Annonsørinnhold

Slik velger du miljøsmart i hverdagen, uten at det går ut over kvaliteten

Enkelt og greit.

NYTT OG MILJØVENNLIG: Å velge riktige papirprodukter i hverdagen kan også være en god innsats for miljøet.
NYTT OG MILJØVENNLIG: Å velge riktige papirprodukter i hverdagen kan også være en god innsats for miljøet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riktige miljøvalg rundt toalettpapir og tørkeruller i hverdagen kan ha store konsekvenser for miljøet.

Serlas toalettpapirruller har mer papir på rullen, dermed varer de lenger, du går sjeldnere tom for papir, og du trenger ikke skifte rull så ofte. Dette er mer miljøvennlig, og mindre transport er nødvendig for de kompakte rullene.

I tillegg brukes fiber fra resirkulert papir og papp i store deler av Serlas produkter. All produksjon skjer med respekt for miljøet, vurderer all miljøpåvirkning nøye, og fremmer bærekraftighet. Derfor har også Serla oppnådd Svane-merket.

Med nye Serla Miljøvalg har kvaliteten blitt enda bedre: et godt, mykere toalettpapir og et sterkere, mer letthåndelig husholdningspapir

Gjennom å gjenvinne emballasje og papp er du med på å fullføre syklusen og minimere ditt miljøavtrykk.

Serla i et nøtteskall

Serla er et smart, miljøvennlig varemerke som gir deg muligheten til å gjøre smarte valg i hverdagen - uten at det går utover kvaliteten.

  • Lages av gjenvunnet materiale
  • Produseres i Mariestad, Sverige
  • Emballasje laget av sukkerrør
  • Selvfølgelig svanemerket
  • Kompakte ruller som minimerer transportbehovet

Vanlige myter om gjenvinning

Mange tror det ikke er noen vits å gjenvinne, fordi det går med så mye energi til å transportere avfallet og gjennomføre gjenvinningen i seg selv.

Feil! Selv om transport og gjenvinningsprosess krever et visst engergiforbruk, er de totale gevinstene for miljøet mye større.

En annen vanlig myte er at man like gjerne kan kaste alt i samme søppelkasse, ettersom alt likevel sorteres i ettertid.

Dette stemmer heller ikke - om du kaster f.eks plastemballasje sammen med vanlig restavfall, brennes det opp og gjenvinnes ikke til nye produkter.

Slik visste du ikke du kunne bruke tørkerullen

Det er ganske lett å gjøre de smarte valgene i hverdagen. Tørkerullene for eksempel, kan utnyttes til mye mer enn du tror - og flere bruksområder og mer på rullen er lik mindre svinn.

Her er noen tips til hvordan du kan bruke tørkerullen på måter du kanskje ikke hadde tenkt på - og samtidig hjelpe miljøet!

1. Pakk inn brødet i tørkepapir

Vil du også redusere avfallet? Prøv å pakke inn brødet ditt i miljøvennlig tørkepapir. Det absorberer fuktighet og gjør at brødet holder seg lenger.

2. Rengjøring av støpejernspanne

Med fire miljøvennlige tilbehør, får du enkelt støpejernspannen ren.

  1. Ha i salt og vann
  2. Tørk av med Serla tørkerull
  3. Skyll
  4. Tørk av igjen
  5. Smør pannen med olje​

3. Luft komposten med rullen

Har du komposthaug? Da er dette et smart tips: Ta en tom husholdningsrull og klipp mindre rør av den. Dytt disse ned i komposten. Det hjelper til med å lufte komposten slik at nedbrytningsprosessen går raskere.

SMART: Legg tørkepapir i bunnen av grønnsaksskuffen, slik at dette kan trekke til seg fuktigheten og forlenge holdbarheten på frukten og grønnsakene dine
SMART: Legg tørkepapir i bunnen av grønnsaksskuffen, slik at dette kan trekke til seg fuktigheten og forlenge holdbarheten på frukten og grønnsakene dine Vis mer

4. Unngå for tidlig grønnsaksdød

Legg tørkepapir i bunnen av grønnsaksskuffen, slik at dette kan trekke til seg fuktigheten og forlenge holdbarheten på frukten og grønnsakene dine.

Bærekraftig emballasje

​Husk også at Serlas emballasjemateriale er bærekraftig, det er laget av grønn plast, som lages av sukkerrør.

Grønn plast bruker fornybare råmaterialer i stedet for olje, som tradisjonelt brukes i plast. Emballasjematerialet kan resirkuleres på samme måte som vanlig plast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer