Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

LEV SOM HJEMME: Når du oppsøker sol og strand, kan du betale med kort som du pleier - med de samme forsiktighetsregler som hjemme. Alle foto: NTB SHUTTERSTOCK
LEV SOM HJEMME: Når du oppsøker sol og strand, kan du betale med kort som du pleier - med de samme forsiktighetsregler som hjemme. Alle foto: NTB SHUTTERSTOCK Vis mer

Trykker du på feil knapp, blir ferien dyrere enn nødvendig

Det er smart å ta med seg et kredittkort på reisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjør du fortsatt som i gamle dager, da alle bunkret opp utenlandsk valuta før hver eneste liten ferietur utenfor Norges grenser?

Dette kan du slutte med på flekken, det finnes veldig få grunner til å veksle inn hele reisekassen før avreise.

• Ekstra kredittkort til ferien? Søk her

Ikke bare er det unødvendig, det kan også bli dyrere for deg. Ifølge en NTB-pressemelding fra Dinero kan for eksempel en familie som bruker 2000 euro i løpet av ferien tape hele 600 kroner, ved å ta ut kontanter på en norsk flyplass i stedet for å vente til ankomst.

REISEKASSE: Det er ofte dyrere å ta ut kontanter på flyplassen enn å bruke kortet som normalt når du er framme på reisemålet.
REISEKASSE: Det er ofte dyrere å ta ut kontanter på flyplassen enn å bruke kortet som normalt når du er framme på reisemålet. Vis mer

For på samme måte som du ikke lenger bruker reisesjekker og bærer tykke bunker med flybillett-utskrifter, trenger du heller ikke å betale med kontanter i utlandet lenger.

Likevel viser en YouGov-undersøkelse for re:member at hver tredje nordmann foretrekker å bruke sedler og mynt når de står foran kassen i utlandet. Slik holder nordmenn ikke på hjemme, og de gamle vanene på ferie skyldes trolig uvitenhet.

Et kredittkort eller et bankkort fungerer nemlig like godt i utlandet som hjemme i Norge. Har du for eksempel et kredittkort fra re:member kan du benytte kortet ditt på over 32 millioner brukersteder verden over.

Du kan bruke kortet akkurat som du pleier i utlandet. Det vil si at du kan handle i butikker, eller ta ut penger i minibanker eller banker på alle ferieturer. Og det er ingen prisforskjell dersom du bruker kredittkortet i utlandet, kontra hjemme.

Om du bruker kredittkort fra re:member i utlandet, vil du dessuten enkelt kunne holde orden på reisebudsjettet ditt via en egen app, eller via nettbank på mobil.

• Les mer: Ferie med kredittkort

Men når du betaler med kredittkortet i utlandet, er det spesielt én ting du må huske på. Skriv det gjerne ned, for dette er viktig og mange nordmenn blir lurt:

RETT KNAPP: Ikke la deg lure til å velge «norske kroner» når du blir spurt, for eksempel i en minibank, om hvilken valuta du ønsker beløpet belastet i.
RETT KNAPP: Ikke la deg lure til å velge «norske kroner» når du blir spurt, for eksempel i en minibank, om hvilken valuta du ønsker beløpet belastet i. Vis mer

Velg alltid den lokale valøren når du får opp valget på skjermen på terminalen eller i uttaksautomaten. Trykk aldri på knappen for «norske kroner» når spørsmålet dukker opp.

Forbrukerrådet anslo i 2017 at norske forbrukere hvert år blir belastet for én milliard kroner i unødvendige gebyrer ved å velge egen valuta fremfor den lokale.

Bruker du også et kredittkort i stedet for et vanlig bankkort, sparer du deg i tillegg for alskens bekymringer som kan oppstå rundt kortbruk på tur.

Kredittkortet er nemlig det sikreste når du handler utlands, fordi du sikrer deg mot at din personlige bankkonto kan bli tømt i løpet av få minutter dersom noen stjeler kortet eller får tak i kort-opplysninger.

Les mer: Tips og råd

Det finnes også en rekke forsikringer knyttet til re:member kredittkort, dersom ulykken skulle være ute.

Har du ikke bestilt din reise ennå? Husk at det kan være smart å betale reisen med et kredittkort. Betaler du minimum 50 prosent av reisens transportkostnader med et kredittkort er får du med reise- og avbestillingsforsikring.

Dette gjelder også reiser med egen bil, betaler du drivstoffet på turen med re:member-kortet ditt er du dekket av reiseforsikringen som inngår i kortet.

• Les mer: Få reiseforsikring med kredittkortet ditt

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.