I de norske hjem er det lite som er så populært som taco på fredager, og så mange som én million nordmenn spiser taco hver eneste helg. Vi rett og slett elsker taco her til lands!
Selv om den «klassiske tacoen» er selvskreven hos mange, er ikke taco bare taco. Taco kan serveres i uttalige varianter - og det er kun fantasien som setter grenser.
På den måten kan du nyte taco flere ganger i uka, uten å spise det samme hver gang. I tillegg til den folkekjære klassikeren med kjøttdeig, får du her en spennende oppskrift på en asiatisk-inspirert taco med biff. Den smaker fantastisk, og kommer garantert til å bli en ny favoritt!
For mer tips og inspirasjon se santamaria.no.
Asiatisk taco med biff
Slik gjør du:
1. Finhakk hvitløk og chili, skrell og finriv ingefær. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og rør godt om.
2. Hell marinaden i en zip-pose og legg til biffkjøttet. Rist posen godt, og la kjøttet marineres i minimum to timer - helst over natten.

3. Skjær opp grønnsakene. Agurk, paprika, sukkererter og vårløk i tynne strimler, og reddik i tynne skiver. Grovhakk koriander. Legg grønnsakene i hver sin serveringsskål.
4. Mos avokado og bland sammen med krydderblandingen.
5. Skjær ytrefileten i biffer. Stek dem i en varm stekepanne med smør eller margarin til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffene er nå medium stekt. La biffene hvile et par minutter før du skjærer dem i tynne skiver.

6. Varm tortillalefsene i henhold til instruksjonen på pakken.
7. Server varme tortillalefser med smaksrikt biffkjøtt, deilige grønnsaker og topp med guacamole.
Tips: Om du ikke ønsker å bruke tortillalefser, kan du fint bytte ut med hjertesalat.
Ønsker du flere tacotips fra Santa Maria? Klikk her

Klassisk taco med kjøttdeig
Selv om det er spennende å variere innholdet i tacoen, er det alltid godt å kunne gå tilbake til den gode, gamle klassikeren.
Slik gjør du:
1. Brun kjøttdeigen i smør eller olje.
2. Tilsett krydderblandingen og vann. Rør om og la koke uten lokk i circa 5-10 minutter.
3. Varm Mini Tubs i henhold til instruksjonen på pakken.
4. Finkutt grønnsakene i små terninger.
5. Mos avokado og bland sammen med krydderblandingen.
Server Mini Tubs oppvarmet, fylt med kjøttdeig og deilig topping! Å servere tacoene i tacoskjell eller tortillaer smaker akkurat like godt!
Mer tips og inspirasjon finner du hos santamaria.no.
