Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

PÅ TOPPEN: Galapagos-øyene er et av reisemålene som du bare må få med deg i løpet av livet. Dette er Bartolomé-øya, en vulkanøy med et spektakulært kystpart, havskilpadder og egen pingvin-koloni. Foto: NTB SCANPIX/SHUTTERSTOCK
PÅ TOPPEN: Galapagos-øyene er et av reisemålene som du bare må få med deg i løpet av livet. Dette er Bartolomé-øya, en vulkanøy med et spektakulært kystpart, havskilpadder og egen pingvin-koloni. Foto: NTB SCANPIX/SHUTTERSTOCK Vis mer

Ti reisemål du bare må få med deg

Billigere flyreiser og større tilgjengelighet gjør at verden kjennes mindre. Dermed kan du reise mer.

Hvor drømmer du om å reise?

Når dagene fortsatt er korte og sola går tidlig ned, merker vi nordmenn at reiselysten er større enn noen gang.

For mange spiller det ingen rolle hvor ferden går, for andre er dette tidspunktet på året perfekt for å oppfylle de aller største reisedrømmene.

De som skal oppfylle virkelig store drømmer kan titte på Tripadvisors oversikt «Experiences of a Lifetime», sluppet sist vinter.

• Hva drømmer du om? Søk om re:member kredittkort

NUMMER 1: Ankor Wat
NUMMER 1: Ankor Wat Vis mer

«Bucketlist»

Dette er listen som handler om reisene du bare må få med deg i løpet av livet. Hvilke steder som havner på din såkalte «bucketliste» er opp til deg, men for de reiseglade menneskene som Tripadvisor har spurt er det disse stedene som gjelder:

1) Besøk til Ankor Wat (Kambodsja), ruinbyen fra 1200-tallet som er på FNs verdensarvsted-liste.
2) Tur til Grand Canyon (USA). Nasjonalparken regnes som et av verdens viktigste naturlige underverker.
3) Gå på den kinesiske mur, også kjent som Den store mur.
4) Besøke Taj Mahal, det er et indisk mausoleum i Agra fra 1653.
5) Dra på safari i Sør-Afrika.
6) Besøke Galapagos-øyene, øygruppen vest for Ecuador i Stillehavet.
7) Dykke på Great Barrier Reef. Det er verdens største korallrev, øst før Australia.
8) Se nordlyset på himmelen. Fenomentet oppstår når solvinden er kraftigere enn normalt, og sees på nattehimmelen i et belte rundt de magnetiske polene.
9) Gå den legendariske Inka-stien til Machu Picchu, i Andesfjellene i Sør-Amerika.
10) Få med deg solnedgangen på den greske øya Santorini i Middelhavet.

NUMMER 4: Taj Mahal.
NUMMER 4: Taj Mahal.
Vis mer

• Les mer: Få reiseforsikring med kredittkortet ditt

Noe å skryte av

Svein Askekjær, leder i temareisebyrået Aller Travel, synes det er en bra liste Tripadvisor har satt sammen, også for nordmenn.

- Det er nok en veldig riktig liste, i 99 av 100 tilfeller, sier Askekjær.

De fleste nordmenn har nok sett fenomenet nordlys, og mange har allerede besøkt den greske øya Santorini.

- Om ikke de har reist på charter til Santorini, så tar folk rutefly og båtloffer dit. Jeg vil si at trenden nå ikke bare er å besøke steder, men å gjøre noe der. Noe de skal skryte av når de kommer hjem, sier Askekjær.

NUMMER 10: Den greske øya Santorini, i solnedgang.
NUMMER 10: Den greske øya Santorini, i solnedgang. Vis mer

Er du mindre opptatt av historiske steder, men heller vil oppleve klassiske reisemål for nordmenn? I fjor vinter fortalte norske reisearrangører om nye trender for nordboere.

Ifølge Tickets store trendrapport for 2017 er Australia og London overraskelsene på topplistene så langt. Men fortsatt er det stekende sol og brennhet sand som først og fremst lokker nordmenn om bord i flyene.

• Ikke tid til å vente med reisen? Søk om re:member kredittkort

«Italia er veldig populært, og Spania kommer tilbake. Da snakker vi ikke bare om sol- og strandreiser.» Svein Askekjær, leder i temareisebyrået Aller Travel,

Fem av ti vil ha sol

Ifølge en pressemelding oppgir 48 prosent sol og varme som den største grunnen til å reise utenlands. Ticket oppgir at Gran Canaria, blant Kanariøyene, topper listen over de mest populære reisemålene hos dem, men rett under på listen følger Thailand og USA.

I Sørøst-Asia er det hyggelige badetemperaturer året rundt, og det samme gjelder for Florida helt sørøst i USA.

TOPP FOR NORDMENN: Grand Canaria, her stranden i Puerto Rico, er populært.
TOPP FOR NORDMENN: Grand Canaria, her stranden i Puerto Rico, er populært. Vis mer

Reisebyråleder Askekjær kjenner igjen mønsteret i nordmenns reisebestillinger.

- Italia er veldig populært, og Spania kommer tilbake. Da snakker vi ikke bare om sol- og strandreiser. Ting endrer seg i Europa på grunn av Midtøsten, folk trekker vekk derfra.

- Derfor er det høy etterspørsel etter Spania, det er trøkk på de spanske øyene og solstedene.

At London dukker opp på lista som den mest populære storbyen (64 prosent flere bestillinger enn i fjor) kan blant annet skyldes lavere pundkurs, og det samme gjelder Edinburgh. Den storslåtte skotske byen er dobbelt så populær som året før, selv om den fortsatt ikke er på topp ti listen.

Gamle backpackere vender tilbake

Bestillinger av storbyferier øker med hele 16 prosent, og Amsterdam er en annen metropol med en flom av nye besøkende fra Norge. Den japanske hovedstaden og gigantbyen Tokyo er blant nykommerne på topplista for 2017.

«Nå reiser backpackerne med kofferter i stedet for ryggsekker, og de bor dyrere og mer komfortabelt» Askekjær

Askekjær ser en trend i at reisende som var backpackere i unge dager, reiser tilbake til gamle trakter i Asia.

- Nå reiser backpackerne med kofferter i stedet for ryggsekker, og de bor dyrere og mer komfortabelt. De unner seg litt mer «luksus», med vesentlig høyere standard enn før. De reiser gjerne til Thailand, Kambodsja eller Vietnam, og helst på minimum firestjerners eller helst femstjerners hoteller.

NORSK FAVORITT: London øker kraftig på blant norske reisende, blant annet på grunn av lav pundkurs.
NORSK FAVORITT: London øker kraftig på blant norske reisende, blant annet på grunn av lav pundkurs. Vis mer

• Rabatt på hotelloppholdet: Få gode rabatter på hotell med re:member reward

Internasjonalt er storbyer det heiteste. Og vil du lytte til tipsene fra reiseguiden Lonely Planet, skal du ta en tur til den franske byen Bordeaux det kommende året. I en kåring over beste storby-reisemål neste år, skriver den velkjente reisehåndboka at vinbyen tidligere hadde tilnavnet «Tornerose» - fordi den var gått i dvale.

Nå har byen vært gjennom en «gastronomisk revolusjon», og ligger innen to timers rekkevidde fra Paris med lyntog.

SKJULT PERLE? Bordeaux har mer å by på enn vin.
SKJULT PERLE? Bordeaux har mer å by på enn vin. Vis mer

Pris styrer trender

På Lonely Planet-kåringen «Best Travel 2017: Top Cities», topper Bordeaux listen og følges av Cape Town (Sør-Afrika) og Los Angeles (USA). Blant de andre kanskje mer overraskende byene på topp ti-listen finner du: Merida (Mexico), Ohrid (Makedonia), Pistoia (Italia) og Portland (USA).

Hvis du ønsker noe litt annerledes, kan du i stedet besøke en av topp 3 blant destinasjonene på listen fra 2016: Kotor (Montenegro), Quito (Ecuador) og Dublin. Kotor toppet listen på grunn av sitt spesielle fjordlandskap, og fordi bukten som omkranser byen er blendende vakker.

Askekjær minner om at folk gjerne reiser når det finnes gode tilbud.

- Det er verd å merke seg at trendene ofte styres av nye flyruter hos rimelige flyselskaper. Hvis det blir enkelt å reise til Ho Chi Minh i dag, blir det en trend om seks måneder, sier reisebyrålederen.

- Nå som den nye terminalen på Gardermoen er åpnet, vil nye ruter og nye selskaper skape nye trender.

• God ferie! Søk om re:member kredittkort her

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling