Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

ROBOTGRESSKLIPPER TIL DIN PLEN: Sjekk hvilken robotklipper som passer best for deg.
ROBOTGRESSKLIPPER TIL DIN PLEN: Sjekk hvilken robotklipper som passer best for deg. Vis mer

Slik velger du riktig robot­gressklipper til din plen

Størrelse, helning og form på plenen avgjør hva slags robotklipper du bør ha.

Er du lei av å klippe plenen selv? Fortvil ikke! Robotgressklippere øker stadig i popularitet, og det er det flere grunner til. De smarte robotene finnes for alle typer hager, og trenger heller ikke ruinere deg.

Trygt kjøp

Den aller første robotgressklipperen kom faktisk så tidlig som i 1969, men det er først i de seinere år de virkelig har blitt populære. Salget av robotklippere til vanlige husstander fikk sin første boom i 2012, og siden da har robotene blitt smartere, mer effektive, og kanskje viktigst av alt – billigere.

Plenen blir også både penere og sunnere ved å la en robotklipper gå over den ofte – gjerne flere ganger i uka. Jevn klipping og gjødsling er noe av det beste du kan gjøre for å bli kvitt mose i plenen. Når en robotklipper går over plenen ofte, vil gressrestene bli svært finklippet, og klipperestene vil fungere som gjødsel for plenen.

PS! Denne uka er det 1000 kroner avslag på alle robotgressklippere hos Clas Ohlson!

Clas Ohlson tilbyr installasjonsservice på alle klippere fra McCulloch og Gardena. Da kommer noen hjem til deg og setter opp klipperen slik at den er klar til bruk. Enklere blir det ikke!

Kraftig klipper til mindre plener

Dersom du har en plen på 600 kvadratmeter eller mindre, er McCulloch ROB R600-robotklipperen noe for deg. McCulloch er eid av kvalitetsprodusenten Husqvarna, så her får du god kvalitet til en rimeligere penge. Roboten er stillegående og bruker lite strøm. Den er svært brukervennlig og enkel å installere med et enkelt og oversiktlig LCD-display.

DET BESTE BUDSJETTVALGET: McCulloch ROB R600 er en bra klipper til en rimelig pris.
DET BESTE BUDSJETTVALGET: McCulloch ROB R600 er en bra klipper til en rimelig pris. Vis mer

Roboten har støtsensor, slik at den unngår utemøbler, trær og liknende, og takler helninger på opptil 25 %. Når roboten må lades, kjører den selv tilbake til ladestasjonen sin. En fullading tar ca. 50 minutter.

Prisen er også svært hyggelig: Robotklipperen koster bare 5995 kroner (denne uka), så her får du mye kraft for pengene.

Pluss: Mye kraft til rimelig pris, brukervennlig, rask lading.

Minus: Ikke like mange ekstrafunksjoner som de dyrere modellene, klarer ikke de bratteste skråningene.

Større områder, brattere helning

Dersom du har behov for å dekke større områder, er Worx Landroid L-robotklipperen noe for deg. Den dekker hele 2000 kvadratmeter med plen, så denne passer perfekt for skikkelig store hager.

Robotklipperen kan forhåndsprogrammeres slik at den klipper akkurat når du vil, og kan også styres med app på en smarttelefon. Den takler skråninger på hele 35 %, og du kan også stille inn klippehøyde.

Roboten har også en regnsensor som gjør at den stopper klippingen dersom det begynner å regne, og starter igjen når gresset er tørt nok til klipping. Når roboten trenger å lade, kjører den selv tilbake til ladestasjonen sin.

UNNGÅR HINDRINGER: Roboten har sensorer som oppdager større hindringer.
UNNGÅR HINDRINGER: Roboten har sensorer som oppdager større hindringer. Vis mer

Roboten har et sjokksensorsystem som gjør at den oppdager større hindringer og unngår dem, som for eksempel griller, møbler og blomsterbed. Mindre gjenstander som leker, verktøy og klær bør fjernes før klipp. Roboten er også stillegående, slik at den ikke er forstyrrende for verken deg eller naboene.

Pluss: Dekker store områder, har regnsensor og mobilapp, klarer brattere skråninger.

Minus: Noe lengre ladetid, ingen værtimer.

Superkraftig robot

For deg som er ute etter en skikkelig robust og effektiv robotgressklipper, er Gardena Smart Sileno+ 1300-robotklipperen å foretrekke. Den dekker plener på opptil 1300 kvadratmeter, er stillegående og strømeffektiv, samt enkel å installere og vedlikeholde. Den takler skråninger på hele 35 %.

INGEN SPOR: Robotklipperen etterlater ingen spor på plenen, og stopper og snur før den kjører utenfor området sitt.
INGEN SPOR: Robotklipperen etterlater ingen spor på plenen, og stopper og snur før den kjører utenfor området sitt. Vis mer

Robotklipperen klipper jevnt og pent uten å etterlate spor på plenen, og stopper også automatisk dersom den løftes opp. Som de rimeligere modellene er denne også helautomatisk, slik at den kjører seg selv tilbake til ladestasjonen når den behøver lading. Men i motsetning til de andre modellene, som kjører langs kanten av plenen for å finne ladestasjonen sin, kan denne robotklipperen benytte en egen guide-kabel for raskere vei til ladestasjonen.

Roboten kan programmeres slik at den klipper til et ønsket tidspunkt, eller du kan la den selv avgjøre hvor ofte gresset skal klippes – den har nemlig en integrert sensor (værtimer) som registrerer hvor mye gresset vokser. Når vekstkårene er gode og plenen gror fort, klipper roboten plenen oftere. Når gresset vokser saktere, klipper også roboten plenen sjeldnere. Dermed blir plenen din perfekt vedlikeholdt uten at du trenger å løfte en finger. Den kan også styres med en egen app, slik at du har full oversikt.

Pluss: Værtimer, bakhjulsdrevet, klarer brattere skråninger, mobilapp, guide-kabel for raskere vei til ladestasjonen.

Minus: Ingen regnsensor.

I tabellen under kan du sammenlikne alle tre modellene.

Sammenlikn McCulloch ROB R600 Worx Landroid L Gardena Smart Sileno+ 1300
Pris5995 kr14 498 kr16 998 kr
Maks dekningsområde600 m²2000 m²1300 m²
Klippehøyde20-50 mm20-60 mm20-60 mm
Klippebredde17 cm22 cm22 cm
Knivblad3 stk4 stk3 stk
SøkesystemGrensekabelGrensekabelGuide- og grensekabel
MobilappNeiJaJa
VinkelsensorJaJaJa
Maks helning25 %35 %35 %
LøftesensorJaJaJa
StøtsensorJaJaJa
PinkodeJaJaJa
RegnsensorNeiJaNei
VærtimerNeiNeiJa
Lydnivå59 dB57 dB60 dB

.

Ofte stilte spørsmål

Dersom du skal kjøpe robotgressklipper for første gang, har du kanskje noen spørsmål rundt hvordan det fungerer.

Hvordan vet roboten hvor den skal?

Arbeidsområdet defineres av en begrensningskabel som avgrenser hvor roboten får lov til å kjøre, så den kommer ikke til å kjøre ut av hagen og bli borte.

Hvordan vet jeg hvor bratt skråningen på plenen min er?

Dette kan du sjekke med en app på smarttelefonen. I vårt eksempel brukte vi appen Clinometer (gratis), men det finnes flere forskjellige varianter. Legg telefonen der skråningen er brattest, og du vil enkelt kunne se hvor bratt det er.

ENKEL MÅLING AV HELNING: Du kan se hvor bratt plenen din er med en gratis app på telefonen.
ENKEL MÅLING AV HELNING: Du kan se hvor bratt plenen din er med en gratis app på telefonen. Vis mer

Må jeg rake plenen etter at roboten har klippet den?

Nei, det behøver du ikke. Robotklipperne klipper gresset så fint at raking ikke er nødvendig, pluss at gressrestene fungerer som gjødsel til plenen.

Hva hvis noen stikker av med robotklipperen?

Robotene er utstyrt med pinkode – så husk å sette denne når du installerer robotklipperen! Uten riktig kode fungerer ikke robotene. De er også stilt inn slik at de ikke fungerer utenfor det avgrensede området sitt.

Kan robotgressklipperen klippe gresset om natta?

I teorien ja, for de er veldig stillegående og vil ikke være forstyrrende for verken deg eller naboen. Men dersom du har små dyr i hagen som er aktive om natta (som for eksempel pinnsvin, gnagere og liknende), bør du klippe gresset om dagen slik at disse ikke havner under klipperen.

Dersom du lurer på mer, har Clas Ohlsons eksperter svart på de vanligste spørsmålene om robotgressklippere her.

Og dersom du fortsatt er usikker på hvilken klipper som passer best for deg, kan du prøve Clas Ohlsons smarte robotvelger her.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media