Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Aller
IKKE GÅ I FELLA: Det er lett å sette seg i sofaen når man først har hjemmekontor, men det er ikke det smarteste. Foto: Dillon Shook - Unsplash
IKKE GÅ I FELLA: Det er lett å sette seg i sofaen når man først har hjemmekontor, men det er ikke det smarteste. Foto: Dillon Shook - Unsplash Vis mer

Slik får du mest ut av hjemmekontoret

Bruk mer tid på jobb og mindre tid på irriterende småting.

Denne saken inneholder annonselenker.

Mange av oss er vant med å sjekke e-post hjemmefra eller gjøre noen enkle oppgaver fra spisebordet på kvelden. Men hva kan du gjøre for å få mest ut av dagene som kommer på hjemmekontor?

Hvordan sørger du for at videokonferanser, lys og skjermer som du ikke er vant til – funker over tid?

Kort sagt – hvordan legger du til rette for at du bruker mest tid på jobb – og mindre tid på irriterende småting?

Her er noen gode tips til å gjøre hverdagen enklere fra hjemmekontoret.

Gjør videomøtene effektive!

Et videomøte er bare så effektivt som den minst tilpassede personen. Sørg for at alle har fokus på disse tre faktorene: Godt nettverk, god lyd og godt bilde.

Høyhastighetsrouter fra ASUS - RT-AC68U sørger for gode hastigheter
Høyhastighetsrouter fra ASUS - RT-AC68U sørger for gode hastigheter Vis mer

Sørg derfor for at du har et godt hjemmenettverk.

Strekk gjerne en nettverkskabel fra maskinen din til ruteren. Da sikrer du deg den beste nettlinjen – uten forstyrrelser.

Har du ikke inngang for nettverk på maskinen? Da er en liten usb til nettverk-adapter en god investering. Tar gjerne en nærmere titt på ruteren og det trådløse nettverket også. Har du ruteren i samme rom, kan du faktisk sitte for nært! Befinner du deg i motsatt ende av huset, kan det være lurt å se på en sterkere eller nyere versjon av såkalte mesh-nettverk.

Vanlige extendere som du kan bruke for å utvide nettverket egner seg ikke like godt for videosamtaler som ren nedlasting eller streaming av video.

Dinside.no testet for en stund tilbake Zyxel Multy U og mente den var den lekreste mesh-nettverksløsningen de har testet.

Se flere rutere her.

Trådløse og støydempende hodetelefoner fra Bose
Trådløse og støydempende hodetelefoner fra Bose Vis mer

Lyd er viktig!

Når nettverket er i orden, er det en god idé å ta for seg lyden. Feedback fra høyttalere til mikrofon hos en av deltakerne gir støy hos alle, og det ødelegger videokonferansen.

Løsningen? Bruk hodetelefoner med mikrofon. Det skjermer for støy, du hører bedre, og mikrofonen er nærmere munnen enn tastaturet ditt.

Det er kjempeirriterende når noen knatrer i vei på tastaturet under konferansen. Vanlige ørepropper fungerer veldig godt, men kan være slitsomt i ørene en hel dag. Se derfor etter noen støydempende trådløse hodetelefoner.

Det kan være uvant å se seg selv snakke på skjerm, spesielt når det er filmet fra et kamera i toppen av skjermen og du stirrer rett på deg selv.

Da kan det føles litt bedre ut å bruke et eksternt kamera, som filmer fra en litt annen vinkel, og med høyere kvalitet.

Et bedre bilde kan gjøre deg mer bekvem, og det gjør kvaliteten på samtalen bedre for de andre. Da blir det god dynamikk i møtet og det ender opp mer effektivt.

Sørg for å ha det ryddig

Foto: Jan Baborák - Unsplash
Foto: Jan Baborák - Unsplash Vis mer

Hjemmekontor blir fort rotete. Når du nå skal tilbringe flere timer der, kan det være veldig smart å rydde raskt unna.

Med 27" 4K UHD-monitor kan du se kollegaene dine i 4k - Philips 276E8VJSB
Med 27" 4K UHD-monitor kan du se kollegaene dine i 4k - Philips 276E8VJSB Vis mer

Skaff deg et par gjennomsiktige bokser, og lemp ting og tang som flyter opp i boksene. Siden de er gjennomsiktige finner du sakene raskt igjen.

Det er utrolig hva man kan rydde fram av plass med et par bokser og en liten halvtime.

Den tiden tjener du raskt inn!

God arbeidsstilling

Sitter du og jobber hele dagen på samme plass, uten bevegelse og uten å gå i møter, kan du bli både sliten, stiv og støl. Spesielt hvis du henger over den bærbare PC-en din.

Men vet du hva? Ta investeringen og kjøp deg en ekstern skjerm, mus og tastatur. Det vil løfte hodet ditt til en mindre belastende stilling, ikke slite ut nakken og du reduserer risikoen for å ende opp med vondt i hodet på slutten av dagen.

Kode24.no har skrevet to flotte artikler som er både elsket og hatet av dem som jobber mye hjemmefra. La oss kalle dem 10 gode ting med å ha hjemmekontor, og 10 ting man kanskje bør passe seg for hvis man har hjemmekontor.

For akkurat nå er hjemmekontor det eneste kontoret mange av oss har. Gjør det beste ut av det!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.