Annonsørinnhold

Slik velger du riktig feste­metode - uten å lage stygge hull i veggen

Glem skruer, spiker og plugger! Hullfrie oppheng er tingen.

<strong>HELT GENIALT:</strong> Selvklebende skruer gjør jobben! Et supert alternativ til vanlige spikre og skruer.
HELT GENIALT: Selvklebende skruer gjør jobben! Et supert alternativ til vanlige spikre og skruer. Vis mer

bNår du skal henge opp ting på veggene hjemme, er det flere ting å ta hensyn til. Har du gips- eller betongvegger? Skal du henge opp bilder, lamper eller tunge hyller?

Hva slags vegger du har, og hva du skal henge opp, har også mye å si for hva slags festemetode du bør velge. Det kan også hende at det dukker opp et stygt hull du gjerne vil bli kvitt.

Her får du vite hvilke festemetoder du bør bruke til hvilke vegger, hvordan du sparkler gamle hull, og hvordan du kan henge opp bilder, hyller og lamper - uten å lage ett eneste hull i veggen.

Dropp vanlige skruer og spiker

Hvorfor lage hull i veggen når du kan unngå det? Med disse smarte festeanordningene kan du la hammer og skrutrekker ligge. I tillegg slipper du klaging fra naboen på grunn av høylytt banking.

<strong>GLEM SPIKERHULL I VEGGEN:</strong> Prøv heller denne selvklebende og justerbare spikeren fra Tesa.
GLEM SPIKERHULL I VEGGEN: Prøv heller denne selvklebende og justerbare spikeren fra Tesa. Vis mer

Skal du henge opp bilder, pynt eller lettere hyller, er selvheftende spikre helt genialt! De praktiske, selvklebende «krokene» kan brukes på vegger med tapet, mur- eller gipsvegger - og holder opptil 2 kilos vekt! Hammer trengs ikke, og spikeren kan tas bort uten å etterlate merker eller skade underlaget.

Spikrene kommer også i justerbare varianter, hvor du enkelt får bildet til å henge i riktig høyde. Skal du henge opp tyngre gjenstander, kan du doble maksbelastningen ved å bruke to spiker i stedet for kun én.

Vis merVis mer Vis mer

Uansett om du skal henge opp ting på veggen, tapetsere, flislegge eller generelt få noe i vater, er krysslaseren din beste venn! Den tegner opp linjer automatisk på veggen, og resultatet blir 100 prosent rett.

Glatte overflater

Har du en flisvegg eller metallplate du trenger å henge opp noe på, er det selvheftende skruer som gjelder. De fungerer på samme måte som spikrene, men tåler belastning opptil 3 kilo.

<strong>GODT ALTERNATIV:</strong> Denne selvklebende skruen gjør at du slipper å borre i flisene.
GODT ALTERNATIV: Denne selvklebende skruen gjør at du slipper å borre i flisene. Vis mer

Så hva med vinduer og speil? Null problem! Når sesongdekorasjonene skal opp i stua og i kjøkkenvinduet, eller når du trenger et ekstra oppheng på badet, er disse gjennomsiktige krokene perfekte. De sitter som et skudd, er enkle å flytte, og du slipper problemet med sugekopp-kroker som kan slippe taket etter kort tid.

<strong>SELVKLEBENDE:</strong> Smarte kroker for håndklær på badet eller pynt i vinduet.
SELVKLEBENDE: Smarte kroker for håndklær på badet eller pynt i vinduet. Vis mer

Speilet på baderommet limer du rett på flisene med denne solide monteringsteipen. Teipen kan også fint brukes på malt eller lakkert tre. For andre gjenstander som skal opp på veggen, er denne teipen midt i blinken, og holder opptil 10 kilos vekt.

Montering i gipsplater uten verktøy

Har du gipsvegger hjemme og skal henge opp tyngre ting? Da kan du bruke en Herkules gipskrok. Denne festes enkelt uten verktøy og etterlater seg et hull som knapt er synlig etterpå. Bare dytt kroken inn, og vips! Ferdig. Kroken er perfekt for bilder og mindre gjenstander, og tåler opptil 25 kg.

Vær obs på at kroken må settes inn i et hulrom bak gipsveggen, altså ikke i en stender. Her vil en stenderdetektor være meget nyttig.

Så enkelt er det å sette Herkules-kroken inn i veggen

Og om utleier ikke tillater deg å lage hull i det hele tatt, finnes det enda flere hull-løse alternativer. Du kan for eksempel bruke bildeoppheng med borrelås, som fjernes helt uten å etterlate merker.

Selvheftende remser er supert for å henge opp mindre bilder og rammer. Disse kan også brukes sammen med de selvklebende krokene, som gjør at dusjsvampen eller vaskekosten enkelt får plass på veggen. Trenger du noe som tåler litt mer tyngde, er disse justerbare krokene å anbefale. Gode alternativer når du ikke vil lage hull i veggen!

<strong>NULL HULL:</strong> Bildeoppheng med borrelås er genialt, og etterlater ingen merker. Finnes i både hvitt og svart.
NULL HULL: Bildeoppheng med borrelås er genialt, og etterlater ingen merker. Finnes i både hvitt og svart. Vis mer

Du kan også lage ditt eget minigalleri på kjøleskapsdøra. Ved hjelp av selvklebende magnetteip henger bilder og annet pent på døra. Og om du mangler plass til å henge fra deg klær eller håndklær, er en dørhenger perfekt.

Stygge hull etter forrige beboer?

Om du likevel river deg i håret av et stygt hull i veggen, enten det er fra forrige beboer eller kanskje et overivrig familiemedlem som har laget hull i veggen din, er det en enkel sak å fikse.

<strong>IKKE SÅ VAKKERT:</strong> Stygge hull i veggen fikser du enkelt selv. Ja, faktisk! Foto: Shutterstock
IKKE SÅ VAKKERT: Stygge hull i veggen fikser du enkelt selv. Ja, faktisk! Foto: Shutterstock Vis mer

Å sparkle er nemlig enklere enn du tror! Med hvit lettsparkel på tube, hendig sparkelspade og litt sandpapir blir man kvitt de små irriterende hullene i veggen. Du gjør bare slik:

ENKELT: Å tette stygge hull i veggen er gjort på 1-2-3. Vis mer

Puss forsiktig rundt hullet for å fjerne eventuelle kanter. Ta litt sparkel på sparkelspaden og dra den over hullet så sparkelen tetter hullet. La sparkelen tørke. Puss deretter forsiktig. Om hullet var stort og flaten fremdeles ujevn, kan du gjenta prosessen.

Selv om veggen nå er fin og slett, trenger den kanskje et nytt strøk maling. Hvilken veggfarge frister deg mest?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer