ANNONSØRINNHOLD

VILLEKULLA: Det originale huset til Pippi Langstrømpe fra de gamle filmene om Astrid Lindgrens barnehelt ligger i familieparken Kneippbyn. Hele sommersesongen er det Pippi-teater i familieparken.
VILLEKULLA: Det originale huset til Pippi Langstrømpe fra de gamle filmene om Astrid Lindgrens barnehelt ligger i familieparken Kneippbyn. Hele sommersesongen er det Pippi-teater i familieparken.Vis mer

Ta med barna til sommerparadiset

På Gotland skaper hele familien sommerminner med mystiske grotter, paradisiske strender og ekte riddere. Og du kan bo med Pippi som nabo!

Gotland er Sveriges største sommerparadis. Her får du blendende vakker natur, spennende kultur og hvite strender så langt øyet kan se.

Badeplassene er aldri langt unna når du er på den herlige øya i Østersjøen, rundt 12 mil fra den svenske fastlandskysten. Felles for dem alle er et garantert vakkert skue og herlig vann som frister til et bad.

Badestrender og gamle kalkbrudd

På Gotlands nordlige del ligger Blå lagunen, et gammelt kalkbrudd som nå er fylt med vann.

Spennende klipper, hvite sandstrender og turkis badevann gjør dette til et «karibisk» paradis i Sverige.

Tofta strand er kanskje den mest kjente stranda på Gotlands vestkyst. Selv om den er populær, er den bred, så det er ofte god plass også midt på sommeren. Tofta har iskiosk, restaurant og muligheter for både sand- og vannsport, alt man kan ønske seg for en dag på stranden!

BLÅ LAGUNEN: Dette gamle kalksteinbruddet er blitt til en av Gotlands mange badeperler. Foto: Gotland.net
BLÅ LAGUNEN: Dette gamle kalksteinbruddet er blitt til en av Gotlands mange badeperler. Foto: Gotland.net Vis mer

Visby er Gotlands eneste by. Med over 200 sjarmerende steinhus fra middelalderen og en av Europas best bevarte bymurer har den sjarmerende Hansastaden sikret seg plass på UNESCOs verdensarv-liste.

Opplev middelalderen

Her får vitebegjærlige barn en virkelig levende historiefortelling, og på Visbyvandring for barn kan de lære mer om byggingen av bymuren, alle de spennende kirkeruinene og hvordan folk levde for 700 år siden.

Under hele sommeren kan du også se ekte ridderturneringer. Stemningen er til å ta og føle på når noen av Sveriges modigste duellerer på hesteryggen med rustning og lanse.

Barna synes også det er stor stas å kle seg ut som riddere selv. Turneringene pågår hele sommeren, men under middelalderuka, fra 4.-11.august topper det seg med spennende middelaldermoro for store og små.

VERDENSARV: Den tre kilometer lange bymuren i Visby har sammen med de over 200 bevarte bygningene fra middelalderen sørget for å plassere Gotland på UNESCOs Verdensarvsliste.
VERDENSARV: Den tre kilometer lange bymuren i Visby har sammen med de over 200 bevarte bygningene fra middelalderen sørget for å plassere Gotland på UNESCOs Verdensarvsliste. Vis mer
Verdens beste pannekake

I den trivelige byen finnes også noe - bokstavelig talt - for enhver smak. Ikke minst for barna.

På Creperiet får du de aller beste pannekakene som finnes. Ikke glem å prøve Gotlands «nasjonalrett» saffranspannkaka, som har tradisjoner helt tilbake til 1700-tallet.

Is heter som kjent glass på svensk, og så mye is som de har på Glassmagasinet har du neppe sett før på samme sted i hele ditt liv.

Isparadiset nede ved havna har over 260 smaker å velge mellom!

Litt utenfor Visby ligger gårdsbutikken og -kroa Lilla Bjers. En koselig oase hvor man jobber for bærekraft, økologi og mangfold. Her kan du nyte deilige lokale retter, samt få med deg ildkunst, kalligrafi og masse flott håndverk.

MIDDELALDERBY: Visby er på UNESCOS Verdensarvsliste og har mange velbevarte bygninger helt fra middelalderen.
MIDDELALDERBY: Visby er på UNESCOS Verdensarvsliste og har mange velbevarte bygninger helt fra middelalderen. Vis mer

Bli nabo med Pippi Langstrømpe

Tre kilometer sør for Visby, på klippekanten rett ved havet, ligger koselige Kneippbyn Resort, hvor det ekte Villa Villekulla ligger i sentrum.

Originalhuset fra Pippi-filmene ble flyttet hit i 1970 - i ett stykke - og de to siste filmene er spilt inn her.

Astrid Lindgrens fortellinger lever videre i de herlige forestillingene dere får oppleve her. Som Pippi Langstrømpes nabo kan du bo på en 5-stjerners camping, hvor du velger mellom leilighet, bed & breakfast-rom, villavogn, hotell eller hytter. Velg mellom jungelhytte i et tre eller fiskehytte med havsutsikt.

Familien Werkelin har drevet Kneippbyn, hvor det er både fornøyelsespark og vannland, siden 1976.

Ta med barna til sommerparadiset

Grotter og villhester

Gotland er et herlig sted for camping, og det finnes mange andre muligheter enn Kneippbyn. Generelt holder campinghyttene her en høy standard, og det er gode muligheter for overnatting med umiddelbar nærhet til stranda.

Ljugarns er kanskje Gotlands aller mest barnevennlige badested.

Campingen her tilbyr masse aktiviteter, egen svømmeskole, tenniskurs og flere restauranter å velge mellom.

Uansett hvor du bor, er det er mye spennende å oppleve på Gotland, som å hilse på de søte ponniene Gotlandsrussen, eller utforske den magiske Lummelundagrottan.

I 1948 tok tre eventyrlystne unge gutter fra Visby-traktene seg inn i de store grottehallene, og lot seg imponere av speilsjøene, de merkelige fossilene og de vakre steinformasjonene. Siden 1959 har det blitt arrangert guidede visninger.

RAUKER: Gotlands kyststrekninger byr på kilometerlange sandstrender, og spennende natur. Som disse restfjellene fra istiden, som kalles rauker.
RAUKER: Gotlands kyststrekninger byr på kilometerlange sandstrender, og spennende natur. Som disse restfjellene fra istiden, som kalles rauker. Vis mer


Perfekt sykkeløy

Ryktet om at Gotland er en perfekt øy for sykling er høyst velfortjent. På to hjul kan du oppdage nye kriker og kroker, og det finnes mange kystnære veier langs og rundt hele øya.

Dere trenger ikke ta med egne sykler, Gotland Cykeluthyrning har over 800 sykler til leie. De har også sin egen app, som hjelper deg å legge opp den perfekte ruta for deg.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.