ANNONSØRINNHOLD

Den norske fjellheimen er magisk for kropp og sjel, men riktig bekledning er alfa omega for en vellykket tur. Foto: NTB Scanpix
Den norske fjellheimen er magisk for kropp og sjel, men riktig bekledning er alfa omega for en vellykket tur. Foto: NTB ScanpixVis mer

Slik velger du riktig utstyr til fjellturen

Riktig kledd fra innerst til ytterst. Her er 10 tips for en optimal opplevelse i høstfjellet.

Har du planer om en fjelltur i månedene som kommer? Høstfjellet er ubeskrivelig vakkert, men årstiden kan også by på utfordringer. Men med riktig bekledning og oppakning vil du garantert få en minneverdig og nydelig opplevelse.

På denne årstiden må vi være klar for kjappe væromslag med alt fra strålende sol til regn og snøfall. Her får du ti gode grunntips for påkledning og hva du bør ha i sekken for en dagstur i den norske fjellheimen. GOD TUR!

1. ULLUNDERTØY

Innerste laget mot kroppen bør være av ull som i tillegg til å alltid holde varmen også har god evne til fukttransport. Kombinasjonen av vått og kaldt gjør at ull innerst er viktigere enn ellers på året. Nå får du også bokser og bh i ull.

2. ULLSOKKER

Bruk gjerne to par ullsokker – et par tynne strømper innerst og et tjukkere par utenpå.

3. MELLOMPLAGG

Som mellomplagg er det ull eller fleece som gjelder. Om genseren/jakken er tjukk eller tynn blir en smakssak – det viktigste er å unngå å bli dryppende svett.

Slik velger du riktig utstyr til fjellturen

1. Rosa jakke fra Elevenate 2. Hansker fra Craft 3. Buff fra Kari Traa 4. Drikkeflaske fra Camelbak 5. Termos fra Stanley 6. Lue fra Jack Wolfskin 7. Turbukser fra Norrøna 8. Ulltrøye fra Devold 9. Ulltights fra Devold 10. Fjellsko fra Treksta 11. Ullsokker fra Kari Traa 12. Tynn fleecejakke fra Salomon 13. Ryggsekk fra Haglöfs

4. YTTERTØY

Pustende yttertøy som beskytter mot vær og vind er et must. Det er også en fordel om det er vanntett da været på fjellet er skiftende ( ikke stol på værmeldingen) og en kraftig regnskur kan komme overraskende på.

5. EKSTRA I SEKKEN

Husk å ta med ekstra tøy til pause. En god genser eller ei isolerende jakke holder lenge.

6. VARM I TOPPEN

En god lue, vanter og skjerf/hals må med.

7. FOTTØY

Fjellstøvler eller et par høye fjellsko er best også på høsten. De beskytter føtter, ankler og tåler en støyt. Ta med ekstra innersåler og sokker fordi det er lett å bli våt av svette. Kjøper du nye bør du gå noen korte turer med dem før du drar på langtur. Ha alltid med gnagsårplaster i reserve.

8. GAMASJER

Bruk gjerne gamasjer selv om det virker tørt. Det kan være fukt i bakken, og kanskje må du krysse en myr.

9. PAUSER

Ta med en sitteplate. En fjellduk kan også være lurt å ta med for sikkerhet og komfort . Du trenger en termos med varm drikke, nok vann, en god matpakke og et par energibarer for å holde en lang dag.

10. STAVER

Ta med et par staver for bedre balanse. Gåstaver gjør det lettere å bevege seg når det begynner å bli glatt – og regnstore bekker blir lettere å krysse.

KOMMERSIELT INNHOLD

Vi gjør leseren oppmerksom på at denne saken er produsert av Aller Medias kommersielle avdeling, og at produktlenkene i denne saken går til butikker og kjeder som Aller Media har et samarbeid med. Aller Media får en andel av salgsinntektene.

Skal du handle på nett? Husk å sjekke Dagbladet.no/rabattkoder før du bestiller. Akkurat nå har Ellos, Outnorth og Zalando aktuelle rabatter. Sjekk for alle tilbud akkurat nå.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.