Annonsørinnhold

Slik får du orden i garderoben

Tipsene som gir deg orden på hverdagskaoset.

PÅ RETT PLASS: Ved enkle råd og tips får du garderoben til å fungere bedre.
PÅ RETT PLASS: Ved enkle råd og tips får du garderoben til å fungere bedre. Vis mer

Mange av oss sliter med kaos i sokkeskuffen, flere skjorter på samme kleshenger eller rot blant skoene. Samtidig ønsker de fleste å ha det så ryddig som mulig hjemme, men ofte er det enklere i teorien enn i praksis.

Fortvil ikke! Her får du noen av supertipsene som garantert gir deg et ryddigere klesskap.

Ut med alt du eier

Ja, du leste riktig! Start med å tømme hele garderoben. Det bør nemlig være det første steget være å tømme klesskapet helt, og så sortere med hard hånd.

En real opprydning er alltid den beste måten å få full oversikt. Rekkefølgen er slik: Først ut med alt du eier. Så sorteres innholdet i fire hauger; «hive», «selge», «resirkulere» og «beholde».

FÅ OVERSIKT: Start med å tømme garderoben fullstendig. På den måten får du oversikt over hva du har.
FÅ OVERSIKT: Start med å tømme garderoben fullstendig. På den måten får du oversikt over hva du har. Vis mer

Når du har gruppert alt og fått orden i kaoset, er det neste rådet å bruke kleshengere for det det er verdt. Slik utnytter du plassen maksimalt, i tillegg til å få et bra system.

Hvis du har plass, heng opp mest mulig av klærne dine. Et annet smart tips er å bytte ut tjukke kleshengere med tynne kleshengere i stål. Da får du plass til dobbelt så mye klær.

For å holde bukser og skjørt rynkefrie, bør du bruke en bukse-/skjørtehenger.

Fargekoder og system

For mest mulig orden, er det lurt å unngå miksing av ulike klær. Del derfor inn i ulike kategorier. Om du i tillegg legger klærne i forskjellige oppbevaringskurver, får du et langt bedre system, og det er enklere å vite hvor du har ting.

MER PLASS: Ved å brette klærne i små firkanter, får du mer plass og bedre oversikt.
MER PLASS: Ved å brette klærne i små firkanter, får du mer plass og bedre oversikt. Vis mer

Et smart tips er å sortere klærne dine etter farge og kategori. Det vil si kjoler, bluser, genser og bukser hver for seg. Du får full oversikt hvis du i tillegg bretter klærne til firkanter og plasserer dem etter hverandre i en kurv.

Mindre plagg som t-skjorter og undertøy kan du legge i små kurver, mens større klær som ullgensere får bedre plass i større kurver. Velg også kurver i ulike farger – da får du enda mer system og orden!

CUP I CUP: Å stable BH-ene cup i cup i en kurv gir mer orden.
CUP I CUP: Å stable BH-ene cup i cup i en kurv gir mer orden. Vis mer

Cup i cup og knuter på strømpebuksa

Belter, sjal, smykker og slips trenger også plass i garderoben. Disse kan du henge på en smart multihenger for å optimalisere plass i skapet. Når det gjelder BH-er og strømpebukser, finnes det også gode råd.

Stabl BH-er i cupen, knyt strømpebuksene i en knute og sorter sokkene etter type (bomull-, ull- og treningssokker hver for seg).

Og alt sorteres selvfølgelig i hver sin oversiktlige kurv.

SORTER SOKKENE: Ved å skille ut ull-, bomull- og treningssokker blir det mye enklere å finne akkurat paret du trenger.
SORTER SOKKENE: Ved å skille ut ull-, bomull- og treningssokker blir det mye enklere å finne akkurat paret du trenger. Vis mer

Så hva med det typiske kaoset i folks sokkeskuff? Da er det frysepose-trikset som gjelder. Legger single sokker i en vanlig frysepose som du jevnlig går gjennom. På den måten finner single sokker tilbake til hverandre rett som det er.

Et inngangsparti kan lett oppfattes som rotete med mange par sko. Derfor er det smart å ta garderoben til hjelp. Sett bare skoene du bruker til daglig i gangen. Sko du ikke bruker så ofte, plasseres nederst i klesskapet.

DOBBELT SÅ MANGE SKO: Denne skooppbevaringen gir deg plass til dobbelt så mange sko som en vanlig skohylle.
DOBBELT SÅ MANGE SKO: Denne skooppbevaringen gir deg plass til dobbelt så mange sko som en vanlig skohylle. Vis mer

En smart og praktisk skooppbevaring gir deg god oversikt – i tillegg er den designet for å klare dobbelt så mange sko som en skohylle gjør.

Nå ligger alt til rette for orden i garderoben, husk bare alltid å legge hvert plagg eller skopar tilbake på rett plass når du er ferdig med det!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer