Annonsørinnhold

Strømprisen er rekordhøy – slik kutter du regningene

Spotprisen på strøm har aldri vært så høy som den er nå, og verre kan det bli i høst og vinter. Dette er de beste strømavtalene på det norske markedet.

Spotprisen på strøm var rekordhøy i august, og september har begynt med en pris på rundt 130 øre per kilowattime. Nettleien og strømselskapenes påslag og månedsgebyr kommer i tillegg.
Spotprisen på strøm var rekordhøy i august, og september har begynt med en pris på rundt 130 øre per kilowattime. Nettleien og strømselskapenes påslag og månedsgebyr kommer i tillegg. Vis mer

Mens fjoråret var preget av rekordlave priser, har 2021 blitt et mareritt for strømkundene. Du husker kanskje at det var mye medieoppmerksomhet rundt høye strømpriser i vinter, men visste du at spotprisen har holdt seg høy utover året, og at den eksploderte i juli og august?

Strømkundene sør for Trondheim måtte i snitt ut med hele 93,54 øre per kilowattime (moms inkludert) i august, noe som er 25,44 øre høyere enn den dyreste måneden i vinter (februar). Det er faktisk også høyere enn den tidligere norgesrekorden på 82 øre fra vinteren 2010/11. Den perioden har i mange år blitt omtalt som en rekordvinter for strømprisen, men 2021 er nå det nye skrekkåret.

OBS: Så langt i september har spotprisen ligget på 120-130 øre.

Norges billigste fastprisavtale koster bare 49,90 per kilowattime!

Det går mot strømsjokk i høst og vinter
Ettersom det fortsatt er sommertemperaturer i store deler av landet og lavt strømforbruk, har du nok ikke merket så mye til den høye spotprisen på strømegningene ennå.

Ekspertene tror spotprisen vil holde seg høy i vinterhalvåret, og det er også en reell fare for videre prisoppgang. Så fort høstkulda kommer og forbruket øker, kan fakturaene bli sjokkartede.

Norges billigste spotprisavtale gir deg sponset strøm et helt år - les mer og bytt her!

Hva bør du velge – spot eller fastpris?
I perioder med ekstreme strømpriser er det ekstra viktig å sjekke om du har en konkurransedyktig avtale. Prisforskjellen mellom strømleverandørene kan være stor, og på Forbrukerrådets tjeneste strømpris.no og Dagbladet Strømsjekk kan du til enhver tid se hvilke strømavtaler som er billigst der du bor.

De fleste nordmenn har en spotprisavtale, og i det segmentet kommer Agva Kraft best ut med på oversikten over langvarige spotavtaler.

Agva Spot 12 gir deg et negativt påslag på 1,6 øre per kilowattime i et helt år, noe som innebærer at selskapet sponser strømmen din i denne perioden. Du betaler altså mindre for strømmen enn det Agva Kraft selv betaler på kraftbørsen!

Forbrukerrådet anbefaler langvarige kontrakter som dette innen spotsegmentet for at forbrukerne skal unngå lokketilbud som blir dyre etter en måned eller to.

Hvis du velger Agva Spot 12, er du altså sikret Norges beste avtale innen spotsegmentet i et helt år, men du vil fortsatt få høye strømregninger dersom spotprisen holder seg høy.

Bytt enkelt til Agva Spot 12 - Norges rimeligste spotavtale

Fastpris kan være løsningen
Et annet alternativ er derfor å gå for en fastprisavtale, noe som kun 2,3 prosent av strømkundene har. Spotpris er den avtaleformen ekspertene normalt trekker frem som den mest gunstige for strømkundene, men tall fra SSB viser at fastpris har vært langt mer lønnsomt enn spot i flere perioder de siste årene.

Strømselskapene har nylig måttet sette opp prisen på fastprisavtalene sine ettersom spotprisen har steget så mye, men fortsatt er det mulig å få tak i avtaler som ligger godt under det spotprisen ligger på i dag (rundt 130 øre per kilowattime sør for Trondheim).

Agva Kraft har landets rimeligste fastpirsavtaler med varighet på 1, 2 og 3 måneder, ifølge strømpris.no og Dagbladet Strømsjekk.

Bytt til Agva Fast 1 mnd (39,90 øre), Agva Fast 2 mnd (49,90 øre) eller Agva Fast 3 mnd (79,90 øre).

Agva Kraft har også et kampanjetilbud på en kontrakt på ett år, og her betaler du 79,90 øre.

Fordeler og ulemper med fastpris
Fordelen med fastpris er at du potensielt sett kan betale mye mindre enn det spotpriskundene gjør, og samtidig vet du nøyaktig hvor mye du betaler per kilowattime hver måned. Du slipper også strømselskapets påslag og eventuelle månedsgebyrer.

Samtidig er det alltid en form for gambling å gå for fastpris. Skulle spotprisen bli lavere enn den avtalte fastprisen over tid, ville det ha vært mer gunstig med spotpris.

Det er enkelt å bytte strømselskap
Å bytte strømselskap er gratis og enkelt Når du bytter strømleverandør, tar det nye strømselskapet seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Bytt enkelt til Agva Spot 12 (Norges billigste varige spotavtale), eller velg Norges billigste fastprisavtaler: Agva Fast 1 mnd (39,90 øre), Agva Fast 2 mnd (49,90 øre) eller Agva Fast 3 mnd (79,90 øre).

Sammenlikn strømavtaler på Dagbladet Strømsjekk

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer