Annonsørinnhold

Slik har du trolig aldri smakt béarnaise før

Tre béarnaise-tips som garantert blir en vinner rundt bordet.

Hvor mange ganger har du ikke vært hjemme og lurt på hva du skal spise, for så å ende opp med noe du har laget tusen ganger før?

Når det kommer til mat, føler mange at de har sett de fleste varianter av noe som vanligvis er kjent. Ta for eksempel béarnaisesaus:

Det første man tenker på når man sier béarnaise, er nok en god biff med poteter. Det, eller dampet asparges og laks.

Men hvorfor ikke tenke litt utenfor boksen og prøve noe helt nytt? Her får du tre fantastiske tips til hva du kan bruke béarnaisesaus til. I tillegg til at det er enkelt, smaker det også fantastisk!

KLASSIKER: Béarnaisesausen er noe de fleste kjenner til. Vi gir deg tre nye og spennende måter du kan bruke sausen på. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock
KLASSIKER: Béarnaisesausen er noe de fleste kjenner til. Vi gir deg tre nye og spennende måter du kan bruke sausen på. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock Vis mer

Béarnaise-poteter

Poteter og béarnaise går hånd i hånd. Men denne varianten tar den kjente kombinasjonen til nye høyder. Superenkelt, men kjempegodt!

Slik gjør du:
1. Skjær potetene i skiver, og kok dem 5-6 minutter i lettsaltet vann.

2. Ha flytende margarin i en gryte. Tilsett Knorr Béarnaisepulver og melk. Kok sausen opp under omrøring.

3. Legg de kokte potetene og béarnaisesausen lagvis i en ildfast form. Avslutt med frisk mozarella.

4. Bak potetene i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Tips 1. Dryss friskhakket purreløk over sausen.

Tips 2. Tilsett finhakket chili, tomatpuré eller søt chilisaus og en flott rød saus med ekstra smak.

En smaksrik twist på fløtegratinerte poteter. Passer perfekt til kjøtt eller fisk. Vis mer

Béarnaise-smør

Prøv denne varianten i stedet for «vanlig» kryddersmør. Passer perfekt til grillet kjøtt, fisk eller nykokte maiskolber.

Slik gjør du:
​1. Rør smøret så det blir mykt og jevnt.

2. Tilsett Knorr Béarnaisepulver, eddik og hakket estragon og bland godt sammen.

3. Legg smøret på et bakepapir og rull det stramt sammen til en pølse. Legg pakken i kjøleskapet til smøret stivner. Da blir det enkelt å skjære i pene skiver når du skal bruke det.

Passer perfekt til grillet kjøtt, fisk eller nykokte maiskolber. Supergodt! Vis mer

Béarnaise chilicheese tops

Knasende sprø kuler med ost, béarnaise og jalapeños. Perfekt til helgekosen!

Slik gjør du:
1. Ha revet ost, jalapeños og Knorr Béarnaisepulver i en bolle og bland det godt sammen.

2. Form kuler med en diamater på cirka 2 centimeter. Sørg for å presse osteblandingen godt sammen så kulene holder formen.

3. Rull kulene i mel, deretter i pisket egg og så griljermel eller brødsmuler. Vend de panerte kulene i egg en gang til, og avslutt med nok en runde i griljermel så osten er fullstendig innpakket.

4. Varm opp oljen til 180 grader og friter kulene i 3-4 minutter til de er gylne. La dem hvile på litt kjøkkenpapir i 1-2 minutter før servering.

Knasende sprø kuler med ost, béarnaise og jalapeños. Perfekt til helgekosen! Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.