Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

ET ANNERLEDES MØTE: Sissel og Henning møttes kanskje på en litt spesiell måte, men de holder fortsatt sammen 20 år senere. Vis mer Vis mer Vis mer

Stjal telefonen og ringte siste oppringte nummer

Lite visste Sissel at mobiltyveriet skulle bli starten på et livslangt ekteskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobilen blir en stadig mer sentral del av hverdagen. Flere og flere møter hverandre for første gang over nett eller mobil, og for noen få vil dette møtet bli starten på noe helt spesielt.

– Hadde det ikke vært for mobilen, hadde ikke jeg møtt mannen jeg er gift med i dag, forteller Sissel. Hun har vært sammen med ektemannen i over 20 år, og de har fått tre barn sammen.

Sissel, mannen og de tre barna har skaffet seg et liv på Lillehammer, men det hele kunne gått ganske annerledes om Sissel ikke hadde stjålet en telefon på fest.

FORTSATT SAMMEN: Det var tilfeldigheter som brakte dem sammen, men nå bor de med sine tre barn på Lillehammer.
FORTSATT SAMMEN: Det var tilfeldigheter som brakte dem sammen, men nå bor de med sine tre barn på Lillehammer. Vis mer

– Jeg var på fest, og der var det en kompis som hadde lagt fra seg telefonen på bordet. Så da stjal jeg telefonen og ringte det siste oppringte nummeret, forteller Sissel.

I andre enden av røret fant hun en hyggelig fyr som het Henning. Det spontane stuntet ledet til at de to snakket lenge sammen og fant tonen.

LES OGSÅ: Bor 2000 km fra hverandre, men sees hver dag.

– Det var jo ikke hver dag du ble ringt opp av ukjente mennesker på telefonen, sier Henning.

Han syntes det var en morsom opplevelse. De to pratet om stort og smått, utvekslet hvor de bodde og hva de holdt på med. At det skulle ende som det gjorde, hadde de ikke sett for seg den gangen.

– Det var vel veldig mye monolog fra Sissel, avslører han til latter fra kona.

image: Stjal telefonen og ringte siste oppringte nummer

Den dagen de for første gang ringtes bodde Sissel på Bjerke i Oslo og Henning i Lillehammer. Sissel forteller at de møttes ansikt til ansikt noen uker senere på Hennings initiativ.

- Det var tre uker etter vi ringtes. Henning kjørte bil fra Lillehammer og vi hadde vår første date på McDonalds, forteller Sissel og ler.

Avstanden skulle likevel vise seg å bli en utfordring, og etter et halvt år med avstandsforhold bestemte Sissel seg for å flytte til Henning i Lillehammer. Huset Henning bodde i den gangen er nå nabohuset.

SE OGSÅ: Maya tok i bruk mobilen for å ta vare på det siste øyeblikket med faren.

- Avstanden var nok det som gjorde at vi flyttet sammen så fort. Det tok et halvt år før vi flyttet sammen. Jeg var veldig klar for å komme meg vekk fra storbyen, men ville ikke flytte hjem til familien i Mandal heller, forteller Sissel.

Telefonregning på 8000 kr

I perioden før de flyttet sammen holdt de to god kontakt over telefonen, men mobilbruken kom ikke helt uten konsekvenser.

BETYR SÅ MYE: Sissel og Henning ringes fortsatt ofte, men mobilregningen har blitt betydelig mindre siden starten av forholdet.
BETYR SÅ MYE: Sissel og Henning ringes fortsatt ofte, men mobilregningen har blitt betydelig mindre siden starten av forholdet. Vis mer

– Det var stort sett han som ringte, sier Sissel.

Noe som også ble tydelig på Hennings mobilregning.

– Du fikk vel en telefonregning på en måned på 8000? Spør Sissel. Noe Henning bekrefter.

– Det ble ganske dyrt. I hvert fall for ham, legger hun til.

– Veldig dyrt, konstaterer Henning.

SE TILBUD: Du finner alle velkomsttilbud hos Talkmore.no

Selv om de to bor på samme sted, er det mye som har forandret seg siden de flyttet sammen. Paret har vokst opp, giftet seg og fått barn. Sissel har blitt barnevernspedagog og jobber i Lillehammer barnevernstjeneste, og Henning jobber som avdelingsleder på Elkjøp i Lillehammer. Selv om veien har vært lang er Sissel sikker på at det første steget har betydd mye.

– Det er fryktelig rart at noe så lite kan bety så mye. På en fest med siste oppringte nummer, og så forandrer det hele framtiden din. Hele livet for resten av livet.

Støtt Sissel og Hennings innsamlingsaksjon

Som godtgjørelse for at Sissel og Henning har delt sin historie donerer Talkmore 5000 kr til et veldedig formål valgt av dem. De har valgt seg Stine Sofies Stiftelse, og har også på eget initiativ opprettet en innsamling for stiftelsen. Vil du også være med å bidra? Les mer her om innsamlingsaksjonen.

«Vi skal endre samfunnet gjennom å være modige, kompromissløse og alltid på barnas side. Derfor jobber vi både med å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn - og ivareta de voldsutsatte barna.» Stine Sofie Stiftelsen

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på [email protected] for å få vite mer.