ANNONSØRINNHOLD

GJØR DET SELV: Lag ditt egne tøffe pallebord. Foto: Shutterstock
GJØR DET SELV: Lag ditt egne tøffe pallebord. Foto: ShutterstockVis mer

Slik lager du ditt eget stuebord på null komma svisj

Å bygge sitt eget pallebord er både gøy, enkelt – og billig!

Enten du er fersk student på jakt etter billige møbler eller glad i enkle hjemmeprosjekter som setter eget preg på stua – her er et supert prosjekt for deg!

Nabolagets tøffeste bord lager du faktisk helt selv, og billig er det også.

For flere smarte gjør det selv-triks kan du følge Clas Ohlson på Snapchat!

Enklere blir det ikke

Her er alt du trenger til pallebordet:

SMART: Et bord med hjul kan flyttes på etter behov.
SMART: Et bord med hjul kan flyttes på etter behov. Vis mer

Antall paller du bruker kommer an på hvor høyt du vil bordet skal være. Med én pall blir bordet ganske lavt, men med to får du mer høyde på bordet.

Pallene får du tak i i butikker eller byggeplasser, og koster rundt 50-100 kroner per stykk. Er du heldig og/eller tålmodig, finner du kanskje til og med noen som gir dem bort. Resten av tingene du trenger får du tak i på Clas Ohlson.

Slik gjør du det

ROBUST OG URBANT: Paller kan brukes til så mangt. Foto: Shutterstock
ROBUST OG URBANT: Paller kan brukes til så mangt. Foto: Shutterstock Vis mer

Først bør pallene rengjøres grundig. Deretter må pallene slipes med grovt sandpapir, slik at overflatene blir behagelig glatte. Hvor nøye du sliper, kommer an på flere ting. Er pallene veldig flisete og slitte, eller om du har tenkt til å male dem etterpå, bør du pusse pallene godt. Om pallene skal finslipes, går det fortere med en slipemaskin.

Når pallene er fine og ferdigslipede skrur du de to pallene sammen. Husk at den fineste pallen bør være øverst! En god drill er veldig godt å ha til denne jobben, og vil gjøre arbeidet mange hakk lettere. Det kan også lønne seg å skaffe et bitssett som passer til drillen, da kan den brukes til alt mulig. Når det gjelder skruer, må du huske å bruke skruer som er beregnet på treverk. Skal bordet stå ute, må du også passe på at skruene er rustfrie.

Etter at pallene er festet sammen, monterer du de fire hjulene under den nederste av dem. Dette både løfter bordet, og gjør det lettere å flytte på etter behov. Og så ser det ekstra tøft ut, da.

Du kan også male bordet når det er ferdig. Det finnes massevis av lekre farger å velge mellom, så her er det bare å slå seg løs med fargen som passer best til rommet bordet skal være i.

Det er faktisk alt som skal til for å bygge ditt helt egne pallebord! For flere smarte gjør det selv-triks, kan du følge Clas Ohlson på Snapchat.

Lykke til!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.