Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Slik får du lavere rente på lånet

Det er gratis og uforpliktende å søke om lån via Axo Finans.

Det er alltids smart å hente tilbud fra flere banker. Det gir en større sjanse for at du mottar et godt tilbud. Statistikk fra Axo sine søknader viser at jo flere tilbud du får fra bankene, desto lavere blir renten og de månedlige kostnadene.

15,9 % 100 000 o/5 år Kost 40 256 Tot 140 256
15,9 % 100 000 o/5 år Kost 40 256 Tot 140 256 Vis mer

Slik fungerer vår tjeneste

  1. Velg det totale beløpet du ønsker å låne og ønsket nedbetalingstid
  2. Fyll ut resten av skjemaet
  3. Vi sender deg det beste tilbudet

Det er gratis og uforpliktende å søke om lån via Axo Finans.

Hva betyr «det beste lånet»?

Det er mange forhold som påvirker hvilket lån som er best, inkludert rente, gebyrer, nedbetalingsplan og andre vilkår.

Nominell og effektiv rente

Det første man gjør er å undersøke renten, altså hva lånet koster. Den nominelle renten viser lånets grunnkostnad, mens den effektive renten inkluderer gebyrer og andre kostnader som hører til lånet. Det hjelper ikke å få en lav grunnkostnad hvis det følger med skyhøye termingebyr.

Gebyrer

Det koster penger å låne penger, og i nesten alle tilfeller følger det med gebyrer på et lån. Slike gebyrer kan for eksempel være termingebyr, fakturagebyr, etableringsgebyr, bruddgebyr eller andre former for gebyr.

Nedbetalingsplan

Noen ganger er det viktigere at man får innvilget hele nedbetalingsperioden man søker om, enn at man får innvilget hele lånesummen. Dersom du låner for eksempel 100 000 kroner månedsbeløpet mye lavere over tre år enn over ett år.

Slik blir renten beregnet

Vurderer banken deg som en kunde med lav risiko, kan du få en lavere rente. Vurderer banken derimot at det er en større risiko ved å låne penger til deg, kan du få en høyere rente. Her er noen av forholdene banken undersøker når de vurderer kundens risikoprofil:

  • Personlig økonomi og betalingsevne
  • Inntekt, gjeld og formue
  • Antall barn i husstanden

Derfor kan du ende opp med å få vidt forskjellig rente – ikke bare fra naboen din, men også avhengig av hvilken bank du søker hos. Dersom du ønsker det billigste refinansieringslånet, er det derfor viktig å søke hos flere banker slik at du kan sammenlikne renten de gir deg.

Få det beste tilbudet

Med Axo Finans får du det beste tilbudet om lån etter at søknaden din har blitt behandlet av opptil 20 banker. Dermed kan du være sikker på at du får et godt tilbud. Det er både gratis og uforpliktende å bruke Axo Finans. Det betyr at hvis du ikke blir fornøyd med tilbudet, er det bare å takke nei.

Andre nyttige saker:

Forbrukslån

Refinansiering

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.