Annonsørinnhold

<strong>STEMNING:</strong> Skap god stemning med riktig belysning i høst. Foto: Instagramprofil @medandreord
STEMNING: Skap god stemning med riktig belysning i høst. Foto: Instagramprofil @medandreord Vis mer

Slik skaper du lun stemning med høstens lampetrender

Ønsker du å piffe opp med ny belysning? Her er lampenyhetene som gjør mørke høstkvelder ekstra hyggelige.

Når høstmørket kommer snikende, er det mange som ønsker å innrede med ny belysning. Et annet godt alternativ, som også er bra for miljøet og lommeboka, er å oppgradere noe du allerede har.

Her får du noen smarte løsninger om du ønsker å bytte ut den gamle taklampa på soverommet, eller piffe opp bordlampa i stua.

Mix og match

Har du en fin lampefot i skapet med en skjerm som har gjort sitt? Eller en lampeskjerm du bare måtte kjøpe på loppis, men ikke noe å sette den på? Med separate lampeskjermer og lampeføtter, kan du mikse og matche for å få den stilen du vil ha.

Lampeskjermene kommer i alle mulige farger og med ulike stoffer og strukturer. Velg blant mer tidsriktige skjermer eller en variant med stilige «hull» i.

Ønsker du mer tekstur på lampeskjermen, vil en retroskjerm kanskje passe fint. Eller hva med en lampeskjerm med plantemønster?

<strong>FOR ENHVER SMAK:</strong> Lag din egen stil med lampeskjermer.
FOR ENHVER SMAK: Lag din egen stil med lampeskjermer. Vis mer

Det fine med separate skjermer er at de kan mikses med separate lampeføtter. En skjerm vil gi et helt annet uttrykk på en lampefot i messing sammenlignet på en fot i dreiet tre. Begge er med på å gi et tradisjonelt uttrykk.

Tar du den samme skjermen og plasserer på en lampefot i stilrent, sort stål, har du en helt annen lampe på null komma niks! Fra det tradisjonelle, får du nå et mer minimalistisk og trendy utseende.

<strong>TRE ULIKE STILER:</strong> Velg mellom ulike lampeføtter for helt forskjellige uttrykk.
TRE ULIKE STILER: Velg mellom ulike lampeføtter for helt forskjellige uttrykk. Vis mer

Velg riktig lyspære

En stilren dekorasjonspære funker både for seg selv og som en stilig lyskilde i taklampa – men det gjelder å velge riktig type for å få det perfekte lyset.

Lyspærer med klart glass gir mer lys og litt kraftigere skinn. Pærer med matt glass gir et lys som ikke blender, og som skaper et mykt skinn. For en helt annen look, kan du gå for en retropære.

Alle pærene er dimbare slik at du enkelt kan justere lyset og få den stemningen du ønsker.

<strong>KLAR, MATT ELLER RETRO:</strong> Ulike pærer gir helt forskjellig lys og stemning.
KLAR, MATT ELLER RETRO: Ulike pærer gir helt forskjellig lys og stemning. Vis mer

På en design-taklampe som Sputnik med armer til hele åtte pærer, vil valg av lyspære ha mye å si - en lekker lampe som i tillegg til å gi et fint lys, samtidig er en fin innredningsdetalj.

<strong>SPUTNIK:</strong> En stilig designlampe med åtte armer til pærer.
SPUTNIK: En stilig designlampe med åtte armer til pærer. Vis mer

Lamper i ulike materialer

Én ting er formen på lampa, en annen ting er materialet den er laget av. Her vil ulike materialer gi veldig forskjellige uttrykk.

Naturmaterialer er veldig inn om dagen, og en taklampe av bambus vil være med på å gi rommet en varm og lun følelse. Et perfekt blikkfang over spisebordet! For en tilsvarende variant som bordlampe, er denne sylinderformede lampa i rotting et supert alternativ.

<strong>NATURMATERIAL:</strong> Lamper i bambus er med på å gi en varm og lun følelse.
NATURMATERIAL: Lamper i bambus er med på å gi en varm og lun følelse. Vis mer

En annen stilig lampe som gir et særegent preg i hjemmet ditt, er taulampa fra Northlight. Lyspæra monteres i enden av tauet, og lampa kan henge fra taket eller slynges rundt et gelender eller en stige. En rustikk og annerledes måte og lyse opp høstmørket på.

<strong>RUSTIKK:</strong> Få en ekstra touch med denne rustikke lampa der ledningen er omsluttet av et grovt rep av jute.
RUSTIKK: Få en ekstra touch med denne rustikke lampa der ledningen er omsluttet av et grovt rep av jute. Vis mer

Lamper i porselen er også en av høstens trender. Skomakerlampa har er en vakker og bølgete lampeskjerm av porselen. Denne taklampen skaper en lun, retroromantisk stemning i hjemmet, og passer perfekt over en kjøkkenøy eller over spisebordet.

Heng gjerne to ved siden av hverandre dersom du har et langt bord, så får du en jevn lysspredning. Lampa kommer også i en mindre variant. Denne lille pendellampa er perfekt som for eksempel vinduslampe.

<strong>SKOMAKERLAMPE:</strong> Disse taklampene skaper en lun og retroromantisk stemning i hjemmet.
SKOMAKERLAMPE: Disse taklampene skaper en lun og retroromantisk stemning i hjemmet. Vis mer

Liker du retroinspirerte lamper, bør du også sjekke ut denne klassiske hengelampa. Den kommer med tekstilledning og strømbryteren er montert på lampeholderen som en snor du skrur lampa av og på med.

<strong>RETRO:</strong> Lampa passer fint over benken, bordet eller i vinduet. MEd matchende lyspære får du din egen stil på belysningen.
RETRO: Lampa passer fint over benken, bordet eller i vinduet. MEd matchende lyspære får du din egen stil på belysningen. Vis mer

Stofflamper har alltid vært på moten, og de har ingen planer om å forsvinne med det første. Denne klassiske, runde taklampa passer godt på soverommet, i stua eller på lekerommet. Fås også i en oval variant.

<strong>KLASSIKER:</strong> Kuleformet taklampe i hvitt stoff med et klassisk, stilrent design.
KLASSIKER: Kuleformet taklampe i hvitt stoff med et klassisk, stilrent design. Vis mer

Skap din egen stil

Vi har alle ulik smak, og det finnes ikke noe «rett» eller «galt» når det kommer til belysning. Det handler kun om hva du liker best. Mens noen liker en mer tradisjonell still, vil andre heller gå for noe minimalistisk.

Denne veggarmlampa hører faktisk til begge kategoriene - både tradisjonell og minimalistisk. En skikkelig tøff innredningsdetalj i industriell still.

<strong>TØFF:</strong> Vegglampa gir en industriell look. Foto: Instagramprofil @karoline_nilssen
TØFF: Vegglampa gir en industriell look. Foto: Instagramprofil @karoline_nilssen Vis mer

Bordlamper tar mindre plass, og er med på å skape den riktige stemningen i rommet - enten det er på et hjørnebord eller i bokhylla. Du kan også skape din helt egne stil ved å matche både lampe, ledning og hylle:

Hylla lager du enkelt med en enkel plate og to hyllekonsoller i enten svart metall eller varm eik. Deretter velger du en matchende lampeholder med tekstilledning. Vips, og du har en helhetlig stil!

Vær leken i valg av lamper

Det kan være morsomt å gå for noe litt annet enn det trygge valget når det kommer til lamper. Dette er bare med på å skape din egen stil. Høstens trender reflekterer også dette. Se bare på denne bordlampa som er formet som en konkylie.

Slik skaper du lun stemning med høstens lampetrender

Andre morsomme varianter er denne lille lampefoten med form som en kube. Med dekorativ pære med varmt lys får du en fin og varm stemning. Ønsker du litt ekstra i dekorasjonsbelysningen, er denne leopardlampa i porselen midt i blinken!

Ikke glem lys i taket

Det er fort gjort å tenke belysning kun på bordet, kommoden eller i hyllene. Det er jo en kjapp og enkel måte å lyssette rommet på. Men med lys fra taket i form av takspotter kan være med på å gjøre det lille ekstra for følelsen i rommet.

En enkel lysskinne med dreibare spotter kan gjøre underverker for bildene på veggen eller gi lys der andre lamper ikke får skinne. Her kan du også gå for en mer kompakt variant i lakkert stål.

Ønsker du å skape belysning etter behov, vil et belysningssystem være tingen for deg. Systemet kan bestå av en eller flere aluminiumsskinner (startsett) der du enkelt kan flytte lampene for best mulig lyssetting.

<strong>SYSTEM:</strong> Bygg en stilig belysning i taket med skinner og spotlights.
SYSTEM: Bygg en stilig belysning i taket med skinner og spotlights. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer