Annonsørinnhold

Slik lager du det perfekte juleverkstedet

Noe av det hyggeligste man kan gjøre i førjulstiden er å invitere til juleverksted. Her får du noen gode tips.

JULEVERKSTED: Å invitere til juleverksted er en fin måte å tilbringe tid sammen.
JULEVERKSTED: Å invitere til juleverksted er en fin måte å tilbringe tid sammen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Å invitere til juleverksted er en kjær tradisjon blant mange familier og vennegjenger. Få ting er så koselig som når store og små samles rundt bordet for å være kreative sammen.

Det er en fin mulighet til å omgås de man kanskje ikke ser så ofte, samtidig som man får en gyllen anledning til å få unnagjort årets produksjon av julepynt og hjemmelagde gaver.

Men hva trenger du egentlig for å komme i gang?

Slipp kreativiteten løs

Det finnes ingen grenser på hva du kan lage, og det er bare fantasien som stopper deg. Med et hobbysett fylt med alt fra piperensere, øyne, pompomballer til glitterlim, er du langt på vei. Suppler gjerne med et perlesett og et malerskrin for enda flere muligheter.

ALT I ETT: Med en ferdigfylt boks med massevis av hobbysaker, er du langt på vei med juleverkstedet.
ALT I ETT: Med en ferdigfylt boks med massevis av hobbysaker, er du langt på vei med juleverkstedet. Vis mer

Med hobbysettet som utgangspunkt, kan du lage spennende og kreativ julepynt til deg selv, eller gaver til andre. Den passer også fint om du vil gjøre noe litt ekstra med julegaveinnpakningen. Perfekt til juleverkstedet for deg som ikke har noe å bruke fra før!

For enda finere innpakning, bruk en praktisk merkemaskin som lager flotte etiketter for deg. Den printer også ut stoffbånd med gullfarget tekst. Velg mellom hvitt, blått eller rødt bånd som er med på å gjøre gavene enda mer personlige og eksklusive.

DET LILLE EKSTRA: Pynt gavene med stilige stoffbånd i enten rødt eller hvitt med en personlig hilsen.
DET LILLE EKSTRA: Pynt gavene med stilige stoffbånd i enten rødt eller hvitt med en personlig hilsen. Vis mer

Merkemaskinen kan også styres fra mobilen eller nettbrettet. Med en enkel app, kan du velge mellom over 1000 symboler, emojis og rammer til de personlige hilsningene. Fungerer både til Android- og Apple-enheter.

Julegaven som varer hele året

Hjemmelagde gaver har en spesiell sjarm, og det skal ikke så mye til å glede noen når du har lagt ditt personlige preg på den. Hva med en hjemmelaget gave som i tillegg kommer med en «regel», og som varer hele året? Genialt å lage på et juleverksted!

ÅRETS JULEGAVE? Fyll et glass med noe godt og gi det til noen du liker. Regelen er at når glasset er tomt, må de fylle det igjen og gi det til noen andre.
ÅRETS JULEGAVE? Fyll et glass med noe godt og gi det til noen du liker. Regelen er at når glasset er tomt, må de fylle det igjen og gi det til noen andre. Vis mer

Denne gaven gleder ikke bare personen du gir den til, men også kommende heldiggriser! Fyll en fin glasskrukke med enten småkaker, hjemmelaget syltetøy eller andre spiselige ting, og gi den til noen du er glad i.

Den eneste regelen er at når innholdet er tomt, så må vedkommende fylle glasset med noe godt og gi det videre til noen andre. På den måten kan gaven leve i det uendelige.

Merk glasset med en krittetikett og heng fast en krittpenn fra lokket. Da kan den du gir gaven til enkelt viske ut og skrive navnet til nestemann som mottar «glasset med det gode i»!

Slik lager du det perfekte juleverkstedet

Spiselig pynt og gaver

Ting som kan spises er både praktisk og lettvint å lage på et juleverksted – enten det er pepperkaker, knekk eller brente mandler. Dessuten er det veldig hyggelig om alle kan gå hjem med hver sin fylte kakeboks.

FYLL KAKEBOKSEN: Pepperkaker er enkelt å bake i tillegg til at det smaker godt.
FYLL KAKEBOKSEN: Pepperkaker er enkelt å bake i tillegg til at det smaker godt. Vis mer

Pepperkaker er kanskje det enkleste å starte med. Er dere mange på juleverkstedet, pass på å ha nok pepperkakeformer. Om noen ønsker å lage pepperkakehus, vil disse pepperkakehus-formene gjør jobben langt enklere! Pepperkaker skal også gjerne pyntes, og da er en god sprøytepose tingen. Fyll den med melis og lag de fineste dekorasjonene.

Slik lager du det perfekte juleverkstedet

Uansett om deigen er ferdigkjøpt eller hjemmelaget, bruk en deigskraper. Den forenkler bearbeidingen og gjør det langt enklere å dele opp så alle får hvert sitt stykke å jobbe med. For best mulig resultat, bør også pepperkakene stekes på et nonstick bakefolie som kan brukes flere ganger. Da slipper dere at de setter seg fast.

PEPPERKAKEHUS: Det skal være lett å bake – lag et helt pepperkakehus med ferdige maler.
PEPPERKAKEHUS: Det skal være lett å bake – lag et helt pepperkakehus med ferdige maler. Vis mer

De som vil lage noe annet enn pepperkaker, kan jo alltids prøve seg med krumkakeklypa. Og ettersom hjemmelaget godteri alltid smaker best, kan det være smart å ha liggende noen knekkformer. Perfekt til knekk og annet julegodt! Med en doseringsform blir det mindre griseri på kjøkkenet, og det blir enklere å fordele røren i former.

Skal det lages egen marsipan, kransekake eller mandelmasse, er denne mandelkverna genial. Kverna skrus enkelt fast på benkeplata når den skal brukes.

VÆR FORBEREDT: Med riktig utstyr blir bakingen morsommere for alle som deltar.
VÆR FORBEREDT: Med riktig utstyr blir bakingen morsommere for alle som deltar. Vis mer

Egne julekranser

En klassisk julekrans på døra, i vinduet eller på bordet er med på å lage den gode julestemningen. Det er også overraskende enkelt å lage selv. Med utgangspunkt i en halmkrans kan du lage mye.

Pynt kransen med mose, kongler og girlander. Dette surrer du fast med en solid hagetråd. Og ettersom det er jul, blir noen juletrekuler prikken over i-en. Kulene fester du enkelt med disse kronene, og om du ikke ønsker å lage nye hull i veggen, kan du henge opp kransen i disse smarte selvheftende krokene.

Her finner du flere julepynt-tips

JULEKRANS: Dekorer mose, kvister, granbar eller girlander, og ta med naturen hjem. Prikken over i-en er å pynte julekransen med julekuler.
JULEKRANS: Dekorer mose, kvister, granbar eller girlander, og ta med naturen hjem. Prikken over i-en er å pynte julekransen med julekuler. Vis mer

Innpakning med stil

Én ting er å lage noe fint man kan gi bort. En annen ting er å få innpakningen til å se flott ut. Pass derfor på å ha nok gavepapir for gjestene å velge mellom. På den måten finnes det garantert noe for enhver smak.

GAVEPAPIR: Varier innpakningen av julegavene med papir i forskjellige farger og mønstre.
GAVEPAPIR: Varier innpakningen av julegavene med papir i forskjellige farger og mønstre. Vis mer

Et godt utvalg av gavebånd er heller ikke dumt. Det samme gjelder etiketter. Enten det er sånne du limer på pakken, eller de litt mer eksklusive i ulike farger man kan knyte fast.

For enda mer kreativ innpakning, er det enkelt å sverge til limpistolen. Bruker du i tillegg limpatroner med glitter, blir en «helt vanlig» gave fort til noe mye stiligere.

God jul!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer