ANNONSØRINNHOLD

KLAR TIL VÅREN: Med høytrykkspyler, terrassevasker, fasadevask og vindusvasker blir du ferdig på null komma niks.Vis mer Vis mer Vis mer

Slik fikser du uteplassen på 1-2-3

Først må all skitten etter vinteren bort, og så er det tid for å gjøre det fint.

Våren er her, og endelig er det varmt.

Det betyr at det er tid for å gjøre klar uteplassen!

Slik gjør du jobben enkelt på 1-2-3.

Bli kvitt gammel skitt

Både terrassen og husveggene trenger en skikkelig vask etter vinteren. Her kan du slå to fluer i en smekk med en høytrykkspyler med medfølgende terrassevasker, som kan brukes til å rengjøre både vegger og platting. Bare koble til vann og strøm, og sett i gang med veggene. Begynn på toppen og jobb deg nedover. Men ikke sett høytrykkspyleren på full guffe, da det kan skade treverket.

BEGYNN ØVERST: Bruk en høytrykkspyler til å spyle veggene.
BEGYNN ØVERST: Bruk en høytrykkspyler til å spyle veggene. Vis mer

Bruk fasadevask til veggvasken. Denne blandes med vann og festes til høytrykkspyleren. Fasadevasken funker på både tre- og metallflater, og er også svært effektiv om du har planer om å male etterpå.

AV MED GAMMEL SKITT: Fasadevask blandes med vann og festes til høytrykkspyleren.
AV MED GAMMEL SKITT: Fasadevask blandes med vann og festes til høytrykkspyleren. Vis mer

Når veggene er ferdigvasket, er det tid for å gå i gang med terrassen. En terrassevasker gjør jobben enkelt og effektivt. Har du terrasse av tre, kan du også vurdere om det er tid for å olje den.

Om du ikke vil bli skitten eller bare fryser lett på hendene, kan et par lette arbeidshansker være kjekt å ha under arbeidet.

Pynt opp ute

Etter at terrassen er ren og fin, er det tid for å ta ut utemøbler, grill og annen dekor. Har du hagemøbler av tre, bør disse oljes. Er det lenge siden du har slipt dem, kan det være lurt å gjøre det også. Bruk en plansliper til store flater som bord og benker, og en mindre slipemaskin som kommer til på vanskelige steder. Da går jobben fort unna!

Har du en grill som har stått ute hele vinteren, bør den rengjøres. Men visste du at det faktisk finnes en robot som gjør det for deg? Grillbot rengjør grillristen lekende lett – bare still inn timeren etter behov (10, 20 eller 30 minutter), lukk lokket på grillen og la Grillbot gjøre jobben. Du kan også bruke en grillbørste til rengjøring av grillristen.

Har du mindre plass på terrassen, er et vegghengt bord genialt. Bordet felles sammen når det ikke er i bruk, og har en hylle nærmest veggen til oppbevaring. Dessuten er bordet laget av FSC-sertifisert tre, som er symbolet for bærekraftig skogbruk.

GENIALT: Det vegghengte bordet felles sammen når det ikke er i bruk.
GENIALT: Det vegghengte bordet felles sammen når det ikke er i bruk. Vis mer

Lag ditt eget utekjøkken

Hva med å lage ditt helt egne utekjøkken? Det skal faktisk ikke så mye til, og ser dessuten flott ut.

LEKRE GLASSFLASKER: By gjestene på velkomstdrikke fra denne stilige flaskekurven.
LEKRE GLASSFLASKER: By gjestene på velkomstdrikke fra denne stilige flaskekurven. Vis mer

Som «arbeidsbenk» kan du bruke et plantebord, som dessuten har flere hyller og skuffer som kan brukes til lagring av redskaper. Til utekjøkkenet trenger du bare det aller nødvendigste, som en skjærefjøl, en allround-kniv og en bolle eller to.

Det finnes både tallerkener og krus i miljøvennlig bambus, som både tåler mye og veier lite. Det gjør det ekstra enkelt å bære inn og ut. Når det gjelder glass, får du både vanlige glass og vinglass i solid plast, som ikke knuser og kan gjenbrukes.

Du kan også by gjestene på leskende velkomstdrikke fra stilige glassflasker med sugerør, eller la dem forsyne seg selv fra en lekker glassdispenser med kran. Det får opp stemningen!

LEKKERT UTEKJØKKEN: Sett stemningen ute med matlaging på terrassen.
LEKKERT UTEKJØKKEN: Sett stemningen ute med matlaging på terrassen. Vis mer

Når det gjelder selve matlagingen, er grill alltid en vinner. Med en grilltønne med lokk kan du grille nært sagt hva som helst, og grillen har også et avlastningsbord på siden der du kan sette grillkrydder eller hva det måtte være.

Husk også grillkull og opptenningsbriketter for å få fyr på grillen. Hos Clas Ohlson er både grillkullet og opptenningsbrikettene FSC-sertifiserte, som gjør dem til gode miljøvalg.

Grillbestikk med stekespade, gaffel og klype kommer også godt med, og ikke glem et grilltermometer som gir deg kontroll over temperaturen på maten.

Og for å virkelig gå inn i rollen som grillsjef, setter et forkle i skinn prikken over i-en.

Lys opp med solcellelamper

Det finnes også massevis av smarte solcellelamper som pynter og lyser opp terrassen. Heng opp en lekker lysslynge, sett en solcellelykt eller to på bordet og en solcellekurv på bakken, og så kan sommerkveldene bare komme. Lyktene lader seg i løpet av dagen og tenner seg selv ved skumring.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson