Annonsørinnhold

Clas Ohlson

Slik får du og ungene mest mulig ut av vinterværet

Masse snø betyr masse moro.

UT PÅ TUR I VINTERLAND: Hva er vel bedre enn å grille pølser og marshmallows ute på vinteren?
UT PÅ TUR I VINTERLAND: Hva er vel bedre enn å grille pølser og marshmallows ute på vinteren? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vinteren er her for fullt, og snøen har lagt seg de aller fleste steder i landet. Her er noen smarte tips til hyggelige vinteraktiviteter!

Hold varmen i vinterværet

Først av alt: Det viktigste er å holde varmen ute i vinterkulda. Det lønner seg å kle seg i flere lag! Det holder ekstra godt på varmen, samtidig som det er lett å ta av seg litt hvis det blir for varmt. Fukt gjør at man fryser lettere, så hvis man blir svett er det bedre å ta av seg litt.

HOLD PÅ VARMEN: Smarte varmeposer kan puttes i vottene, i skoene eller på innsiden av jakka.
HOLD PÅ VARMEN: Smarte varmeposer kan puttes i vottene, i skoene eller på innsiden av jakka. Vis mer

Lue og votter er en selvfølge, men er det ekstra kaldt kan det være lurt å spe på med noen smarte varmeposer som kan puttes i vottene eller på innsiden av jakka. Da skal det godt gjøres å bli kald!

Vintereventyr i snøen

Det er tonnevis med ting å finne på ute i snøen. Har du en bakke i nærheten, er du bare en Stiga Snowracer unna mange timer med moro. Enda mer gøy blir det med en flamingo i akebakken. Du har kanskje lagt merke til de superpopulære badeflamingoene i svømmebassenget om sommeren – vel, disse finnes faktisk også som akemadrass! Og dersom den rosa flamingoen ikke er førstevalget, er det også mulig å fyke ned bakken på en stor enhjørning.

HER GÅR DET UNNA: Akebrett er alltid moro på vinteren.
HER GÅR DET UNNA: Akebrett er alltid moro på vinteren. Vis mer

Det finnes også akebrett som er laget spesielt for de minste, med ryggstøtte og belte. Slik kan alle ha det moro i bakken, uansett alder.

Og blir ungene lei av å ake, kan dere bygge snømann, snøhule eller snølykter i stedet. En gulrot og et par steiner eller knapper lager et fint ansikt på snømannen, og et telys eller kubbelys i snølykta lager nydelig vinterstemning når det mørkner. Da kan det også være kjekt med en lue med innebygd LED-lys.

LYS I MØRKET: I en mørk snøhule kommer en lue med innebygd LED-lys godt med.
LYS I MØRKET: I en mørk snøhule kommer en lue med innebygd LED-lys godt med. Vis mer

Ut på tur, aldri sur

Skitur er en klassisk aktivitet som er gøy uansett alder, og ekstra morsomt blir det hvis dere tenner bål i skogen. Med tennstål, turkopper, pølsepinner og campingverktøy i sekken, er du klar for det aller meste. Campingverktøyet kan brukes både til å spikke pinner og hogge tennved, så her har du flere nyttige funksjoner i ett.

SMART: Alt du trenger for å spikke pinner og hogge tennved – i ett enkelt verktøy.
SMART: Alt du trenger for å spikke pinner og hogge tennved – i ett enkelt verktøy. Vis mer

Når det er snø er det ekstra trygt å tenne bål. Bålet får du fyr på med tennstål og grilltenner. Tennstålet er lettere å bruke enn man tror, og gjør at man slipper å bekymre seg for at fyrstikkene skal bli våte. Og når du først har fått teken på å bruke tennstålet, kan du dra det fram når som helst.

På bålet kan dere grille pølser eller marshmallows, eller hva med å slå til med s'mores? Oppskriften finner du i boksen under.

Slik lager du s'mores

Du trenger:

  • 1 marshmallow
  • 1 bit sjokolade
  • 2 kjeks

Grill marshmallowen til den smelter inni. Dytt sjokoladebiten inn i marshmallowen, og klem en kjeks på hver side. Ferdig!

Husk også sitteunderlag til alle og termokrus med varm drikke. Kakao eller solbærtoddy er alltid populært på kalde vinterdager – fyll opp kaffekjelen så det blir nok til alle. Med sammenleggbare turkopper i forskjellige farger kan alle få hver sin farge, så unngår man forvirring.

Det er heller ikke nødvendig å gå i skogen for å tenne bål – det er vel så gøy å tenne bål i hagen, gjerne med en bålpanne. Det blir fort populært i nabolaget!

POPULÆRT: Tenn bål i hagen med en bålpanne.
POPULÆRT: Tenn bål i hagen med en bålpanne. Vis mer

Ikke noe snø? Ikke noe problem

Dersom du mot formodning skulle befinne deg på et sted der det ikke er snø, er det kanskje likevel kaldt nok til at du kan dra på skøytebanen. Da kan de som vil stå på skøyter (husk hjelm!), eller se på fra sidelinjen. Skøytene har dessuten justerbar størrelse, slik at de vokser med barna. Da slipper man kjøpe nye skøyter hvert år!

Sitteunderlag kommer godt med her også, og igjen er kakao eller kaffe på termokrus kjekt å ha i sekken.

Og husk: Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, men er det ekstra guffent ute går det jo an å dra på eventyr med VR-briller, spille spill eller ta et slag Yatzy i stedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer