ANNONSØRINNHOLD

LEDERHOSEN OG VILLE HESTER: Bestefar Per Arne gleder seg veldig til å vise Tyrol til sitt barnebarn Michael. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Ung igjen i Tyrol

Når morfar inviterer til Tyrol blir det action og uventede opplevelser.

Hvite fjelltopper. Grønne daler. Blå innsjøer. Ville hester. Brune lederhosen. Høye glass. Per Arne Lundberg (84) har mange grunner til å velge Tyrol som destinasjon for reisen han skal ta med seg datteren Liv-Heidi (54) og barnebarnet Michael (25) på.

– Vi har ikke hatt så mange opplevelser som dette sammen, Michael og jeg. Med fly til München ble det enkelt, og jeg fikk muligheten til å vise ham det stedet som har betydd så mye for meg, forteller Per-Arne.

Sammen med Oslo og Drammen jernbanemusikk har han besøkt Tyrol, en region i de østlige alpene i Østerrike, en rekke ganger.

TYROL EPISODE 1: På 80-tallet var Per-Arne (84) på en av sine mange turer til Tyrol. Da kjørte han bob sammen med kona Karin. Mange år senere har mye skjedd når han nå skal tilbake sammen med datteren og barnebarnet. Vis mer Vis mer

Villhester og folkefest

Det tradisjonsrike området er et populært reisemål året rundt, og med tilbud i alle prisklasser. Det er byen St. Johann, og menneskene her, som har en spesiell plass i Per-Arnes hjerte.

Denne gangen fikk familien bli med da byens innbyggere hentet hestene ned fra et to år langt beite i fjellene.

– Vi fikk gå sammen med jentene som leide hestene ned fra fjellet. Jeg har alltid vært litt redd for hester, så det var litt skummelt. Men de jentene var skikkelig tøffe, sier en tydelig imponert Michael.

Senere på kvelden ble familien tatt med på den tradisjonsrike feiringen som avholdes etter at hestene er hentet, og tre generasjoner Lundberg danset seg inn alpenatten med de lokale familiene.

TYROL EPISODE 2: Tre generasjoner Lundberg skal på Oktoberfest, men trolig en litt annen variant enn den du ser for deg. Vis mer Vis mer

Friskt bad på zell am see

750 meter over havet ligger Zell am See, en speilblank innsjø av smeltevann hvor snødekte topper speiler seg og Grand Hotel ruver majestetisk langs bredden. Her tok familien en båttur med den klassiske lille cruisebåten og nøt et glass champagne på soldekket.

– Plutselig sa pappa at vi skulle hoppe uti! Og han mente visst alvor, så da var det bare å ta seg et bad i smeltevannet. Jeg skal love deg at det var kaldt, men pappa svømte rundt på ryggen og mintes nok da vi var der for mange år siden, forteller Liv-Heidi.

TYROL EPISODE 3: Per-Arne tar med seg Liv-Heidi og Michael på en båttur på vakre Zell Am See. Der møter de et nyforlovet par som får seg en overraskelse. Vis mer Vis mer Vis mer

Full fart ned alpene!

Mens vintermånedene byr på ski- og alpinferier, er det også i sommermånedene muligheter for nydelig vær og vakre naturopplevelser. Det finnes turstier på alle nivåer, gondolbaner og muligheter for actionfylte opplevelser. Etter en tur med gondol var de tilbake ved den tidligere bob-banen som Per-Arne har hatt så lyst til å prøve igjen. De spente seg fast og slapp bremsene.

– Det var spennende! Morfar switchet over til østerriksk og ropte «høyre» og «venstre», mens vi lo oss skakke. Da vi kom ned var vi euforiske alle tre, forteller Michael, som allerede har bestemt seg for å ta med broren sin hit på et senere tidspunkt.

Liv-Heidi er glad for at også Michael nå har fått et forhold til det østerrikske fjellområdet. Og hun syntes tydelig hun kunne se at faren ble noen år yngre under oppholdet i alpene.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.