Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

FAMILIEKOS: Campingferie skaper minner for livet, og Sverige har over 400 campingplasser dere kan velge mellom – som Daftö Camping nærme Strömstad. Foto: Fotograf Day
FAMILIEKOS: Campingferie skaper minner for livet, og Sverige har over 400 campingplasser dere kan velge mellom – som Daftö Camping nærme Strömstad. Foto: Fotograf Day Vis mer

Sommerens heteste ferieform

Du bor billig og bra, og friheten er ubetalelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Camping blir en stadig mer tiltalende ferieform for oss nordmenn. Jo travlere vi har det i hverdagen, jo deiligere er det jo å nyte en rolig sommerferie i vakre omgivelser. Bade litt, delta på noen aktiviteter hvis ungene blir mett av å bade. Kanskje flytte litt på seg etter hvert, hvis man får lyst på noen nye inntrykk. Da er det ikke rart at man velger camping!

Sverige er et perfekt land å dra på campingferie i, med mer enn 400 naturskjønne campingplasser fra Skåne i sør til Lappland i nord. Og selv om stadig flere kjøper seg bobil, trenger du verken bobil, campingvogn eller telt for å dra på camping – på campingplassene finner du alt fra enkle basishytter til nybygde designerhytter.

De svenske campingplassene har høyt nivå på fellesanleggene sine. Flere steder er det gratis trådløst internett til gjestene, de fleste har gode aktivitetstilbud – og hele 90 av campingplassene har svømmebasseng.

Her er noen svenske camping-høydepunkt!

BADEGLEDE: På Byske Havsbad kan dere bade i sjøen eller oppvarmet basseng – alt etter humør og temperatur. Og vannskliene frister i all slags vær! Foto: Visit Sweden
BADEGLEDE: På Byske Havsbad kan dere bade i sjøen eller oppvarmet basseng – alt etter humør og temperatur. Og vannskliene frister i all slags vær! Foto: Visit Sweden Vis mer

Vilt og vakkert i Västerbotten

I nord finner dere denne eventyrlig miksen av brusende fossefall og langgrunne hvite sandstrender, og supre campingplasser for barnefamilien. De lyse sommerkveldene gir perfekte muligheter for å padle kano, fiske eller gå tur i det nydelige terrenget. Västerbotten er også kjent som et sykkelparadis, for både erfarne syklister og dere som liker å pusle av gårde i rolig tempo.

Bo på femstjerners Byske Havsbad, hvor dere får en campingopplevelse midt i vakker natur. Her kan dere bade uansett hva værgudene skulle trylle fram, siden campingplassen har et oppvarmet utendørs basseng med vannsklier. Havet ligger bare et steinkast unna, og her er mange aktiviteter for hele familien – til og med dans om kveldene.

Et annet alternativ er Skellefteå Camping, med tempererte inne- og utendørsbad og flotte turterreng. Overnatt i trivelige funkisvillaer, på enkle rom – eller lei en tomt til vogn eller telt.

KORT VEI TIL NORGE: Ikke langt fra Strömstad ligger skjærgården i Bohuslän, hvor det er mye å oppdage. Daftö Camping er et supert sted å starte campingferien på. Foto: Visit Sweden  
KORT VEI TIL NORGE: Ikke langt fra Strömstad ligger skjærgården i Bohuslän, hvor det er mye å oppdage. Daftö Camping er et supert sted å starte campingferien på. Foto: Visit Sweden   Vis mer

Sol og bad i Västsverige

Mange nordmenn har tilbragt noen deilige sommeruker i barndommen med salte bad i Bohuslän. Nå ligger alt til rette for å introdusere nye generasjoner for denne landsdelen! I tillegg til en nydelig skjærgård, masse spennende små tettsteder og flotte strender er det nå flust av gode campingplasser. Forholdene er perfekte for soling, bading og krabbefiske – og hvorfor ikke ta en tur innom dyreparken Nordens Ark, hvor dere kan oppleve 80 utrydningstruede arter i levende live?

Hvis dere camper på femstjerners Daftö Resort ved Strömstad, er et besøk i fornøyelsesparken Daftöland et must. Her finnes det aktiviteter som får det til å kile i magen på både store og små. På campingplassen er det i tillegg daglig underholdning av småskumle pirater, biljard og bordtennis i aktivitethuset – og en egen wellnessavdeling.

Vil dere bo lengre ute i skjærgården, er Ramsvik Stugby & Camping et godt valg. Her står naturen i høysetet, og dagene flyr av gårde mens man går på oppdagelsesferde i Ramsvikslandet naturreservat, fisker etter makrell og bader i det nydelige havet.

I Västsverige ligger også Hafsten Resort, som kan friste med to badestrender, fire basseng og en vannsklie som er hele 86 meter lang. Dette er et perfekt sted hvis man har barn som elsker å være i aktivitet – det tar lang tid før de blir mette av ziplinen, klatreveggen og rideturene de kan være med på.

Idyll i Dalarna

Rødmalte hus, idylliske innsjøer, dype skoger og Dalahesten. Dalarna er omtrent alt du forbinder med Sverige – og mer til. Her finnes også langgrunne strender, spennende fornøyelsesparker og 40 flotte campingplasser. Blant attraksjonene i distriktet er Orsa Rovdjurspark, Europas største bjørnepark. Her lever bjørn, ulv og jerv side om side, i sitt naturlig miljø. Her er også sibirsk tiger og isbjørn – hvor spennende er ikke det? Populær er også eventyrparken Tomteland, en verden full av fantasi og magi, hvor man kan være prins eller prinsesse for en dag.

Orsa Camping ved Orsasjöen kan dere nyte utsikten fra den kilometerlange sandstranden til de blånende fjellene i det fjerne. Området kalles Dalarnas Riviera, og om sommeren yrer det av liv. Her kan dere campe eller bo på campinghytter eller vandrerhjem, og forlyste dere med eventyrgolf, tennis, bowling og vannsklier innimellom all solingen og badingen.

Siljansbadet Camping er en annen svensk ferieklassiker. Den ligger ved en svært langgrunn strand, og har et stort og godt aktivitetstilbud. Lekeplassen rett ved strandkanten er en hit blant barna.

SPENNENDE SANDDYNER: Skåne har mange fantastiske strender, med mange fine overnattingsmuligheter – for eksempel  Falsterbo Camping & Resort, som åpnet i helt ny innpakning i år. Foto: Visit Sweden
SPENNENDE SANDDYNER: Skåne har mange fantastiske strender, med mange fine overnattingsmuligheter – for eksempel  Falsterbo Camping & Resort, som åpnet i helt ny innpakning i år. Foto: Visit Sweden Vis mer

Skattekiste i Skåne

Helt sør i Sverige ligger den svenske rivieraen, som byr på fantastiske strender som du trodde du måtte mye lengre sør for å finne. Kritthvit og finkornet sand gjør det til en nytelse å tusle barfot på varme sommerdager – og dem er det mange av, siden Skåne er Sveriges varmeste region. Her i sør finner dere også Skånes Djurpark, verdens største dyrehage med nordiske dyr. I parken lever både ville og tamme dyr i naturlige omgivelser, og dere er garantert mange magiske øyeblikk. Du skal ikke se bort fra at ungene vil sette pris på flere dager i denne lærerike parken.

På halvøya Skanör/Falsterbo finner dere idylliske Falsterbo Camping & Resort, som ligger hundre meter fra en kritthvit strand. Resorten åpnet i en helt ny innpakning nå i år. Her er det hele 40 kilometer med strender rett i nærheten, så det er mer enn plass nok til alle som vil bade og sole seg.

VAKRE OMGIVELSER: Idylliske Skantzö Bad & Camping har rødmalte små stuer – og et imponerende badeanlegg. Foto: Sandra Hartvig
VAKRE OMGIVELSER: Idylliske Skantzö Bad & Camping har rødmalte små stuer – og et imponerende badeanlegg. Foto: Sandra Hartvig Vis mer

Opplevelser i Örebro

Midt mellom Ørje og Stockholm ligger Örebro, som er Sveriges syvende største by og kanskje en av de aller vakreste. I sentrum ligger ærverdige Örebro slott, og setter stemningen for byen. Rundt om finnes mange vakre parker og torg, og de fotgjengervennlige gatene har mange små og store butikker for shoppinglystne. I sommer er det en ekstra grunn til å besøke denne byen, for i år huser den Titanic-utstillingen – en utstilling som har over 200 ekte gjenstander fra det berømte skipet, og som i tillegg tar deg med på en historisk reise inn i en svunnen tid.

