Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

ORDEN I KAOSET: Synnøve Skarbø deler sine beste tips triks og hacks for å få orden i garderoben. Vis mer

Synnøve Skarbøs supertips for en ryddigere garderobe

Ryddeeksperten viser hvordan du enkelt får orden på hverdagskaoset.

Mange av oss sliter med kaos i sokkeskuffen, flere skjorter på samme kleshenger eller rot blant skoene. Samtidig ønsker de fleste å ha det så ryddig som mulig hjemme, men ofte er det enklere i teorien enn i praksis.

Fortvil ikke! Ryddeekspert Synnøve Skarbø viser hvordan du får orden på stort og smått i garderoben. Her får du noen av supertipsene som garantert gir deg et ryddigere klesskap.

«Tenker du at du ikke har noe å ha på deg? Det har du helt sikkert - du vet bare ikke hvor du har det!» Synnøve Skarbø

Ut med alt du eier

Ja, du leste riktig! Start med å tømme hele garderoben. Ifølge Synnøve bør nemlig det første steget være å tømme klesskapet helt, og så sortere med hard hånd.

– Hvis du skal få orden i klesskapet ditt og få full oversikt, må du begynne med en real opprydning. Første bud, ut med alt du eier! Sortér deretter innholdet i fire bunker; «hive», «selge», «resirkulere» og «beholde», sier Synnøve.

FÅ OVERSIKT: Start med å tømme garderoben fullstendig. På den måten får du oversikt over hva du har.
FÅ OVERSIKT: Start med å tømme garderoben fullstendig. På den måten får du oversikt over hva du har. Vis mer

Når du har gruppert alt og fått orden i kaoset, er Synnøves råd å bruke kleshengere for det det er verdt. Slik utnytter du plassen maksimalt, i tillegg til å få et bra system.

– Hvis du har plass til det, så anbefaler jeg å henge opp mest mulig av klærne dine. Et annet smart tips da er å bytte ut tjukke kleshengere med tynne kleshengere i stål. Da får du plass til dobbelt så mye klær, sier Synnøve.

For å holde bukser og skjørt rynkefrie, bør du bruke en bukse-/skjørtehenger.

Fargekoder og system

For mest mulig orden, er det lurt å unngå miksing av ulike klær. Del derfor inn i ulike kategorier. Om du i tillegg legger klærne forskjellige oppbevaringskurver, får du et langt bedre system, og det er enklere å vite hvor du har ting.

– Sorter klærne dine etter farge og kategori. Kjoler for seg, bluser for seg, gensere her og bukser der. Et annet lurt tips er å brette klærne dine til små firkanter og rektangler, og så plassere dem etter hverandre i en kurv. Da har du full oversikt, sier ryddeeksperten.

MER PLASS: Ved å brette klærne i små firkanter, får du mer plass og bedre oversikt.
MER PLASS: Ved å brette klærne i små firkanter, får du mer plass og bedre oversikt. Vis mer
«Tjukke gensere blir ofte stygge av å henge, så de liker jeg å brette» Synnøve Skarbø

Mindre plagg som t-skjorter og undertøy kan du legge i små kurver, mens større klær som ullgensere får bedre plass i større kurver. Velg også kurver i ulike farger – da får du enda mer system og orden!

Cup i cup og knuter på strømpebuksa

CUP I CUP: Å stable BH-ene cup i cup i en kurv gir mer orden.
CUP I CUP: Å stable BH-ene cup i cup i en kurv gir mer orden. Vis mer

Belter, sjal, smykker og slips trenger også plass i garderoben. Disse kan du henge på en smart multihenger for å optimalisere plass i skapet. Når det gjelder BH-er og strømpebukser, har Synnøve også gode råd.

– BH-er stabler du i cupen, strømpebuksene knyter du i en knute, og sokkene dine sorterer du etter type. Bomullssokker, ullsokker og treningssokker hver for seg, sier hun.

Og alt sorteres selvfølgelig i hver sin oversiktlige kurv.

Så hva med det typiske kaoset i folks sokkeskuff? Synnøve sverger da til frysepose-trikset. Hun legger nemlig single sokker i en vanlig frysepose som hun jevnlig går gjennom. På den måten finner single sokker tilbake til hverandre rett som det er.

FRYSEPOSE-TRIKSET: Legg single sokker i en frysepose. Den går du gjennom av og til, og plutselig har du funnet igjen et sokkepar.
FRYSEPOSE-TRIKSET: Legg single sokker i en frysepose. Den går du gjennom av og til, og plutselig har du funnet igjen et sokkepar. Vis mer
«Tro meg, rydding gir faktisk ro i sjelen» Synnøve Skarbø

Et inngangsparti kan lett oppfattes som rotete med mange par sko. Derfor er det smart å ta garderoben til hjelp.

– Skoene du bruker til daglig bør stå i gangen, men de du ikke bruker så ofte, kan du plassere nederst i klesskapet, sier Synnøve.

En smart og praktisk skooppbevaring gir deg god oversikt – i tillegg er den designet for å klare dobbelt så mange sko som en skohylle gjør.

DOBBELT SÅ MANGE SKO: Denne skooppbevaringen gir deg plass til dobbelt så mange sko som en vanlig skohylle.
DOBBELT SÅ MANGE SKO: Denne skooppbevaringen gir deg plass til dobbelt så mange sko som en vanlig skohylle. Vis mer

– Nå er det bare å opprettholde orden, og det gjør du enkelt og greit ved å legge ting tilbake igjen på plass når du har brukt det. Tro meg, rydding gir faktisk ro i sjelen, avslutter Synnøve.

HOLD DET RYDDIG: Når du først har fått orden i garderoben, er det enklere å holde det ryddig.
HOLD DET RYDDIG: Når du først har fått orden i garderoben, er det enklere å holde det ryddig. Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling