ANNONSØRINNHOLD

HJEMMELAGET GORUMET: Nei, gourmetmåltider er ikke lenger forbeholdt de beste restaurantene!&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Foto:Electrolux</span>
HJEMMELAGET GORUMET: Nei, gourmetmåltider er ikke lenger forbeholdt de beste restaurantene! Foto:ElectroluxVis mer

Sous Vide

Slik lager du enkelt et gourmetmåltid hjemme

Blogger Caroline Berg Eriksen deler hemmeligheten sin!

Gorumetmåltider har lenge vært forbeholdt kokkene og de beste restaurantene - saftig kjøtt som bare smelter på tungen og grønnsaker som knaser perfekt mellom tennene. Men slik er det ikke lenger!

Nå kan nemlig vi alle lage «michelin»-retter hjemme, og ifølge blogger Caroline Berg Eriksen er det ubeskrivelig lett - og ikke minst morsomt! Hun har nemlig oppdaget Sous Vide - kokkenes største hemmelighet, som gjør at hvert eneste måltid like perfekt gang etter gang.

Med Sous Vide vakuumerer du råvarene før du tilbereder dem på lav varme. Slik bevarer du både smakene og ikke minst fargen på en helt annen måte, og er garantert å løfte hverdagsmiddagene til et helt nytt nivå forteller Berg Eriksen.

- Det er absolutt ikke vanskelig å bruke Sous Vide, alle kan gjøre det. Og det beste er helt klart at kjøttet man bruker blir veldig saftig og smaksrikt.

HJEMMELAGET GOURMET: Med Sous Vide kan alle, både store og små, lage hjemmelaget gourmetmiddag. Foto: Electrolux
HJEMMELAGET GOURMET: Med Sous Vide kan alle, både store og små, lage hjemmelaget gourmetmiddag. Foto: Electrolux Vis mer

Slik har gjestene dine aldri spist mat før!

- Det er bare fantasien som setter grenser

Da Berg Eriksen en dag skulle få besøk av fem kokker, var det et lett valg at Sous Vide skulle brukes for å imponere dem! Men lykkes hun? Definitivt! Og resultatet kan se i videoen lenger ned i saken.

Takket være en hjelpende hånd fra landslagskokk Jan-Erik Hauge og hennes damp og Sous Vide-ovn fra Electrolux, ble laksemiddagen en stor suksess, og ifølge kokkene var det som å spise på en femstjerners restaurant.

- Det meste kan brukes når man tilbereder maten i Sous Vide, så egentlig er det bare fantasien som setter grenser. Men dersom du vil ta matlagingen din et steg videre, er Sous Vide definitivt noe for deg, forteller Berg Eriksen.

Men du må absolutt ikke være en proff forteller Caroline. Sous Vide er noe alle kan få til. Så enten du er en nybegynner eller en rutinert kjøkkensjef kan du med Electrolux sin Sous Vide-ovn enkelt tilberede delikate måltider som like gjerne kunne vært laget av kokkelandslaget.

Og ikke nok med det; det tar alt annet enn lang tid å forberede et fantastisk måltid.

Denne smoothien må du prøve som forrett!

Make Life Delicious med Caroline Berg Eriksen og Jan-Erik Hauge Vis mer

Hverdagsmat med Sous Vide

Etter det vellykkede kokkebesøket har Caroline satt seg ett mål; å ta i bruk Sous Vide mer i matlagingen ikke bare til fest, men til hverdagsmaten også.

- Jeg bruker nå mange av oppskriftene som allerede ligger inne, disse er veldig enkle og greie å tilberede, sier Berg Eriksen og legger til:

- I tillegg forsøker vi nå å inkludere denne matlagingen mer i hverdagen.

Og det ikke uten grunn! For i i tillegg til å være en enkel og rask tilberedningsmetode, får du med Sous Vide mer ut av råvarene dine. Seige stykker av okse og svin blir perfekte og møre, og tilbehøret ditt vil verken blir over- eller underkokt.

Du får også muligheten til å leke med smaker og konsistenser på en helt annen måte, ved å tilsette diverse krydder, oljer og marinader som trekker inn i råvarene på en ny og deilig måte både store og små i familien vil elske.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.