Annonsørinnhold

Strømsjokk: Prisen er 30-40 ganger så høy som i fjor sommer

Strømprisen er ekstremt mye høyere enn det som er vanlig om sommeren. Slik bytter du til Norges billigste avtale.

Høye strømpriser ellers i Europa er årsaken til det høye prisnivået vi opplever i Norge i sommer.
Høye strømpriser ellers i Europa er årsaken til det høye prisnivået vi opplever i Norge i sommer. Vis mer

I vinter var det mye oppmerksomhet rundt skyhøye strømpriser og kunder som ble overrasket over sjokkartede regninger.

Normalt faller prisen på strøm kraftig på våren og om sommeren, men det har ikke skjedd i år. I sommer har kundene i Oslo og Bergen måttet betale 57 øre (juni) og 69 øre (juli) per kilowattime, og prisen i Kristiansand var enda høyere.

Bytt enkelt til Norges billigste strømavtale

Høyere pris enn i vinter

Hvis man sammenlikner med sommeren 2020, opplever vi nå priser som er 30-40 ganger høyere!

Men det stopper i ikke der: August har startet med enda høyere strømpriser enn tidligere i sommer, og i skrivende stund (4. august) må man ut med over 76 øre per kilowattime i store deler av landet. Det er faktisk høyere enn snittprisene for januar og februar i år, da mediene og forbrukermyndigheter var svært opptatt av det høye prisnivået.

Bytt til Agva Spot 12 - Norges billigste spotavtale i 12 måneder

Bytt til Norges billigste strømavtale

Det kan være store penger å spare på å sjekke om man har en konkurransedyktig avtale. På Forbrukerrådets tjeneste Strømpris.no kan man til enhver tid se hvilke strømavtaler som er billigst.

Der går det frem at Agva Krafts avtale Agva Spot 12 for tiden er den billigste avtalen for avtaler med varighet på 12 måneder eller mer. Her får du et negativt påslag på 1,60 øre per kilowattime i et helt år, og det er ingen faste månedsutgifter.

Bytt enkelt til Norges Agva Spot 12

Du betaler mindre enn det strømselskapet gjør
Det finnes enda billigere spotavtaler på markedet enn Agva Spot 12, men disse varer i en veldig begrenset periode (1- 2 måneder), og Forbrukerrådet anbefaler at kundene styrer unna slike lokketilbud.

At Agva Kraft gir et negativt påslag på 1,6 øre per kilowattime innebærer at du faktisk får strømmen billigere enn det selskapet selv betaler på markedsbørsen Nordpool. Du som kunde og forbruker er imidlertid ikke bundet til avtalen, og du kan når som helst bytte til en annen leverandør dersom du skulle ønske det.

Bytt enkelt til Norges Agva Spot 12

Strøm fra fornybare kilder

Agva Kraft har fokus på miljøet og kjøper kun inn strøm fra 100 prosent fornybare kilder, noe som er inkludert i prisen.

Det er helt gratis å bytte til en ny strømleverandør, og Agva Kraft tar seg av alt det praktiske ved flyttingen.

Bytt enkelt til Norges Agva Spot 12

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer