Annonsørinnhold

Supertrikset som gir revolusjon i skapet

– Jeg lover, du får minst dobbelt så mye plass!

RYDD SMART: Synnøve Skarbø viser hvordan. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det hoper seg opp, du vet ikke hva du har, og selv om du vet at favorittgenseren er der inne et sted, så finner du den ikke når du trenger den. Kjenner du deg igjen? Vel, du er ikke alene. Men nå er det over. «Ryddeguru» Synnøve Skarbø har løsningene.

– Jeg har store vanskeligheter med å kvitte meg med ting, innrømmer Synnøve.

RYDDEGURU: Synnøve Skarbø har løsningene for rotete klesskap.
RYDDEGURU: Synnøve Skarbø har løsningene for rotete klesskap. Vis mer

– «Moten kommer nok igjen!», «klokka er jo 12 to ganger i døgnet», eller «den kommer nok til å passe igjen en dag» er unnskyldninger vi alle bruker. Skapene blir stappfulle, og til slutt blir det umulig å finne noe som helst!

Snu hengerne

– Så en dag bestemte jeg meg: Nok er nok – dette må jeg gjøre noe med! Metoden jeg brukte er veldig enkel, forteller Synnøve Skarbø. Hun har skrevet boka «Synnøves system», som har ryddet seg plass på bestselgerlistene hos landets bokhandlere. I boken kommer hun med tips om hvordan du med enkle grep kan skape en ny tilværelse for deg og din familie.

SNU HENGERNE: Trikset er like enkelt som det er genialt.
SNU HENGERNE: Trikset er like enkelt som det er genialt. Vis mer

– Jeg snudde alle kleshengerne i skapet mitt. Hver gang jeg hadde brukt et plagg, så hang jeg kleshengeren tilbake «riktig vei». Etter seks måneder tok jeg en titt. Hvilke klær hadde jeg brukt? Og viktigere: Hvilke klær hadde jeg ikke brukt? De klærne jeg ikke hadde brukt pakket jeg ned og ga til Fretex, smiler hun.

En fin bonus er at du faktisk kjøper mindre klær, for har du først hatt et luftig klesskap, så ønsker du ikke å det trangt igjen. Synnøve Skarbø

En annen metode hun anbefaler er å pakke klær du sjelden bruker ned i en eske og sette den i en bod.

– Så setter du på alarm på telefonen seks måneder frem i tid, og hvis du ikke har savnet noen av plaggene i løpet av de seks månedene, så kan du kvitte deg med esken, uten å åpne den.

BRUK HENGERE: Jo mer som henger, desto bedre, ifølge Synnøve Skarbø.
BRUK HENGERE: Jo mer som henger, desto bedre, ifølge Synnøve Skarbø. Vis mer

– En fin bonus er at du faktisk kjøper mindre klær, for har du først hatt et luftig klesskap, så ønsker du ikke å det trangt igjen.

200 kjoler

Synnøve var singel i flere år, men med mann og barn på plass, så er det flere som skal dele på plassen i klesskapene; regnestykket på antall hyllemeter med hengeplass gikk derfor ikke opp.

TYNNE: Med tynne kleshengere sparer du plass.
TYNNE: Med tynne kleshengere sparer du plass. Vis mer

– Det er fint med store kleshengere i tre, men de tar for mye plass. Løsningen er like enkel som den er genial: tynne kleshengere!

– Det er kanskje å «jukse» i forhold til intensjonen, men jeg samler på kjoler, og har sikkert 200 stykker hengende, forteller Synnøve.

Jo mer som henger, desto bedre. Synnøve Skarbø

Ingen regler uten unntak, og de tynne hengerne er ikke så bra for gensere, for de blir litt «slapsete». Men også her finnes det løsninger, nemlig hengere med flosset overflate.

– Disse er nærmest geniale, mener Synnøve, som til høsten skal i gang med «rydde-TV» på TVNorge i programmet «Norske rotehjem». Da skal hun dra rundt og hjelpe nordmenn med å gjøre det ryddig hjemme.

– En regel for klesskapet er: Jo mer som henger, desto bedre. Det er dessuten som å gå litt i en klesbutikk hjemme hos deg selv, mener hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer