Annonsørinnhold

Slik får du orden i boden

Høsten er tid for å få system i tingene dine. Det blir enklere med rett utstyr.

IKKE MER KAOS: Ved hjelp av smarte triks og gode oppbevaringssystemer blir boden din mye enklere å holde ryddig.
IKKE MER KAOS: Ved hjelp av smarte triks og gode oppbevaringssystemer blir boden din mye enklere å holde ryddig. Vis mer

Du kjenner deg sikkert igjen: Ting du ikke vet hvor du skal få plass til blir dytta inn i boden, og plutselig er det så fullt at du verken vet hva som er der, eller hvor den ene tingen du trenger er.

Heldigvis finnes det en løsning på problemet. Det er slett ikke vanskelig å få orden i tingene dine, bare du passer på i ryddeprosessen.

Start med blanke ark

Det første steget er å tømme boden fullstendig, sortere alt, og så gå gjennom alt du har der med et kritisk blikk. Sannsynligvis trenger ikke alle tingene å ligge i boden.

Så sorterer du med hard hånd: Behold det du vet at du kommer til å bruke, eller det som betyr noe ekstra for deg. Resten er det bare å selge, gi bort eller rett og slett kaste.

LAG TO HAUGER: Å rydde boden er en fin måte å kvitte seg med ting man egentlig ikke bruker.
LAG TO HAUGER: Å rydde boden er en fin måte å kvitte seg med ting man egentlig ikke bruker. Vis mer

Når du har gått gjennom rubbel og bit, og kvittet deg med unødvendig ting, er tiden inne for å få orden i boden. For å lage et skikkelig system hvor du utnytter plassen maksimalt, er det smart å lage et kjekt hyllesystem. Bruk hyller i stål som er velegnet for boden.

Full oversikt

Hyllene er robuste og stabile, og tåler 175 kilo per hylleplan. Tenk på hyllene som en butikk – du skal ha full oversikt over alt, og det skal ikke være for trangt mellom tingene.

STABLE I HØYDEN: Ved å bruke hyller får du plass til mer, og du utnytter plassen i boden på best mulig måte.
STABLE I HØYDEN: Ved å bruke hyller får du plass til mer, og du utnytter plassen i boden på best mulig måte. Vis mer

En huskeregel er grei å ha: Plasser det du bruker oftest nærmest døra, mens det du sjelden trenger kan få plass innerst i boden.

Og ikke glem å bevare de tyngste tingene nederst, og det letteste øverst.

Få oversikt med smart system

For å samle alt av småting på ett sted – som teip, kabler, verktøy, fiskeutstyr og andre ting, lønner det seg å bruke et smart bokssystem. Husk bare at du ikke slenger alt mulig i samme boks. Det er bedre å samle ting som hører sammen.

For eksempel kan ting i samme kategori legges i samme boks, som leker i én boks og elektriske ting i en annen.

KATEGORISER: Bruk én boks til hver kategori. På den måten blir boden mye mer oversiktlig.
KATEGORISER: Bruk én boks til hver kategori. På den måten blir boden mye mer oversiktlig. Vis mer

Bruker du i tillegg gjennomsiktige bokser, er det superenkelt å se hva som ligger i hvilken boks. Putt små ting som lyspærer i en mindre boks, mens større ting som telt og soveposer gjerne trenger bokser med mer plass. Sommer- og vinterklær bør få ligge i en luft- og fukttett boks, slik at klærne holder seg gjennom sesongene de ikke er i bruk.

Merk boksene

For enda bedre oversikt, bør du markere boksene med en praktisk merkemaskin. Den skriver enkelt ut selvklebende etiketter, og på den måten trenger du ikke å åpne boksene for å se hva som ligger oppi hver gang.

Ofte er det irriterende mørkt i en bod. Da er det genialt med LED-lyslister som du enten kan skru opp eller feste med dobbeltsidet teip. De kan også seriekobles om det ikke holder med én.

IKKE LET I MØRKET: Disse kjekke lyslistene er enkle å montere på hyllesystemet.
IKKE LET I MØRKET: Disse kjekke lyslistene er enkle å montere på hyllesystemet. Vis mer

Utnytt plassen maksimalt

Hvis boden din ikke er av den største sorten, og du har litt dårlig plass, er vakuumposer gull verdt. På et blunk er klærne dine en brøkdel av størrelsen.

Har du en bod må du også utnytte plassen på veggene. Det kan du gjøre ved å skru opp kraftige kroker på veggen. Der kan du henge opp tyngre ting som sykler, ski eller annet redskap og spare mye plass.

VAKUMPOSER: Når luften fjernes tar vakumposene de minimalt med plass.
VAKUMPOSER: Når luften fjernes tar vakumposene de minimalt med plass. Vis mer

Boden kan også fort bli et «fristed» for alle skoene man ikke bruker, og gjerne slengt hulter til bulter. Få derfor oversikt og bruk en praktisk løsning på skooppbevaring, designet for å klare dobbelt så mange sko som en skohylle gjør.

For penskoene kan det være kjekt med et beskyttende lokk for tryggere oppbevaring. Velger du en skoeske med ventilasjon, holder også skoene seg freshe lenger.

MED VENTILASJON: Smart skooppbevaring med ventilasjon.
MED VENTILASJON: Smart skooppbevaring med ventilasjon. Vis mer

Ellers er smarte modulbokser i ulike størrelser med lokk genialt til alt av dingser. På den måten får du en oversiktlig bod med et ryddig inntrykk. Du finner også enkelt igjen tingene du leter etter.

Husk det aller viktgste for å holde orden: Legg ting på plass med en gang du er ferdig med det!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer