Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

TAR UTFORDRINGEN: Knut Grothaug bruker konkurranseinstinktet for å spise riktig mat i løpet av dagen. Foto: Nicolas Tourrence
TAR UTFORDRINGEN: Knut Grothaug bruker konkurranseinstinktet for å spise riktig mat i løpet av dagen. Foto: Nicolas Tourrence Vis mer

Spiste tre boller til frokost, så fikk han Roede-appen

Knut Grothaug har gått ned mer enn 20 kilo.

- Før spiste jeg 3 for 30,- sjokoladeboller på Statoil til frokost. Nå spiser jeg grøt, ler Knut Grothaug.

- Grøt er treige karbohydrater, som gjør at jeg ikke spiser den kjeksboksen på jobb før lunsj. Dette er kompetanse jeg ikke hadde før jeg startet på Roede.

Knut Grothaug har gått på Roede-kurs siden september i fjor. Han har nå gått ned mer enn 20 kilo og er glad for at Roede-appen fungerer selv om han nå jobber fra hjemmekontor.

Ble sur

– Første dagen jeg gikk på Roede, tenkte jeg «nå spiste jeg sunt i hele dag». Så la jeg inn det jeg hadde spist i appen, og resultatet var at jeg lå 600 kalorier foran skjema. Problemet var at jeg hadde spist feil. Jeg hadde spist for lite frukt og grønnsaker. Da ble jeg sur, sier Knut.

AHA-OPPLEVELSE: En frokost for Knut Grothaug i dag er ikke hva den engang var.
AHA-OPPLEVELSE: En frokost for Knut Grothaug i dag er ikke hva den engang var. Vis mer

- For jeg syntes 150 gram grønnsaker var sinnssykt mye. Men nå vet jeg bedre. Jeg vet ikke om folk flest har prøvd å spise 300 gram grønnsaker, men du blir mett, ler Knut.

Knut Grothaug, som har vært internasjonal bandydommer i mange år, mener at Roede-appen passer spesielt godt for menn med konkurranseinstinkt.

Tre app-elementer

– Roede-appen har tre elementer, forteller Knut.

– Det ene er å holde oversikt over hva du spiser, det andre er å holde styr på vekta, og det tredje er oppskrifter. Jeg kunne sikkert fått til mye med en bok, sier han.

Men det er mye lettere å holde oversikten når alt er elektronisk.

– Det beste med appen er poengberegningen, fortsetter han.

– For meg er dette veldig viktig. Appen sjekker at jeg spiser de riktige tingene hver dag, ikke bare kalorier, men også næringsinnholdet i det jeg spiser. Når jeg spiser helt riktig, får jeg ti poeng. Jeg har sinnssykt mange dager med ti poeng, og veldig få under åtte.

Sju meldinger til kollega

– Når jeg får ti poeng i appen, deler jeg det med kollegaen min, Morten, som også går på Roede, humrer Knut.

APP: Roede-appen deg et godt bilde på ditt energiinntak opp mot energiforbruket.
APP: Roede-appen deg et godt bilde på ditt energiinntak opp mot energiforbruket. Vis mer

– For fire uker siden fikk han sju meldinger etter hverandre, for da hadde jeg greid å få 10 poeng sju ganger på rad.

Last ned Roede-appen gratis i Google Play eller App Store.

Selv om kostholds-poengene ruller inn, trener Knut jevnlig.

– Appen registrerer aktiviteten jeg gjør i løpet av dagen, fordi jeg kobler den til pulsklokka, forklarer Knut.

Røper hemmeligheten

– Hemmeligheten er at den sjekker nettoscoren min på kalorier, og det fine er at den tipser meg om hva jeg bør spise, basert på hvordan jeg trener.

– Jeg trodde at Grandiosa egentlig var greit, ler Knut.

– Halvfeite, gamle folk, som meg, er jo mest glad i grandis. Men det er lurt at jeg får litt hjelp i forhold til oppskrifter. Det er helt genialt, for jeg bruker appen når jeg handler. Den har masse gode og enkle oppskrifter.

– Du kan også lagre egne favorittretter, og det har vært viktig for meg. Når jeg er på butikken, finnes det også en skanning-funksjon som gjør at alt er enkelt og oversiktlig.

Ikke vidundermiddel

Knut Grothaug blir plutselig litt redd for at vi skal selge inn appen som et vidundermiddel.

– Du går ikke ned i vekt med en app, forklarer Knut,

- Det gjør du mest inni huet ditt. Hvis du er i stand til å følge appen, går du ned i vekt, men det er viktig å ikke lure seg selv. Appen er et godt hjelpemiddel, men det er fortsatt du som må gjøre mesteparten av jobben.

Takket være poengsystemet og motivasjon, har Knut fått resultater.

– For noen uker siden tok jeg med alle skjortene mine på jobben, ler Knut Grothaug, som jobber ved Utleiesenteret.

Mannekurs

– Vi har profilerte skjorter, men jeg kan jo ikke bruke størrelsen jeg brukte før lenger. Da jeg skulle bytte skjortene kom en kollega til meg og sa: «Jeg har gått ned 4 kilo, men jeg kommer liksom ikke videre.»

Da svarte jeg:

«Du må komme deg på Roede. Hvis du melder deg på et mannekurs, treffer du bare menn som deg selv.»

Roede har stanset alle lokale møter, men selve kurstilbudet holder åpent. Gå til roede.com og meld deg på.

Klikk her hvis du ønsker å delta på rent nettkurs!

Fellesskap og støtte

Hos oss vil du oppleve et felleskap, en støtte og en metode som virker. Du får kursoppfølging på e-post, SMS, videochat eller telefon. Du får Roede-appen, som gir deg daglig kostholdsscore, måltidstips og gode oppskrifter. Du får oppfølging fra en kursleder som hjelper deg med kostholdet og ser hvor mye du er i aktivitet, og som på bakgrunn av dette vil coache deg til sunnere vaner.

I tillegg får du delta på webinarer mandager og onsdager kl. 20:30, hvor du får inspirerende foredrag og kan stille spørsmål.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.