I gangavstand fra sentrum ligger femstjerners Gustavsvik Camping, som besøkes av over 600 000 mennesker i året. Campingplassen har både store tomter og hytter av hotellstandard. Her er et flott utendørsbasseng med vannrutsjebane, og om kveldene er det live musikk og god mat. Og rett ved ligger Lost City – Gustavsvik, Sveriges største badeeventyr, med vannrutsjebaner som får det til å kile i magen, heftige bølgebasseng og ville fosser.

På vei fra Örebro mot Stockholm kan dere slå dere til ro noen dager på idylliske Skantzö Bad & Camping i Hallstahammar. Her kan hele familien kose seg i det populære badeanlegget med både stupetårn og vannsklie, og den vakre naturen innbyr til kanoturer, fisking og sykkelturer.


Fornøyelig i Småland

Det var i Småland Astrid Lindgren ble født, og det var her hun fant inspirasjon til sine mange høyt elskede bøker. Selvsagt har distriktet mange campingplasser! Mange barn har allerede hørt om fornøyelsesparken Astrid Lindgrens Värld, hvor både små og store kan gjenoppfriske minnene med et besøk hos brødrene Løvehjerte i Mattisborgen, hos Pippi i Villa Villekulla og hos Emil Katthult. 250 meter unna parken finnes det en campingplass med plass til over 1000 gjester, så det er bare å parkere bilen og gi seg selv flere dager til å oppleve parken, Lindgrens fødeby Vimmerby og de tre små bondegårdene mellom Vimmerby og Mariannelund som var Lindgrens inspirasjon til Bakkebygrenda.

STORT AKTIVITETSTILBUD: Svenske campingplasser er flinke til å stelle i stand aktiviteter for hele familen. Her på Gränna Camping kan dere lære å lage polkagriser! Foto: Granna Camping
STORT AKTIVITETSTILBUD: Svenske campingplasser er flinke til å stelle i stand aktiviteter for hele familen. Her på Gränna Camping kan dere lære å lage polkagriser! Foto: Granna Camping Vis mer

Det er kanskje ikke så mange som vet at Småland også er fødestedet til polkagrisen. Det begynte i den lille byen Gränna i 1959, som nå huser mange polkagrisfabrikker. Gränna Camping ligger i gangavstand fra sentrum, og her kan dere bade ved Vätterns strand og i Gränna badelagune, i tillegg til at dere kan lære å lage polkagriser selv. En annen campingplass som er perfekt for hele familien er moderne Tingsryd Resort, som ligger vakkert til ved sjøen Tiken. Her er det blant annet et vannpalass for barna og et spa for de voksne.

Solrikt på Gotland

Sveriges største øy har flest soltimer i hele landet, og ble nylig utnevnt som et av de aller beste reisemålene for 2017 av Lonely Planet. Dette sommerparadiset har vakker natur og flotte strender, og campingplasser i alle prisklasser. For den ultimate campingopplevelsen for barnefamilien er femstjerners Kneippbyn Resort et godt valg. Her er det over 200 campingtomter, flotte fellesanlegg og barneklubb med daglige aktiviteter. Vil dere teste teltlivet uten alt for mye besvær denne første gangen, kan dere bo i campingens teltby hvor det står ferdigoppstilte familietelt med fire sengeplasser. Ta med egne soveposer og puter, resten er klart!

FEMSTJERNERS: På Kneippbyn Resort er dere naboene til den ekte Villa Villekulla-villaen – og kan boltre dere i vannet i Kneippbyn Vattenland. Foto: Visit Sweden
FEMSTJERNERS: På Kneippbyn Resort er dere naboene til den ekte Villa Villekulla-villaen – og kan boltre dere i vannet i Kneippbyn Vattenland. Foto: Visit Sweden Vis mer

På denne campingen blir dere naboer til det ekte Villa Villekulla, det kjente pastellfargede huset som ble flyttet hit i et eneste stykke i 1970. De to siste Pippi-filmene ble spilt inn etter at huset ble flyttet hit! Villa Villekulla er selve hjertet i Kneippbyn Sommarland, som også har hoppeslott, berg og dal-bane, radiobiler og gocarts. Like ved finnes Vattenland, med vannopplevelser for alle aldre – fra trygghetssøkende smårollinger til fartsglade voksne.

Mer fra Visit Sweden

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.