Annonsørinnhold

Smeller til med gulltips for Pedersen: - Dette kommer til å gi meg en helt annen energi

Satser på ny jubel for skøytestjernen.

ISMORO: Sverre Lunde Pedersen er allerede strålende fornøyd med OL, men Dagbladets oddsekspert tror på enda mer jubel.
ISMORO: Sverre Lunde Pedersen er allerede strålende fornøyd med OL, men Dagbladets oddsekspert tror på enda mer jubel. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sverre Lunde Pedersens største øyeblikk i karrieren har allerede kommet i disse olympiske lekene, og det gir ro og trygghet foran morgendagens 1500 meter i Pyeongchang.

- Ja, nå kan jeg senke skuldrene og bare «gunne» på videre. Det blir enda tøffere (på 1500-meteren), men jeg regner meg selv som en outsider, sier skøytestjernen til NTB etter bronsen på 5000.

- Jeg tror dette kommer til å gi meg en helt annen energi og boost inn mot det løpet. Og det kan slå veldig positivt ut for meg, fastslår den ferske bronsevinneren.

Det mener også Dagbladets oddsekspert, som klinker til med nytt gulltips:

Vinner S 6,50 U Skøyter, 1500m menn

Det har blitt gått fem løp på 1500m denne sesongen, og Denis Yuskov har vunnet fire av dem. Russeren er ikke med i OL dog, som en av de mange russerne som tidligere har blitt tatt i doping så fikk han ikke delta.

Det siste løpet var det vår egen Sverre Lunde Pedersen som vant, men da deltok ikke Yuskov. Lunde Pedersen fikk det ikke til i tre av de fire andre løpene, først i det aller siste, i Erfurt, tok han en ny pallplass da han ble nummer to bak suverene Yuskov. I det løpet manglet to av pallkandidatene, både amerikanske Mantia og nederlandske Nuis deltok nemlig ikke.

Mantia har blitt nummer 5, 2, 4 og 4 på de løpene han har deltatt i, mens Nuis bare har deltatt i to og blitt nummer 7 og 3, men han vant til gjengjeld det nederlandske OL-uttaket, foran Koen Verweij og Patrick Roest. Verweij har deltatt i samtlige løp denne sesongen, og har to 2. plasser, samt to 4. plasser og en 9. plass. Andre løpere som har tatt en pallplass denne sesongen er Sindre Henriksen (3. plass da Yuskov ikke deltok) og De Haitre (2. plass i sesongens første renn).

Med storfavoritten ute er dette meget åpent. Nederlenderne vil som alltid være farlig, i alle fall Verweij og Nuis, våre egne Lunde Pedersen, Henriksen og kanskje også Johansson er medaljekandidater, mens Mantia blir meget farlig han også. Jeg tror det står mellom disse, men det er andre løpere som også kan melde seg på en god dag. Lunde Pedersen imponerte stort på 5000m og viste at formen er prikket inn. Det er en liten fare for at han reagerer litt på at han gikk løp på søndag, men disse løperne er vant med mange løp. Norsk Tipping har gått lavt på de to største favorittene, 2.25 på Verweij og 2.40 på Nuis.

Jeg tror også at seierherren kommer fra en av de to, men synes oddsene er for lave og lite spillbare. Da forsøker vi heller en innsats på at Sverre Lunde Pedersen har fått restituert seg og tar hjem gullet til pene 6.50 i odds.

Johansson v Henriksen S 1,65 2,00 B Skøyter, 1500m menn

Nordmennene Allan Dahl Johansson og Sindre Henriksen er nummer 6 og 7 i sammendraget på 1500m. I det første løpet gikk Johansson i B-gruppen, mens Henriksen var best i det andre løpet. Så var det Johansson som gikk best i de to neste, før Henriksen igjen var best i Erfurt. Disse gutta har vært meget jevne i hele år, men jeg tror at unge Johansson, som bare er 19 år, kan fort få det litt tøft i sitt første OL. Henriksen er relativt fersk på dette nivået han også, men har i alle fall vært med litt lenger enn lagkameraten sin.

Det er uansett lite som skiller på skøytenivået, og med 2.00 i odds på Henriksen er det der vi lander.

Pedersen v Mantia S 1,40 2,50 B Skøyter, 1500m menn

Sverre Lunde Pedersen vant det andre 1500m løpet, da Yuskov sto over, mens han ble nummer to i det siste løpet, da Yuskov vant. I det løpet deltok ikke Mantia, mens i de tre andre er det Mantia som har gjort det best av disse to. Sånn sett er det merkelig å se at Norsk Tipping har gjort Pedersen til så stor favoritt, amerikaneren har tross alt vært, sammen med suverene Yuskov, den kanskje mest stabile løperen denne sesongen. Lunde Pedersen har høyest toppnivå, men har en 5000m i beina.

Mantia er stabil og burde levere nok et godt løp her. 2.50 på at amerikaneren vinner denne duellen synes jeg er godt betalt, han burde ha nærmere 50% sjanse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer