Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

MYE HJEMME: I disse dager tilbringer de fleste mye tid hjemme. Slik kan du gjøre tiden litt bedre for alle.
MYE HJEMME: I disse dager tilbringer de fleste mye tid hjemme. Slik kan du gjøre tiden litt bedre for alle. Vis mer

Slik kan du aktivere store og små i disse dager

De fleste holder seg hjemme om dagen, noe som fort kan bli kjedelig. Her er noen gode tips på hva du kan bedrive tiden med.

Hverdagen er annerledes for alle nå. Før var det mange som ønsket mer tid hjemme - nå er vi mer eller mindre oppfordret til det. Det kan føre til at familier fort går oppå hverandre.

I tillegg til hjemmeskole og hjemmekontor, gjelder det å være oppfinnsom for ikke å kjede seg. Her kommer noen forslag på hvordan tiden hjemme kan bli litt enklere for alle.

• Vi har hjemlevering med både Porterbuddy og Bring.

Husk å ha det gøy

Det viktigste av alt er å kunne ha det gøy i disse tider - at det å være hjemme kan gjøres litt morsommere for alle i familien. Med artige ting til lek og fritid er du langt på vei.

LEK: En god måte å samle familien på er å spille spill sammen.
LEK: En god måte å samle familien på er å spille spill sammen. Vis mer

Finn frem et gøyalt kortspill som alle i familien kan være med på, eller ta noen runder med god, gammeldags Yatzy. Et byggesett er også en kreativ måte å få tiden til å gå på, og det blir ekstra gøy om alle kan hjelpe til.

Det skader heller ikke å få ungene litt ut. Frisk luft er bare sunt, og da kan foreldrene få gjort litt når de først har hjemmekontor. Hva med sende dem ut på en aldri så liten telttur i hagen?

image: Slik kan du aktivere store og små i disse dager

Og når de voksne har pause, kan alle samles til noen runder med Kubb, eller utfordre hverandre i det klassiske krokketspillet.

Lag deres egen hjemmekino

Nå som dere har mer tid sammen, er det koselig å kunne samle familien i sofaen og se en film eller serie sammen.

Fyll opp sofaen med deilige pledd og heng opp lyslynger for ekstra god stemning. La gjerne barna få velge film først - så kan heller de voksne se noe annet på kvelden.

FAMILIEHYGGE: Kryp opp i sofaen og se en film eller serie sammen.
FAMILIEHYGGE: Kryp opp i sofaen og se en film eller serie sammen. Vis mer

Den enkleste måten å streame film eller serier på er å bruke en mediaspiller. Her finnes det flere varianter å velge mellom, men Apple TV og Google Chromecast er de mest populære.

CHROMECAST: Kontrollerer avspillingen fra din smarttelefon.
CHROMECAST: Kontrollerer avspillingen fra din smarttelefon. Vis mer

De styres enkelt fra en app på nettbrett eller mobil, og det finnes en rekke gratisapper som støtter disse plattformene.

Med apper som Netflix, HBO eller YouTube er det lett å finne frem det du ønsker å se, og med et par trykk på skjermen er innholdet overført til TV-en.

Spill dataspill med barnet

Mange barn (og voksne) er glade i å spille TV- og dataspill, og dette er en fin mulighet å tilbringe tid sammen.

GØY FOR ALLE: Å spille TV- eller dataspill med barna er både gøy og lærerikt.
GØY FOR ALLE: Å spille TV- eller dataspill med barna er både gøy og lærerikt. Vis mer

De fleste foreldre vil nok bli overrasket over hvor relasjonsbyggende det er å følge barnas interesser, og stille seg åpen og undrende til å lære noe nytt fra barna. Dessuten kan dataspill være gøy for hele familien!

VÆR SOSIAL: Et webcamera gjør det enklere å kommunisere med venner.
VÆR SOSIAL: Et webcamera gjør det enklere å kommunisere med venner. Vis mer

Et annet supertips i disse dager, når man ikke kan omgås venner fysisk, er å holde kontakten gjennom sosiale medier. Da er et bra webcamera gull verdt!

På den måten kan du ha live strikkekveld med venner, quiz med gjengen eller få «besøkt» besteforeldre.

Og husk, det er lov å være litt rund i kantene når det gjelder skjermtid i disse dager.

Her finner du alt du trenger til gaming.

Maling og tegning

En annen fin aktivitet for store og små er tegning og maling. Rydd kjøkkenbordet og finn frem tegneblokk, fargeblyanter og en eske med tusj. Slik kan små og store aktiveres i timevis.

KREATIVT: Tegn og mal med barna.
KREATIVT: Tegn og mal med barna. Vis mer

I tillegg til at det er hyggelig å være kreative sammen, er tegning og maling med på å stimulere fantasien hos barn. Hva med å arrangere en aldri så liten tegne- eller malekonkurranse? Det er bare fantasien som setter grenser, og med alt av utstyr kan alle i familien delta.

Og dersom uhellet skulle være ute, fjerner denne både malingsflekker- og tusjstriper!

Lag en hobbyfabrikk

Barn elsker å være kreative og lage ting med hendene. Lag derfor ditt eget hobbyverksted! Med et tøft hobbysett for monsterelskere, kan familien lage monstre, edderkopper, småkryp og andre ekle saker.

LAG MONSTER: Spennende hobbysett for monsterelskere.
LAG MONSTER: Spennende hobbysett for monsterelskere. Vis mer

Om monstre blir for skummelt, finnes det også hobbysett for de som elsker glitter. Settet inneholder alt du trenger for å lage dine egne partymasker, vakre dekorerte esker og annet morsomt.

FLOTTE MASKER: Pynt partymasker og dekorer esker.
FLOTTE MASKER: Pynt partymasker og dekorer esker. Vis mer

Hobbysett kan være produsert i både harde og myke materialer. Alt fra mykt garn, som du kan strikke, sy eller flette med, til perler, som kan tres på en snor eller brukes på perlebrett.

Med ulike hobbypuslesett får barna alle muligheter til å være kreative og skapende.

Det gjelder å være litt oppfinnsomme i disse dager. Spør barna hva de ønsker å gjøre, og planlegg dagene sammen. Og husk, rutiner er viktige selv om man oppholder seg hjemme over lengre tid.

Ta vare på hverandre!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.