Annonsørinnhold

Slik gikk det da matbloggeren testet kjøkkendingser fra Clas Ohlson

Matblogger Anders Husa har testet blender, slow juicer og stavmikser.

MATBLOGGEREN TESTER KJØKKENDINGSER: Blender, slow juicer og stavmikser. FOTO: Anders Husa
MATBLOGGEREN TESTER KJØKKENDINGSER: Blender, slow juicer og stavmikser. FOTO: Anders Husa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Matblogger Anders Husa er en matentusiast som spiser på beste restaurantene i Skandinavia og verden.

Selv om hans hovedfokus er på restaurantmat, lager han også mye mat hjemme.

Vi har fått ham til å teste tre kjøkkendingser fra Clas Ohlson: Coline blender, Coline Slow Juicer og Coline stavmikser. Alle tre har 5 års garanti.

Test av stavmikser: Majones

En stavmikser kan brukes både til å mikse eller vispe flytende råvarer, og å hakke for eksempel nøtter eller andre tørre råvarer. Ifølge Anders er stavmiksere generelt best egnet til å mikse flytende råvarer, ettersom stavmiksere ofte ikke er like kraftige som andre kjøkkenmaskiner. Men Coline stavmikser er en av de kraftigste sammenlignet med andre stavmiksere i samme prisklasse.

ENKEL I BRUK: Stavmikseren imponerte. FOTO: Anders Husa
ENKEL I BRUK: Stavmikseren imponerte. FOTO: Anders Husa Vis mer

Det følger med forskjellig tilbehør til de forskjellige bruksområdene: Mikserfoten kan brukes med skjærebladet for å hakke eller mikse, eller med ballongvispen for visping av for eksempel kremfløte. Det følger også med to forskjellige beholdere med lokk som passer til henholdsvis skjærebladet og ballongvispen. Med disse kan man mikse og vispe uten at det spruter overalt.

Coline stavmikser

 • Pris: 279 kroner
 • Farge: Hvit
 • Leveres med: Mikserfot, skjæreblad, ballongvisp, to beholdere med lokk
 • Effekt: 400 W
 • Garanti: 5 år

Anders testet stavmikseren ved å lage majones, og dette fungerte den helt ypperlig til! Tuppen på skjærebladet har en halvkuppel som gjør at man får dekket eggeplomma, slik at denne blir mikset først. Og da blir resultatet knallbra!

Coline stavmikser er svært enkel å bruke: Den har kun to knapper for to forskjellige hastigheter. Den bråker heller ikke, og er svært enkel å rengjøre. Bare ta av skjærebladet og skyll. Beholderene som følger med kan også vaskes i oppvaskmaskin.

STEG 1: Putt råvarene i beholderen. FOTO: Anders Husa
STEG 1: Putt råvarene i beholderen. FOTO: Anders Husa Vis mer
STEG 2: Miks! På fem sekunder har du hjemmelaget majones. FOTO: Anders Husa
STEG 2: Miks! På fem sekunder har du hjemmelaget majones. FOTO: Anders Husa Vis mer

Stavmikseren er enkel å ta fra hverandre og kan fint ryddes vekk når den ikke er i bruk. Den har også 5 års garanti.

Test av blender: Smoothie

Coline blender er en forholdsvis liten og nett blender, som er et pluss hvis man har mindre plass på kjøkkenet.

Coline blender

 • Pris: 479 kroner
 • Farger: Svart, hvit
 • Effekt: 800 W
 • Kapasitet: 1,5 liter
 • Garanti: 5 år

Blenderen taklet både is og frossen mango uten problemer, og var svært enkel å bruke: Bare putt ingrediensene oppi glasskolben og velg programfunksjonen som passer til det du skal gjøre. Man kan velge mellom tre forskjellige programfunksjoner: Isknusing, smoothie og intervall.

Anders syntes heller ikke den bråker spesielt mye sammenlignet med andre blendere. Det var riktignok litt støy mens den knuste is, men det må man regne med, mener han.

FRISKT: Blenderen lagde smoothie uten problemer. FOTO: Anders Husa
FRISKT: Blenderen lagde smoothie uten problemer. FOTO: Anders Husa Vis mer

Siden blenderen ikke er så voldsomt stor, får den fint plass på de aller fleste kjøkken. Med en kapasitet på 1,5 liter, kan man fint lage to store glass med smoothie. Dermed passer denne perfekt til å lage frokostsmoothie om morgenen eller en booster før trening. Den er også kjapp og enkel å rengjøre, som alltid er et pluss. I tillegg har den 5 års garanti.

Test av slow juicer: Appelsinjuice

Såkalte slow juicere har blitt populære i senere år. Fordelen med en slow juicer er at den klemmer juicen ut av frukt og grønt uten å rive råvarene fra hverandre først. Dette betyr at man får presset mest mulig juice ut av råvarene, næringsinnholdet ivaretas, og holdbarheten blir bedre. Dessuten skiller ikke juice fra slow juicer seg så lett som juice fra tradisjonelle juicemaskiner.

Coline Slow Juicer

 • Pris: 1198 kroner
 • Farge: Hvit
 • Effekt: 150 W
 • Garanti: 5 år

Anders brukte appelsiner i sin slow juice-test, men maskinen kan også brukes til alt av annen frukt og grønnsaker. Man mater inn frukten eller grønnsakene øverst, og så kommer juicen ut av tappekrana midt på maskinen. Det er også et eget utløp for avfall. Akkurat dette skapte noe forvirring for bloggeren under appelsin-testen, ettersom det ikke kom noe særlig avfall ut da det ble testet med appelsiner. Men da avfall-mysteriet var løst, gikk det fint!

INGENTING SLÅR FERSK JUICE: Frukt og grønt mates inn, juice kommer ut. FOTO: Anders Husa
INGENTING SLÅR FERSK JUICE: Frukt og grønt mates inn, juice kommer ut. FOTO: Anders Husa Vis mer

Det fine med en slow juicer er at man kan mikse og matche frukt og grønt akkurat som man selv ønsker. Dessuten er det svært sunt med juice som inneholder et høyere innhold av grønnsaker, som for eksempel gulrot, ingefær og grønnkål. Godt er det også!

Coline Slow Juicer er ikke spesielt stor, og får fint plass på kjøkkenet. Maskinen er enkel å rengjøre: Bare ta av de forskjellige delene og vask dem. Den støyer også svært lite mens den er i bruk. I tillegg har den 5 års garanti.

Konklusjon

Kjøkkendingsene fra Clas Ohlson gjorde jobben som de skulle, og alle tre støyer lite. Prisen er også svært hyggelig, så her får man mye for pengene.

Både slow juiceren og blenderen er mindre i størrelse, som gjør at de passer inn på ethvert kjøkken. På minussiden får man ikke jobbet med store mengder råvarer samtidig, men maskinene fungerer fint til 1-2 personer. De ser også lekre ut. Alle tre maskinene var enkle å rengjøre.

Alt i alt gjorde maskinene jobben som de skulle, og får plusspoeng både for pris, støynivå og hvor enkle de var å rengjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer