ANNONSØRINNHOLD

SAFTIG: Fredagstacoen i flere nye varianter - da kan den nytes hver eneste dag i uka.
SAFTIG: Fredagstacoen i flere nye varianter - da kan den nytes hver eneste dag i uka.Vis mer

Taco for kjøttelskere: Ikke bare kjøttdeig som funker

Ingen grunn til å vente til helga.

Tacokjøttdeig har nesten blitt et egennavn i språket til tacoelskende nordmenn, men det finnes så klart alternativer for de som elsker kjøtt, men godt kunne tenke seg litt variasjon.

Pulled pork, biff, det meste funker i denne sammenhengen, i hvert fall hvis det lages med riktig tilbehør.

Her er fire oppskrifter der kjøttet får spille hovedrollen i tacomiddagen:

Stand 'N Stuff™ Taco med biff

Disse gode Stand ‘N Stuff™ Soft Tortillaene kan lages sterke eller milde. Perfekt for hele familien.

Slik gjør du

Varm oljen i en stor stekepanne og stek løken i 5 minutter. Tilsett storfekjøttdeigen, bruk en tresleiv til å løse opp eventuelle klumper og stek i ytterligere 5 minutter. Rør inn krydderblandingen med 120 ml vann, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 2 minutter, til blandingen tykner. Rør inn halvparten av korianderen.

Varm opp tortillas etter pakkens instruksjoner, fordel så salat, kjøttdeig, tomater, paprika og resten av korianderen på tortillaene med salat nederst, kjøttdeig oppå, etterfulgt av cherrytomater, paprika og koriander. Hvis du vil ha det sterkere, strør du på jalapeños og hvis du vil ha det mildere, tilsetter du litt rømme.

Tips: Bruk kylling- eller kalkunkjøttdeig i stedet for storfe.

Stand 'N Stuff™ Taco med biff.
Stand 'N Stuff™ Taco med biff. Vis mer

Stand’N Stuff™ Taco med svinekjøtt

Dette saftige svinekjøttet tar denne tacoen til ett nytt nivå!

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 ºC (160 ºC for varmluft). Smør 1 1/2 spiseskje kryddermiks over svinenakken. Varm oljen i en middels tung jerngryte eller en ildfast gryte på middels varme og tilsett svinekjøttet. Stek i 3–4 minutter, mens du vender kjøttet slik at du bruner alle sidene. Fjern og kast hyssingen.

Tilsett ananassaften og vannet i gryta med resten av krydderblandingen, kok opp og skru ned varmen slik at det småkoker, sett på lokk og stek i ovnen i 3 timer til svinekjøttet er mørt og løser seg opp.

Hell 50 ml av saften fra svinekjøttet i en beholder. Bruk to gafler til å dele opp svinekjøttet og rør det sammen med kjøttsaften.

Rør ris, bønner og mesteparten av korianderen sammen i en mellomstor bolle. Bland rødløk, limesaft og salt sammen i en liten bolle. La det stå i 5 minutter slik at smaken setter seg.

Fyll tortillaene med ris, svinekjøtt, ananasskiver og syltet rødløk og pynt med resten av korianderen.

Servering:

Klem litt limesaft på toppen for å få et snev av sitrus.

Server med en salat laget av salatblader, tomater og agurk.

Stand’N Stuff™ Taco med svinekjøtt.
Stand’N Stuff™ Taco med svinekjøtt. Vis mer

Taco med saftig biff og paprika

Mildt krydret med Old El Paso™ Fajita kryssermiks, blir disse tacoene en rask og enkel middag som alle elsker.

Slik gjør du:

Bland olje og kryddermiks på et stort flatt fat. Legg filetene i blandingen. Tilsett løk og paprika og vend til alt er jevnt marinert i krydderblandingen.

Varm en stor stekepanne på høy varme. Legg på filetene og stek dem i 6–8 minutter, der du snur dem én gang, til de er godt stekt på utsiden og har en innvendig temperatur på minst 63 ºC. Fjern fra stekepannen, sett på lokk og la dem hvile i 5–10 minutter.

Tilsett løk og paprika i den varme pannen og stek i 2–3 minutter på høy varme, der du snur dem noen ganger til de er lett grillet.

I mellomtiden varmer du tortillaene etter pakkens instruksjoner.

Skjær filetene i tynne skiver og vend dem sammen med løken og paprikaen. Fordel på de varme tortillaene. Ha en skje med sauce på toppen av hver og server med lime. Steketiden varierer, avhengig av tykkelsen på stekene.

Tips: Du kan steke filetene på yttersidene av en varm grill og ha paprika og løk på et aluminiumsfat på grillen for en koselig middag ute.

Taco med saftig biff og paprika.
Taco med saftig biff og paprika. Vis mer

Mini Stand’N™ Taco med kjøttdeig og ost

Bruk Old El Paso™ Mini Stand’N™ Soft Tortilla til å lage raske og enkle tacoer!

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 ºC (180 ºC for varmluft). Pensle litt olje på tortillaene. Legg dem på et usmurt bakepapir. Stek i 5 minutter eller til kantene på tortillaene er lett brunet. La dem avkjøles.

I mellomtiden varmer du resten av oljen i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Legg på stekene og stek i 5–6 minutter, der du rører regelmessig til de er helt brunet. Rør inn paprika, tacokrydder og vann og stek i ytterligere 10 minutter, der du rører av og til.

Fordel salaten og tomatene på tortillaene og ha kjøttblandingen på toppen, sauce og Cheddar eller feta. Serveres med rømme og limebåter.

Tips:

Prøv å erstatte paprika med hermetisert mais eller hakket sopp.

Ha raspet rød eller grønn chili på toppen for ekstra smak.

Mini Stand’N™ Taco med kjøttdeig og ost.
Mini Stand’N™ Taco med kjøttdeig og ost. Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.