ANNONSØRINNHOLD

AUTOMAGI: Still inn vannkokeren slik at den varmer vann til deg hver morgen. Enheten Tellstick for smarthus tar liten plass og plasseres der du har din trådløse router.
AUTOMAGI: Still inn vannkokeren slik at den varmer vann til deg hver morgen. Enheten Tellstick for smarthus tar liten plass og plasseres der du har din trådløse router.Vis mer

Slik går du fram for å lage ditt eget smarthjem

Hjemmet ditt kan både styre sin egen belysning og lage kaffe til deg om morgenen. Ja, faktisk!

Har du drømt om en framtid der hjemmet ditt ikke bare skrur på lyset på soverommet når vekkerklokka ringer, men også disker opp med rykende varm kaffe etterpå?

Du trenger ikke lenger gå rundt i huset for å tenne og slukke lamper, eller reise helt til hytta for å sjekke temperaturen. Strømuttak og andre elektriske dingser kan kontrolleres via fjernkontroll eller til og med via en app på mobilen.

Smarthusløsninger gjør det dessuten gøy å spare strøm. Clas Ohlson har en rekke produkter for å gjøre smarthjemmet til en virkelighet.

Styr belysning, motorvarmer og oppvarming med fjernkontroll

SMART: Skru av og på lamper og andre elektriske dingser med fjernkontroll.
SMART: Skru av og på lamper og andre elektriske dingser med fjernkontroll. Vis mer

Det skal faktisk veldig lite til for å kunne kontrollere lamper og lys uten å måtte reise seg fra sofaen. Plugg en fjernstrømbryter i stikkontakten og plugg støpselet til lampen inn i fjernstrømbryteren, og det er faktisk alt du trenger for å kunne kontrollere lampen med fjernkontroll. Dette fungerer spesielt bra på lys uten bryter som må settes direkte i stikkontakten for å tennes, men fungerer selvsagt også på vanlige lamper. Om du ønsker en skjult løsning, finnes det også innbygningsmottakere for fast installasjon.

LYS I HVERDAGEN: Skru på lamper og annen elektronikk med fjernkontroll eller en app på mobilen.
LYS I HVERDAGEN: Skru på lamper og annen elektronikk med fjernkontroll eller en app på mobilen. Vis mer

Det finnes også fjernstrømbrytere med dimmefunksjon, som er helt genialt for å dempe belysningen og skape stemning. Dimmeren fungerer med dimbare 230 V LED-pærer (3-24 W), 230 V glødepærer og halogen (0-200 W).

For å gjøre belysningen enda mer automatisk, går det an å bruke en trådløs magnetkontakt. Sammen med en fjernstrømbryter kan magnetkontakten brukes til å tenne lamper automatisk når en dør eller et vindu åpnes.

TIDSSTYR ALT: Forvarm bilen med en fjerstrømbryter tilpasset utendørsbruk (til venstre). Og med en multifjernkontroll (til høyre) kan du stille inn at motorvarmeren skrur seg på hver morgen til et bestemt klokkeslett.
TIDSSTYR ALT: Forvarm bilen med en fjerstrømbryter tilpasset utendørsbruk (til venstre). Og med en multifjernkontroll (til høyre) kan du stille inn at motorvarmeren skrur seg på hver morgen til et bestemt klokkeslett. Vis mer

Ønsker du å fjernstyre hagebelysning ute, kan du bruke en fjernstrømbryter som er tilpasset utendørsbruk. Denne kan også brukes til å kontrollere motorvarmeren og/eller kupevarmeren i bilen, som er helt genialt på kalde vintermorgener. Bare aktiver dem med fjernkontrollen hjemmefra, og bilen er varm og kjøreklar når du kommer ut.

Du kan også tidsstyre alle fjernstrømbryterne med en multifjernkontroll. Varm bil til klokka halv åtte hver morgen, eller tenne lyset på soverommet rett etter at vekkerklokka ringer? Multifjernkontrollen gjør det mulig. Du kan også få kaffetrakteren til å lage rykende varm kaffe til deg hver morgen, eller vannkokeren til å varme vann til teen. Bare fantasien setter grenser.

Ta det neste steget inn i framtiden

NYTT NIVÅ: Med en gateway-boks kan du kontrollere hjemmet ditt via mobilen.
NYTT NIVÅ: Med en gateway-boks kan du kontrollere hjemmet ditt via mobilen. Vis mer

For å løfte smarthjemmet ditt til et nytt nivå, kan du investere i en gateway-boks. Boksen kobles direkte til internettruteren og kommuniserer trådløst med fjernstrømbryterne. Dermed kan du styre belysning og andre tilkoblede apparater med en app på smarttelefonen (Iphone og Android). Det eneste du trenger er en internettoppkobling.

En slik løsning åpner for et hav av muligheter! Her er noen eksempler:

  • Skru på varmen på hytta før du drar hjemmefra. Innen du er framme er hytta ferdig oppvarmet.
  • Usikker på temperaturen på hytta? Med et trådløst termometer kan du lese av utetemperaturen direkte på telefonen.
  • På ferie, men lyst til å skjule at huset står tomt? Skru av og på lyset hjemme ved hjelp av mobilen.
KOM I GANG: Startpakken inneholder alt du trenger for å gjøre hjemmet ditt trådløst og litt smartere.
KOM I GANG: Startpakken inneholder alt du trenger for å gjøre hjemmet ditt trådløst og litt smartere. Vis mer

For å komme i gang, finnes det en kjekk startpakke som inneholder alt du trenger for å gjøre hjemmet ditt trådløst og litt smartere. Startpakken inneholder en gateway-boks, to fjernstrømbrytere, én fjernstrømbryter med dimmefunksjon, en magnetkontakt og en fjernkontroll.

Da er det bare å ønske lykke til med å gjøre smarthjemmet ditt til en virkelighet!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.