Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

FORMLAG: Det norske stafettlaget blir Emil Hegle Svendsen, Johannes Thignes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff og Marte Olsbu. Det innebærer at hele det norske stafettlaget har tatt medalje så langt i OL.
FORMLAG: Det norske stafettlaget blir Emil Hegle Svendsen, Johannes Thignes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff og Marte Olsbu. Det innebærer at hele det norske stafettlaget har tatt medalje så langt i OL. Vis mer

Svendsen på stafettlaget, etter sesongen kan det være slutt

- Alle gode ting tar slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emil Hegle Svendsen (32) har hatt én bedre karrière enn de fleste. Den rutinerte norske løperen tok én overraskende bronse på normaldistansen, og gikk seg dermed også inn på det norske Mix-stafettlaget. Hegle Svendsen innrømmer likevel at karrièren kan være over etter sesongen.

- Det har vært en utrolig reise, men alle gode ting tar slutt, skal Svendsen ha fortalt et samlet norsk pressekorps i PyeongChang.

Den ferske norske bronsevinneren skal ha gitt noen korte intervjuer i teltet for pressekonferanser etter løpet, og selv om han var lykkelig over medaljen har noe annet stjålet overskriftene i etterkant.

- Jeg er tilfreds med at min kanskje beste periode i karrièren er over, og at karrièren er på hell. Men jeg kan fortsatt ta medalje, og da er det artig, skal han ha sagt i følge Aftenposten.

I artikkelen har også flere lagkamerater blitt intervjuet om Svendsens uttalelser.

- Jeg synes at Emil har fått litt lite skryt. Hele karrièren har han vært i skyggen av Ole Einar (Bjørndalen), og så i skyggen av Johannes (Thingnes Bø). Merittlisten hans er noe av det råeste i norsk idrett. Det er ikke tilfeldig at han klarer dette, for han er en av de kaldeste fiskene vi har i norsk toppidrett. Det er ekstremt imponerende, skal Tarjei Bø ha skrytt om lagkameraten. Lillebror går enda lenger.

- Han er en av de største vi har hatt i Norge. Han fortjener mer skryt og legendestatus, sa Johannes Thignes Bø. Og selv om Svendsen selv dysset all prat om legendestatusen kraftig ned burde i hvert fall kjemien før Mix-stafetten være der. Der får Emil Hegle Svendsen med seg Johannes Thignes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff og Marte Olsbu. Det innebærer at hele det norske stafettlaget har tatt medalje så langt i OL.

Oddseksperten tror Emil tar en ny medalje, men at gull kan bli vanskelig:.

Dette er den nyeste øvelsen i skiskyting, og Norge tok gull i 2014 med Berger, Eckhoff, Bjørndalen og Svendsen på laget. Til dette OL er Berger byttet ut med Olsbu og Bjørndalen med Johannes Bø, uten at laget trenger å være så mye svekket av den grunn, i alle fall ikke på toppnivå. Den største forskjellen på forrige OL er kanskje forskjellen på bunnivået. Samtlige fire norske har skutt seg bort under OL, og selv om de har gått gode enkeltløp så har det kun vært ett av de, mens de har alle sammen slitt i de tre andre. Både Tyskland og Sverige har hatt meget gode OL, mens Frankrike stort sett har hatt Fourcade som har gjort suksess, og Tsjekkia har tatt medaljer for begge kjønn. Norge er definitivt en av favorittene, men samtlige deltagere har vært meget ustabile i OL mens Tyskland har vært stabiliteten selv med flere løpere. Frankrike, Sverige og Tsjekkia er tre av utfordrerne.

Tyskland har med dobbel-olympisk mester Dahlmeier, Hinz, sølvmedaljevinner på fellesstarten, Schempp, og Erik Lesser til slutt. Både Hinz og Lesser er normalt stabile stafettløpere. Frankrike har løpere som Dorin-Habert og Bescond, samt verdens beste skiskytter Martin Fourcade og Desthiuex som siste deltager. Sverige har Øberg og Samuelsson, mens Tsjekkia har Vitkova og Krcmar.

Tyskland seiler opp som den åpenbare favoritten for meg, men stafett er stafett som man sier, og det er flere land om beinet her, men med de tilgjengelige oddsene så er det Tyskland som får tipset.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.