren god rekkevidde. Len deg tilbake og la den pusse vinduene for deg, i stedet for at du skal klatre på stiger og risikere å falle.

«Støvsug» vinduene rene

ENKELT: Nalen «støvsuger» skitten rett av vinduene.
ENKELT: Nalen «støvsuger» skitten rett av vinduene. Vis mer

Hvis en robot er utenfor «vaskebudsjettet», er denne vindusvaskeren et godt alternativ. Den betår av to deler: En sprayflaske med vaskemunnstykke, og en batteridrevet, oppladbar vindusnal.

Først sprayer du vinduet og pusser med mikrofiberkluten som følger med, og deretter går du over med nalen. Nalen er faktisk en slags støvsuger, som suger skitten og overskuddsvannet opp og etterlater et skinnende rent vindu uten striper.

FØR (VENSTRE) OG ETTER (HØYRE): Dette vinduet fikk seg en omgang med vindusvaskeren – vinduets første vask på flere år.
FØR (VENSTRE) OG ETTER (HØYRE): Dette vinduet fikk seg en omgang med vindusvaskeren – vinduets første vask på flere år. Vis mer

Vasker det som trengs

Når vinduene er skinnende rene, er det sikkert flere steder som skal til pers under årets vårrengjøring. Denne geniale multicleaneren løser opp skitt og rengjør på samme tid. Det spiller det ingen rolle om det er bilen, vinduer eller verandadøra som skal rengjøres - så lenge underlaget er glatt, fikser den lille gule maskinen jobben.

Den batteridrevne rengjøringsmaskinen veier kun 500 gram og er en supereffektiv smussfjerner. I tillegg er den enkel å bruke, som jo er en fordel om det er mye som skal rengjøres.

UNIVERSAL VASKEKOMPIS: Multicleaneren rengjør skinnende rent hva det skulle være så lenge flaten er glatt.
UNIVERSAL VASKEKOMPIS: Multicleaneren rengjør skinnende rent hva det skulle være så lenge flaten er glatt. Vis mer

Pynt med blomster

Ekstra fint blir det med blomster i hagen. Stort sett er det varmt og solrikt nok til at du kan sikte på å ta ut blomster og planter til 17. mai, men dersom det fortsatt er kaldt der du bor, kan det være lurt å drøye litt.

Ta blomstene ut av ferdigpottene sine og legg dem i pene potter, og fyll på med torvfri plantejord. Plantejorda får du kjøpt som en kompakt jordbrikett, som så sveller til 10 liter jord når du tilsetter vann. I tillegg er det lurt å ha planteredskaper liggende – det gjør hagearbeidet enklere!

Vær føre var

Det er fort gjort å bli våt og møkkete etter en dag med vasking og rydding ute. Har du i tillegg barn, er det nærmest umulig å ikke dra inn masse skitt. Velg derfor en solid dørmatte med god oppsugingsevne som effektivt stopper smussen i døra.

TØRKER: Praktisk og kompakt skotørker for opptil 2 sko eller støvler.
TØRKER: Praktisk og kompakt skotørker for opptil 2 sko eller støvler. Vis mer

Om du eller barna likevel ender opp med klissvåte sko - plasser dem i en genial skotørker med innstilt timer. Denne kan du også enkelt bruke på hytta eller i campingvogna. En smart og effektiv måte å tørke våte sko og støvler på!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson