Annonsørinnhold

Learnlink

Slik klarte Lisa (11) å knekke leksekoden

Hun sleit lenge med matteleksene, men Tellef ga henne mestringsfølelsen tilbake. Slik kan ditt barn også få hjelp!

LÆRINGSGLEDE: De har bare møttes to ganger i virkeligheten. Men gjennom videochat har Tellef hjulpet Lisa å få mestringsfølelsen tilbake.
LÆRINGSGLEDE: De har bare møttes to ganger i virkeligheten. Men gjennom videochat har Tellef hjulpet Lisa å få mestringsfølelsen tilbake. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Strever barnet ditt med mestringsfølelse eller motivasjon når det kommer til skolearbeid? I stedet for å ta barna ut av klassen eller ty til dyr privatundervisning, velger nå stadig flere å ta i bruk tilpasset undervisning over nett med det norske selskapet Learnlink. De hjelper både barn i grunnskolen og elever på videregående.

– Jeg var frustrert, forteller Victoria Brandvold.

For litt over et år siden hadde datteren Lisa Alexandra Brandvold Sagen (11) blitt tatt ut av timene for å få ekstraundervisning i matematikk på skolen.

– Det hjalp ikke på motivasjonen, for å si det sånn.

Victoria husker det godt:

– Da jeg skulle prøve å hjelpe henne med leksene, gikk det bare i vranglås. Da jeg skulle forklare med de regnemetodene jeg lærte på skolen, gjorde jeg det bare verre.

Lisa nikker.

– Ja! Du forklarte på en vanskelig måte!

MESTRINGSFØLELSE: - Matten er blitt mye lettere, forteller Lisa. Det gleder mamma Victoria seg over.
MESTRINGSFØLELSE: - Matten er blitt mye lettere, forteller Lisa. Det gleder mamma Victoria seg over. Vis mer

Det var da Victoria tilfeldigvis kom over en artikkel på Facebook om Learnlink, som er Norges raskest voksende leverandør av leksehjelp på nett.

– Jeg var kanskje litt skeptisk, men tenkte at det måtte finnes andre løsninger.

Bestill en uforpliktende prøvetime her

– Jeg husker jeg grua meg litt før første time. Tenk om han så ut som Donald Trump eller noe sånt, ler Lisa.

Den personlige læreren Tellef Tveit (26) gjorde heldigvis ikke det. Han så mer ut som en trivelig storebror.

Lisa og Tellef møtes IRL, som det heter (In Real Life, i det virkelige livet), for bare andre gang når vi er med til Lisa der hun bor like utenfor Oslo. Men hver uke logger de begge på Learnlink sammen. Da forteller hun ham gjerne en vits før de setter i gang med matteoppgavene. Og avslutter alltid med en high-five.

– I begynnelsen var jeg med da hun logget seg på, men etter hvert fant jeg ut at hun jobbet bedre uten meg til stede, sier mor Victoria, som hver uke sender over Lisas ukeplan til Tellef.

EFFEKTIV TEKNOLOGI: Gjennom videochatten på Learnlink kan Lisa få med seg klasserommet overalt, enten det er på kjøkkenbordet hjemme, eller om hun er ute på reise.
EFFEKTIV TEKNOLOGI: Gjennom videochatten på Learnlink kan Lisa få med seg klasserommet overalt, enten det er på kjøkkenbordet hjemme, eller om hun er ute på reise. Vis mer

– Og i etterkant av timene får jeg rapporter som viser hva de har jobbet med, hvor motivert hun er, og hva hun trenger å jobbe videre med.

Tellef er også en av de fire gründerne bak Learnlink, som er Norges raskest voksende aktør i leksehjelp-markedet.

– Noe av det viktigste vi gjør, er å gjøre leksehjelp enkelt. Vi er et lavterskeltilbud, forteller Tellef.

Bestill en uforpliktende prøvetime her

Over tusen elever har fått hjelp av Learnlink siden oppstarten i 2015. Gjennom lett tilgjengelig videochat-teknologi slipper både lærer og elev å bruke tid på å reise. Alle som ønsker å jobbe som personlig lærer for Learnlink er nøye kvalitetssikret, og bare én av ti søkere slipper gjennom nåløyet. De er gjerne kommet rett ut av videregående og inn på et toppstudie ved for eksempel NTNU eller Universitetet i Oslo. Alle har gått ut fra videregående skole for mindre enn ti år siden.

Learnlink

  • Learnlink kvalitetssikrer studenter og kurser dem i pedagogikk, hvordan skape karakterforbedring og hvordan man kan øke motivasjon og mestringsfølelse.
  • Elever som ønsker hjelp, knyttes med den rette læreren for så å bli fulgt opp slik at eleven og familien når de målene de har satt for seg selv.
  • Er på kort tid blitt Norges største leverandør av tilpasset undervisning på nett.
  • Har kostnadsfri kartlegging for alle nye elever.

– Vi er faglig oppdaterte og samtidig unge nok til å forstå elevenes behov og utfordringer. Vi ønsker å være gode forbilder som hjelper med mestringsfølelse og motivasjon. At vi kan gjøre dette på nett gir oss mulighet til å nå barn og ungdom der de er, sier Tellef.

– Vi får stadig telefoner fra fortvilte foreldre som spør: «Kan dere kurere Fortnite?» Jeg mener at disse barna ikke trenger å stoppe med dataspill, men at de trenger mestringsfølelse i skolefag, så de orker å gjøre litt lekser også.

FORNØYDE: Victoria er glad for hjelpen datteren Lisa får av Tellef. - Før bare ga jeg opp når matten ble vanskelig. Det gjør jeg ikke lenger, forteller Lisa.
FORNØYDE: Victoria er glad for hjelpen datteren Lisa får av Tellef. - Før bare ga jeg opp når matten ble vanskelig. Det gjør jeg ikke lenger, forteller Lisa. Vis mer

– Mange foreldre ønsker å hjelpe barna sine selv. Hva er det som gjør at dere lykkes?

– Jeg mener det er mange foreldre som er flinke til å hjelpe barna sine, men så er det jo også utrolig mye man skal lære av sine foreldre. Faren min er lærer og har lært meg mye, men når vi skulle gjøre matte, ble det klinsj. Det er mer motiverende å lære fra en man identifiserer seg med. Derfor er det utrolig viktig for oss å finne den riktige personlige læreren for hver elev. Vi kartlegger interesser og personlighetstype før vi velger ut kandidaten vi mener passer best. Om man av en eller annen grunn vil bytte lærer fordi man ikke fant tonen, er det helt greit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer