ANNONSØRINNHOLD

Slik skaper du uhyggelig fest­stemning til halloween

Gresskar, hodeskaller og spøkelser – endelig er det duket for årets skumleste høytid!

Endelig er det tid for spøkelser, hekser og monstre – årets skumleste høytid er rett rundt hjørnet!

Halloween har kommet for å bli i Norge, og feires av både store og små. Du finner alt du trenger til halloween-festen hos Clas Ohlson.

Hodeskaller, gresskar og spøkelser på bordet

På halloween er det skummelt og uhyggelig som gjelder, og det bør synes på festbordet. Et skikkelig halloween-bord steller du i stand med skumle gresskar-servietter, hodeskalle-glass og papirsugerør i halloween-farger. Pynt bordet med stemningsfulle lyslykter, spindelvev og pyntegresskar. Kullsvarte stearinlys gjør det ekstra stemningsfullt – sett dem i et lysfat i svart metall, og dekorer fatet med klementiner, godteri eller hva det måtte være. Pass bare på at du ikke legger brannfarlige ting oppi!

(Psst! Er varen du liker utsolgt i nettbutikken? Fortvil ikke – du finner den sannsynligvis i din nærmeste Clas Ohlson-butikk!)

PYNT OPP TIL SKUMMEL FEST: Server blodrød saft i hodeskalle-glass, og legg spindelvev på bordet.
PYNT OPP TIL SKUMMEL FEST: Server blodrød saft i hodeskalle-glass, og legg spindelvev på bordet. Vis mer

Skal du ha de minste monstrene på besøk, kan du gjøre det ekstra enkelt med engangstallerkener og krus i papp med halloween-motiv. Et ekstra brannsikkert alternativ til levende lys er å bruke LED-kubbelys i stedet – da gjør det ingenting om noe velter.

GRØSS: Sett stemninga med en skummel lyslykt og gresskar-lyslenke.
GRØSS: Sett stemninga med en skummel lyslykt og gresskar-lyslenke. Vis mer

Uhygge på menyen

Det er ikke bare borddekningen som lager bra halloween-stemning – serveringen bør også stå i stil. Server blodrød saft fra en hodeskalle-mugge, tegn spindelvev-mønster på kakene og pynt med spøkelsesflagg. Bare fantasien setter grenser! Pølser kan også skjæres slik at de likner avkappede fingre, og litt ekstra blod (eller ketchup, da …) passer godt til.

SERVERING: Er det avkappede fingre, eller pølser ...?
SERVERING: Er det avkappede fingre, eller pølser ...? Vis mer

Skummel stemning i hele huset

Det er ikke bare festbordet som skal pyntes til halloween! Resten av huset kan også gjøres om til et realt spøkelseshus med noen enkle grep. Ønsk velkommen til grøss og gru med et bokstavbanner der du kan skrive hva du vil, heng opp skumle ballonger og sett et lysende dødninghode i vinduskarmen. Girlandere gir også en god og grøssende stemning – velg mellom gresskarmotiv eller uhyggelige spøkelser.

PYNT MED GIRLANDER: Girlander med gresskarmotiv passer perfekt til halloween.
PYNT MED GIRLANDER: Girlander med gresskarmotiv passer perfekt til halloween. Vis mer

Du kan også sette prikken over i-en med en grøssende lysslynge. For de minste er det kanskje skummelt nok med nifse gresskar på lysslyngen, men for de litt modigere finnes det uhumske edderkopper, dødninghoder og skrikende spøkelser. Og for de aller modigste: lysende, rødsprengte øyeepler! Lysslyngene er batteridrevne og kan brukes både inne og ute, og slukker automatisk etter åtte timer. Perfekte for å signalisere til små nabomonstre at de er velkomne til knask eller knep-vandring, for eksempel.

KLASSISK: Gresskaret hører med til halloween.
KLASSISK: Gresskaret hører med til halloween. Vis mer

Knask eller knep

Noe av det morsomste med halloween er å få kle seg ut – jo skumlere, jo bedre! Kanskje er et ondt spøkelse skumlest, eller hva med et selvlysende skjelett? En klassisk heks slår heller aldri feil på halloween – bare husk den spisse heksehatten, og selvfølgelig sopelimen! For de minste kan det også være kjempegøy med ansiktsmaling. Malingen vaskes enkelt av etterpå med lunkent vann og ansiktssåpe.

PRAKTISK: Et godterispann er perfekt for knask eller knep-vandringen 31. oktober.
PRAKTISK: Et godterispann er perfekt for knask eller knep-vandringen 31. oktober. Vis mer

Med det skrekkinngytende kostymet i boks, er det tid for knask eller knep. Et praktisk godterispann gjør det enkelt å sanke godis hos naboene. Men husk: Halloween-fest kan holdes når man vil, men knask eller knep-vandring skal bare gjøres selve 31. oktober. Og knep er ikke lov, selv om man ikke får godteri!

Barn bør heller ikke gå alene – ha med en voksen, og bruk refleks. En ting mange ikke er klar over er at man bare bør ringe på hos naboer der utelysene er slått på. Er utelysene slukket, kan man gå videre til neste hus.

SKUMMELT GODIS: Et alternativ til knask eller knep er ferdigfylte godteposer.
SKUMMELT GODIS: Et alternativ til knask eller knep er ferdigfylte godteposer. Vis mer

Dersom man feirer halloween på en annen dag enn 31. oktober, eller naboene ikke er så ivrige på knask eller knep, går det an å fylle godteposer med litt forskjellig på forhånd slik at alle på festen får hver sin pose. Fyll gjerne opp med skummelt godteri: lakrishodeskaller, vingummi-flaggermus og geléormer, for eksempel.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson