ANNONSØRINNHOLD

Utforsk skjærgården med trikkebillett

Lyst på både storby- og skjærgårdsferie? I Göteborg kan du lett få begge deler.

Göteborg er Norges nærmeste storby. Her finner du alt du kan ønske deg av shopping, restauranter, kultur, fornøyelser og opplevelser. Men det mange ikke tenker på, er den fantastiske skjærgården.

Du trenger ikke reise langt for å fylle lungene med frisk sjøluft. Kystopplevelsene er lett tilgjengelig for deg og din familie – faktisk bare en trikketur unna!

Spektakulær badstu

Også i sentrum har du muligheter for å bade – i Allmänna Badet. Her har gøteborgerne siden 2015 kunnet nyte sine dukkerter i et basseng som flyter i Göta Älv.

Både bassenget og det som trolig er Sveriges mest spektakulære badstu, ligger i Jubileumsparken i Frihamn og er gratis å bruke.

Anlegget ble satt opp i forbindelse med Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Det tyske arkitektkollektivet Raumblabor Berlin står bak anlegget som består av hundre prosent gjenvunnet materiale, og dusjens vegger er konstruert av 12 000 gamle flasker.

UNIKT: Jubileumsparken i Frihamn må du få med deg om du drar til Göteborg. Her kan små og store bade midt i byen.
UNIKT: Jubileumsparken i Frihamn må du få med deg om du drar til Göteborg. Her kan små og store bade midt i byen. Vis mer

Göteborg er full av parker som er fine å utforske for store og små, og du kan også oppleve byen på de klassiske Paddan-båtene, som tar deg gjennom vollgravene og kanalene fra 1600-tallet, under de lave broene og ut i havna.

Nordens største fornøyelsespark

En tur til Liseberg hører også med for de aller fleste barnefamilier som besøker Göteborg. I fjor sommer sto den splitter nye attraksjonen Valkyria klar, hvor de aller tøffeste kan våge seg.

Her kjører du rett ned – og da mener vi rett ned – i Europas lengste Dive Coaster, med et vertikalt dropp på hele 50 meter, og en toppfart på 105 kilometer i timen.

Ellers er selvsagt parken, som er Nordens største fornøyelsespark, full av klassikere for barn i alle aldre, og i år satser fornøyelsesparken enda mer på musikk. Showscenen Rando er nyoppusset, og i Havneområdet blir det skikkelig festivalstemning.

MORO FOR ALLE: Liseberg er en klassiker av en fornøyelsespark, som også oppdaterer seg hvert eneste år. Foto: Liseberg
MORO FOR ALLE: Liseberg er en klassiker av en fornøyelsespark, som også oppdaterer seg hvert eneste år. Foto: Liseberg Vis mer

Øyhopping med trikkebillett

Trikken stopper rett utenfor Liseberg, og tar du trikken til Saltholmen, kommer du til en herlig badeplass. Herfra kan du bruke trikkebilletten videre til øyhopping. Med 24- eller 72-timersbillett kan du ta ferjene ut til en rekke små øyer, uten at det koster noe ekstra.

Det går også båter inne fra Stenpiren på sommeren, midt i sentrum.

I den vakre skjærgården finner du noen og tjue øyer, og tusenvis av unike plasser, med naturreservater, langgrunne strender, deilige svaberg, og koselige, rødmalte fiskeboder.

Her venter eventyrene i form av selsafari, spennende matopplevelser, bading, fiske og båtturer.

ENKELT: Med trikkebilletten kan dere ta ferjer fra øy til øy. Foto: Tim Kristensson.
ENKELT: Med trikkebilletten kan dere ta ferjer fra øy til øy. Foto: Tim Kristensson. Vis mer

Fantastiske sykkelmuligheter

I den nordlige delen av Göteborgs skjærgård og stryk er det helt ypperlige sykkemuligheter. Her kan du fint ta med deg sykkel på ferjene, og det finnes mange flotte løyper som passer for hele familien. Det er også fullt mulig å leie sykler for bare 120 kroner dagen på havna i Hönö, og derfra kan du ta deg rundt ved hjelp av både broer og båter.

Den største øya heter Hönö og er en unik perle.

Her kan du virkelig nyte av havets delikatesser, enten du spiser mat du har fisket selv eller kjøper sprellfersk fisk og skalldyr på butikken.

BRYGGEHYGGE: I Göteborgs skjærgård skapes barndomsminner.
BRYGGEHYGGE: I Göteborgs skjærgård skapes barndomsminner. Vis mer

Seilehovedstaden Marstrand

Et stykke nord for Göteborg langs Bohuslän-kysten ligger Sveriges seilehovedstad Marstrand. Her kan du padle ut på besøk til en selkoloni, lære deg å seile, eller bare slappe av.

Det er enkelt å reise hit, også om du ikke har bil. Med tog, buss og en kort ferjetur tar det rundt en time

Carlstens Fästning, som har beskyttet øya siden 1600-tallet, må oppleves, og det er til og med mulig å overnatte her, i de sjarmerende rommene til Soldathotellet!

Ellers er det et herlig sted å bade, shoppe i bilfrie gater og ikke minst nyte god mat.

SOMMERBY: Marstrand vokste fram som by på 1200-tallet, da den tilhørte Norge. Nå er den en populær svensk sommerby og en av Sveriges fremste seilsportsbyer.
SOMMERBY: Marstrand vokste fram som by på 1200-tallet, da den tilhørte Norge. Nå er den en populær svensk sommerby og en av Sveriges fremste seilsportsbyer. Vis mer

Den perfekte sykkeløya

Fra Marstrand er veien kort til Tjörn, som er den perfekte sykkeløy. Her får du flotte naturskjønne veier og stier med umiddelbar nærhet til havet.

Her kan du bade, fiske krabber, besøke Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn og oppleve den særegne skulpturparken Skulptur i Pilane.

Det er også kort vei mellom store matopplevelser her. På det flytende hotellet Salt & Sill, Hotell Nordevik eller Lottas Bak kan du virkelig spise godt.

SYKKELPARADIS: Den beste måten å utforske øyene på er på to hjul - enten du leier eller har med egne sykler. Foto: Roger Borgelid
SYKKELPARADIS: Den beste måten å utforske øyene på er på to hjul - enten du leier eller har med egne sykler. Foto: Roger Borgelid Vis mer

Et stykke

Et stykke nord for Tjörn, nesten rett ved grensa til Norge, ligger fantastiske Koster. Her er Sveriges eneste korallrev, og en marin nasjonalpark med 12 000 dyre- og plante-arter.

Koster er også perfekt for vandre- og bade-opplevelser. Sydkoster er så godt som bilfri, og et skikkelig sykkelparadis.

Herskapelig

Men det er ikke bare skjærgården som byr på idylliske opplevelser rett utenfor Göteborg. 26 minutter med bil – eller tog – innover i landet, ved innsjøen Sävelången ligger fantastiske Floda. Her ligger blant annet Nääs slott, et herskapelig slott, hvor tiden har stått stille siden 1898.

En guidet visning tar 50 minutter, og minst like flott å utforske er omgivelsene. En skikkelig naturperle for spaserturer, sykkelturer, rideturer, bading og fiske. Her finner du også en egen terrengbane for kjepphester (!).

Camping-paradis

Camping er den ultimate boformen for en skikkelig Sverige-ferie. Svenskene er mestere på camping. Her finnes noe for enhver smak, enten du vil bo i vogn, bobil eller hytte, om du vil ha villmark, familieresort eller glamping.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.