ANNONSØRINNHOLD

BADEGLEDE UANSETT VÆR: Svenskene kan virkelig badeland, enten du vil ha action eller avslapning. Foto: Arena Skövde
BADEGLEDE UANSETT VÆR: Svenskene kan virkelig badeland, enten du vil ha action eller avslapning. Foto: Arena SkövdeVis mer

Slik sikrer du drømmeferien om været svikter

Noen regnværsdager må man regne med i løpet av sommeren. Her er de 12 beste tipsene!

Rekordsommeren fra i fjor ser ikke ut til å gjøre et umiddelbart comeback, og som vanlig ser vi ut til å være nødt til å belage oss på noen dager uten tropevarme og strålende sol.

Men regn- og gråvær betyr ikke at ungene trenger å kjede seg.

Rett over grensa finnes massevis av muligheter for moro. Her får du de 5 beste innendørs badelandene - og 7 andre supre familieaktiviteter!

Les mer om aktiviteter for en regnværsdag

1. Jungel-eventyret

Bare ti minutter fra Örebro sentrum, mellom Oslo og Stockholm, ligger et av Nordens største badeland, Gustavsvik Lost City.

Her kan du utforske mystiske ruiner og kaste deg ut i noen av Sveriges heftigste vannsklier, blant annet den 200 meter lange Treasure Hunter.

For de voksne finnes det en relaxavdeling, med boblebad, massasjeavdeling og lounge. For de minste barna finnes det også et nytt bade-lekeland med morsomme minisklier og varme, herlige basseng.

Les mer om Lost City

Slik sikrer du drømmeferien om været svikter

2. Et ekte «badrenalin»-kick

I en gammel dampkraftfabrikk i Västerås, mellom Örebro og Stockholm ligger Sveriges første actionbad: Kokpunkten.

Her finner du noen av de aller bratteste og tøffeste vannskliene i Sverige.

Anlegget er på hele åtte etasjer og har noe for enhver smak. Konkurrér mot andre i sklien Doble Racer, hvor du side om side konkurrerer mot venner og familie. Her går det fort, virkelig fort!

Les mer om Kokpunkten

FULL FART: I Kokpunkten får du åtte etasjer med helt rå vannsklier.
FULL FART: I Kokpunkten får du åtte etasjer med helt rå vannsklier. Vis mer

3. 36 grader - uansett vær

Badelandet Arena Skövde i Västsverige har flere ganger vunnet utmerkelsen «Sveriges beste eventyrbad».

Med en vanntemperatur på opp til 34 grader og en lufttemperatur på 36 grader nyter til og med den mest frosne vannet her.

Det finnes alt i fra flere ulike vannsklier på totalt 370 meter, bølgebasseng og utebasseng. I dragebassenget kan du dele en herlig vannopplevelse sammen med de minste barna i familien. Og i den digitale poolen kan du drømme deg bort til et sydhavskorallrev og få følelsen av å svømme med haier!

Les mer om Arena Skövde

FINT FOR FAMILIEN: Badegleden er alltid stor på Arena Skövde.
FINT FOR FAMILIEN: Badegleden er alltid stor på Arena Skövde. Vis mer

4. Vannsklier og Hamam-spa

Sundstabadet midt i Karlstad er et badeland med noe for alle: ung som gammel. Med et stort utvalg av sklier, basseng, spa-avdeling og kafé er Sundstabadet et komplett badeland.

I opplevelsesbadet får du mange kil-i-magen øyeblikk uansett alder. Her finner du to heftige sklier, hoppetårn, laguner, fosser, klatrevegg og utendørsbasseng med strøm.

I avslapningsavdelingen er det sitrus- og lavendelduftende aufgussbadstu, hamam-rom av marmor som er oppvarmet til 40-45 grader og andre typer badstuer.

Les mer om Sundstabaden

Slik sikrer du drømmeferien om været svikter

5. Skitrening med proffene

Torsby Skidtunnel & Sportcenter ligger rett over grensa, litt over en time fra Kongsvinger. Her spiller det ingen rolle om det er strålende sol og 30 grader ute eller om regnet høljer ned. Her er skiføret godt uansett.

Temperaturen er alltid mellom 0 og -3 grader også midt på sommeren, og du kan gå på ski på en 1,3 km lang løype. Husk vintertøy!

Skitunnelen brukes som oppkjøringbase for både det svenske og norske skilandslaget.

Så se ikke bort i fra at du støter på proffer i løypa!

Les mer om Torsby Skidtunnel

UTEN VÆRFORBEHOLD: Inne i skitunnelen er det vinter uansett om regnet høljer eller det er strålende sol ute.
UTEN VÆRFORBEHOLD: Inne i skitunnelen er det vinter uansett om regnet høljer eller det er strålende sol ute. Vis mer

6. Ett pass - 9 kulturopplevelser

Med kulturpasset får du bedre priser på kulturopplevelsene i Dalarna. I tillegg får du et stempel i passer for hver attraksjon du besøker. Får du alle ni stemplene får du en spesialutgave av Dalahesten.

Passet koster 125kr og selges på alle kulturopplevelsene og på turistkontorene i Dalarna.

Les mer om Kulturpasset i Dalarna

SVERIGES MEST ELSKEDE HJEM: Carl Larsson-gården i Sundborn er et ikon innen svensk interiør og familieliv.
SVERIGES MEST ELSKEDE HJEM: Carl Larsson-gården i Sundborn er et ikon innen svensk interiør og familieliv. Vis mer

7. Koselig med Albert Åberg

Sentralt i Göteborg ligger Alfons Åbergs Kulturhus, et jovialt tilbud for barna som drives av en non-profit stiftelse.

Her kan de små komme tett på Alfons (eller Albert, som han heter på norsk) og leke, tulle, klatre og utforske helikopteret, høyblokka og alle de andres stedene fra Gunilla Bergströms magiske bøker.

De voksne kan slå seg ned i lesehjørnet med en bolle og en kaffekopp, og før avreise har man muligheten til å kjøpe med seg et minne fra Albert Åberg-butikken.

Les mer om Alfons Åbergs kulturhus

KULTURHUS: Bli kjent med Albert Åberg, eller Alfons, som han heter på svensk, i Göteborg. Foto: Beatrice Tornros
KULTURHUS: Bli kjent med Albert Åberg, eller Alfons, som han heter på svensk, i Göteborg. Foto: Beatrice Tornros Vis mer

8. Eget bobleområde

Halmstad Arena Bad, som er et av Sveriges største eventyrbad, ligger halvannen time før for Gøteborg. Her kan små og store leke seg i vannet med et stort utvalg av alt fra rutsjebaner, hopp- og stupebrett, vannløype og fosser til strømkanal og et eget område for bobler.

Eventyrbassenget er et område med flere morsomme aktiviteter som sklier, fosser, strømkanal, og en egen del for barn med badedyr, leker og et stort basseng med gjennomsnittstemperatur på 30 grader.

Barneavdelingen inneholder minisklier, flyteleker, vannparaply og mye annet som er tilpasset de yngste i familien. Ønsker du å bruke tiden i bassenget på trening mens barna leker? Da finner du et eget 25 meters basseng med baner og starttårn i arenaen.

Les mer om Halmstad Arena Bad

VANN-TASTISK: Halmstad Arena Bad har noe for barn i alle aldre.
VANN-TASTISK: Halmstad Arena Bad har noe for barn i alle aldre. Vis mer

9. 100 rom med actionfylte utfordringer

Boda Borg er et supert aktivitetssenter som ligger i Karlskoga rett ved E18 og avkjørselen til Oslo og Karlstad.

Her er det Quests som gjelder – man blir altså utfordret innen ulike genre i over 100 forskjellige rom!

Deltakerne blir delt inn i lag, og både voksne og barn får testet evnene sine på ulike områder; det kan være oppgaver innen musikk, teknikk, eller mer fantasifulle, sporty og nervepirrende utfordringer.

Boda Borg har 25 forskjellige Quests, så sett av god tid til en uforglemmelig dag med hjernetrim!

Les mer om Boda Borg og annen moro i Värmland

10. Gå inn i Astrid Lindgrens filmer

I opplevelsessentret Filmbyn i Mariannelund i Småland kommer du tett på innspillingsplassene og kulissene fra filmatiseringene av Astrid Lindgrens univers.

Her får du oppfylt drømmene om å hoppe over «helvetesgapet» fra filmen om Ronja Røverdatter, besøke Emils Katthult, eller spasere en tur i Bakkebygrenda.

I tillegg kan de besøkende synge med til filmmusikken og lage sine egne Lindgren-filmer i 3D.

Les mer om Filmbyn

SNIKKARBODEN: Et besøk i Filmbyn i Mariannelund er som å være i Astrid Lindgren-filmene.
SNIKKARBODEN: Et besøk i Filmbyn i Mariannelund er som å være i Astrid Lindgren-filmene. Vis mer

11. Nordens største opplevelsessenter

Om været ikke er helt optimalt for en dag i Liseberg, ligger Universeum rett ved - som er Nordens største opplevelsessenter.

På de syv etasjene opplever du tropisk regnskog, gigantiske akvarier og masse spennende eksperimenter. Utforsk den svenske villmarken med fisker og fugler, hils på haier og rokker eller gå inn i en romstasjon.

I tillegg treffer du slanger og andre giftige dyr, går på safari blant aper, kaimaner og dovendyr, oppdager hvordan naturen har inspirert til ny teknikk, lar de minste prøve seg på sine drømmejobber i Jobbis og mye, mye mer.

Les mer om Universeum

TROPISK: Opplev et lite stykke regnskog - midt i Göteborg. Det er bare en del av hva du kan gjøre på Universeum.
TROPISK: Opplev et lite stykke regnskog - midt i Göteborg. Det er bare en del av hva du kan gjøre på Universeum. Vis mer

12. Klapp krabber og møt hai

Havets Hus i Lysekil er et av Bohusläns mest populære reisemål med cirka 40 akvarier. Det åpner igjen i juli etter oppussing, og her møter du hundrevis av ulike arter fra Gullmarsfjorden og Västerhavet.

Når du kommer inn omgis du av akvarier, fra skikkelig store til de litt mindre, og det største innholder 140 000 liter saltvann!

I klappe-akvariet kan du kjenne på sjøstjerner, krabber og eremittkreps i klappe-akvariet.

På Havets Hus jobber de hele tiden med å gjenskape havets livsmiljøer på en så naturlig måte som mulig, og tilpasse de etter de ulike dyrene og vekstenes behov. Det gjør at livet der inne blir veldig likt det naturlige havmiljøet. De har også et eget bevaringsprosjekt for den truede arten småflekket rødhai.

Les mer om Havets Hus

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.