Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Det norske hopplaget har vist jevn og god hopping i hele OL, det lover godt før lagkonkurransen. FOTO: NTB Scanpix
Det norske hopplaget har vist jevn og god hopping i hele OL, det lover godt før lagkonkurransen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Strålende hopping gir håp før lagkonkurransen

Robert Johansson drømmer om ankerrolle etter to bronser på to renn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to renn for hoppgutta i OL står de med to bronsemedaljer og et sølv. Det som gleder norske tilskuere mest er likevel den enorme norske laginnsatsen. I det forrige OL rennet tok de plass nummer 3, 4, 5 og 8. Dette har gitt dem noe som minner om et favorittstempel før lagkonkurransen. Den norske treneren Alexander Stöckl mener forventningene kan bli en ulempe.

- Vi stiller med et sterkt lag på mandag, men forventningene er så høye så vi må sørge for at guttene roer seg ned og klarer å prestere, sier Stöckl. Den norske landslagstreneren bør være godt fornøyd med prestasjonene så langt i OL, og aller best har det gått med Robert Johansson (27).

- Det var spennende, jeg hadde litt ekstra spenning i kroppen. Det ble litt en slitekonkurranse, men to medaljer på to konkurranser, det er helt rått, sa Johansson til TV Norge etter at OL-bronse nummer to var sikret. Johansson som har kommet i internasjonalt søkelys i løpet av mesterskapet takket være en imponerende bart, har også prestert på andre områder. Han står ikke med én eneste medalje i verdenscupen i år, men nå har han altså kommet seg på pallen i begge rennene så langt i OL.

- Jeg har følt meg utrolig bra siden jeg kom hit. Jeg føler at jeg kom inn i OL med overskudd. Jeg har gått rundt og smilt og vært glad. Jeg har hoppet godt på ski og fått mer og mer selvtillit. Det har hatt mye å si inn mot konkurransen, forklarer Johansson til Nettavisen.

- Vi har hatt en fantastisk lagprestasjon i dag med alle mann topp 8. Det er kult å se at generelt alle hopper bedre og bedre utover OL. Jeg gleder meg til lagkonkurransen, fortsetter Johansson i intervjuet. Han legger heller ikke skjul på at han har et håp om å bli ankermann på det norske laget.

Første omgang starter mandag 13:30, og oddseksperten holder Norge som ganske stor favoritt i lagkonkurransen:

La det være sagt med en gang: Det er tre lag som kan vinne denne lagkonkurransen: Norge, Tyskland og Polen. Av disse lagene holder jeg Norge som ganske klar favoritt basert på det vi har sett denne sesongen og ikke minst i OL-bakken.

Norge hopper med Johansson, Tande, Forfang og Stjernen, som alle har levert jevnt bra. De tre førstnevnte ble henholdsvis nummer tre, fire og fem i storbakkerennet på lørdag, og med Stjernen på 8. plass hadde det norske laget vunnet med over 20 poeng hvis det hadde vært lagkonkurransen. Tyskland har et solid mannskap med Wellinger og Freitag som de to sterkeste, mens de to andre på laget, Eisenbichler og Geiger, er nomalt sett et hakk under. Sånn sett er det ingen tvil om at det norske mannskapet er jevnere enn det tyske, selv om også Andreas Stjernen kan svinge en del i prestasjonene.

Hva så med Polen? Kamil Stoch er verdens kanskje aller beste skihopper for tiden, og også Kubacki holder høyt nivå. Han endte på 10. plass på lørdag og ligger også på 10. plass i verdenscupen sammenlagt. Hula og Kot, de to siste på laget, er gode nok til å levere solide enkelthopp, men over to omganger kan jeg vanskelig se for meg noe annet enn at de vil tape endel terreng sammenlignet med Norge og kanskje Tyskland. Hula og Kot endte for øvrig på henholdsvis 15. og 19. plass i normalbakkrennet på lørdag og ligger på 13. og 21. plass i verdenscupen sammenlagt.

Hopp er ikke matte, men det er likevel interessant å legge sammen poengsummen til de fire hopperne på de tre omtalte lagene på lørdag. Da får vi følgende tall: Norge: Johansson: 275,3 Tande: 273,1 Forfang: 271,6 Stjernen: 267,3 Sum: 1087,3 poeng Tyskland: Wellinger: 282,3 Geiger: 267,6 Freitag: 260,0 Eisenbichler: 255,4 Sum: 1065,3 poeng Polen: Stoch: 285,7 Kubacki: 258,0 Hula: 253,4 Kot: 244,6 Sum: 1041,7 poeng Jeg holder Norge som ganske klar favoritt til å ta dette lag-gullet, men det skal ikke mer enn ett dårlig norsk hopp til før dette kan bli jevnere enn vi tror og håper. 1,30 syns jeg derfor blir for snaut til de helt store innsatsene.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.