ANNONSØRINNHOLD

Troneskifte i norsk håndball

Larvik har sittet trygt på tronen i 13 år, men forrige sesong sa det stopp.

Larvik sto i mange år for en dominans man sjeldent ser på toppnivå uansett idrett. Med seriegull, cupgull og sluttspillsgull 13 år på rad. De leverte også alltid i Europa. Det var vanskelig å se hvem som skulle vippe de av tronen, men en satsning fra Sørlandet skulle stikke kjepper i hjulene.

Navnbytte

Våg Vipers spilte håndball i en sjarmerende hall med et entusiastisk publikum, men noen mer enn det var det ikke. De klarte stort sett ikke å komme på øvre halvdel av tabellen engang. I 2006 uttalte de at Vipers skulle bli et nytt topplag i Norge på sikt, og i 2009 begynte det virkelig å ta form. Da byttet klubben navn til Vipers Kristiansand, og med midler sprøytet inn begynte eventyret.

Langsom prosess

Det hele begynte svært rolig, men man så forbedring hver eneste sesong. Man stabiliserte seg først som topp seks, før de tok steg videre i 2015 da man ble nummer fire. Det ble bestemt at de skulle gå enda hardere for det, og hentet flere spillere før 16/17 sesongen. Det var fortsatt noe som manglet, men man så tendensene til at Larvik skulle få noe å slite med neste sesong. De havnet på en 2. plass den sesongen, og i 17/18 skulle all jobben virkelig betale seg.

Troneskifte

Forrige sesong vant Vipers alt man kan vinne i Norge. Serien, cupen og ikke minst sluttspillet. I de to avgjørende kampene mot Larvik viste de kvalitetsforskjellen, og feide over det som har vært lokomotivet for norsk kvinnehåndball i nesten to tiår. For første gang i klubbens historie gikk man også videre fra gruppespillet i Champions League på søndagen som var.

På onsdag møter de nyopprykkede Fana. Fortsetter det ubeseirede laget rekken sin?

Mer om kampen kan du lese i vår analyse her:

Møter overmakten

Fana har egentlig klart seg greit de etter opprykket i fjor, og jeg er imponert over det de har levert. Står med 2-1-4, og har stort sett bare tatt poeng mot de andre lagene i bunn, men samtidig har de vært konkurransedyktige i nærmest samtlige kamper. Har tatt alle sine poeng i de fem siste kampene med uavgjort mot Byåsen og seiere mot bunnlagene Gjerpen og Rælingen.

Det er de kampene Fana må vinne om de skal holde seg. Gikk på et veldig surt tap i en jevn kamp mot Fredrikstad som man definitivt kunne vunnet, og Molde ble litt for tøffe sist. Skal inn i et grusomt kampprogram nå, og har Vipers, Storhamar og Larvik i de tre neste. Det er de tre beste lagene i ligaen.

Suverene sørlendinger

Vipers er det nye storlaget i Norge etter at man fikk sprøytet penger inn i klubben. De hentet mye, men fornuftig og har tatt over tronen fra Larvik akkurat nå. Det ble veldig jevnt i serien i fjor, men det var fortjent at Vipers tok det til slutt. Har bygget en fin arena og entusiasme i Kristiansand, og stemningen i Aquarama er det ingen som matcher i Norge per dags dato.

Har nettopp gått videre i Champions League for første gang i Vipers’ historie også. I serien har man vunnet alle sine syv kamper, og står med imponerende 89 pluss i målfroskjell. Scorer mest i ligaen (Oppsal foran med tre akkurat nå, men har en kamp mer spilt) og slipper inn klart minst. Det er et solid lag som kan gå ubeseiret gjennom denne sesongen.

Vinner med så mye de selv ønsker

Sjeldent ser man 1,00 i odds på bortelaget. Det betyr at man ikke tjener penger på å spille på borteseier her. Det er liten tvil om at jeg tror at Vipers vinner, noe de skal gjøre hver eneste gang mot et nyopprykket lag. Fana sine resultater speiler nok at man ikke har møtt de beste lagene, og de får det nok tungt i de tre neste. Spill på -11 linja er absolutt aktuelt. Den dekker Vipers om de ønsker.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.