Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Mens Manchester Citys stjernegalleri cruiser mot ligagull og cup-finale overasker en 20 år gammel spiller på utlån til Girona.
Mens Manchester Citys stjernegalleri cruiser mot ligagull og cup-finale overasker en 20 år gammel spiller på utlån til Girona. Vis mer

Utlånt Manchester City-talent hadde Messi i lomma

Manchester City har kvalitet både i tropp, benk og på utlånt. Det visste høyreback Pablo Maffeo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pablo Maffeo fikk ikke enorme mengder spilletid i Manchester City, men har fått ros fra alle kanter under sitt låneopphold hos spanske Girona. Etter at den 20 år gamle høyrebacken markerte bort selveste Lionel Messi tidligere i måneden, og holdt sitt eget mot Christiano Ronaldo i en kamp Girona vant, regner engelske Dailymail.co.uk med at han blir en fremtidig City-stjerne.

Til vanlig hører den spanske u21 spilleren hjemme i et 3-4-3 system og bidrar offensivt opp den høyre flanken til Girona, men mot Messi og resten av Barcelonas stjernegalleri var oppgavene noen helt andre for unggutten.

- Det tok han (Messi) omtrent to sekunder å skjønne hva som skjedde. Jeg hadde aldri man-til-man markert en spiller før. Jeg visste at om jeg mistet ham, selv for et sekund, så ville han kunne gjøre som han ville, fortalte Maffeo til pressen etter kampen.

Manchester City skal ha et ønske om at Maffeo er en del av langtidsplanene til Pep Guardiola, det blir han ikke om det er opp til Lionel Messi. Express.co.uk hevder å vite at den argentinske superstjernen har bedt Barcelona om å plukke opp stortalentet, og at han kan bli en mann for fremtiden også i Barcelona.

- Han (Messi) spurte meg hvor gammel jeg var og om jeg var en Manchester City fan, forteller den unge spanjolen. Om han faktisk er det vites ikke. Til tross for Maffeos jobb som frimerke tapte Girona 3-0.

Maffeo er kanskje på utlån, men Citys stjernegalleri har kvalitet nok i troppen som det er. Søndag skal Manchester-laget møte premier league rival Arsenal i cupfinalen. Våre oddseksperter tror på en jevn og spennende kamp.

Manchester City har i praksis vunnet serien allerede, de leder nemlig med hele 16 poeng og med 11 kamper igjen er det utenkelig at de skal gi bort det. De er i praksis i kvartfinalen av Champions League også, etter at de slo Basel 4-0 borte i første kamp. Men i FA-cupen, der er de ute, etter en særdeles dårlig bortekamp mot Wigan, som de tapte 0-1. De spilte riktignok en omgang med en mann mindre, men de hadde et mer enn bra nok lag til å i alle fall få med seg omkamp, og dette var slette greier. Dermed er drømmen om The Quadruple, fire titler, over. Man City har hatt en enkel reise til denne finalen, men har ikke imponert med straffesparkkonkurranse mot både Wolves og Leicester, samt to relativt jevne semifinaler mot Bristol City. Delph er suspendert etter det røde mot Wigan, mens Mendy og Jesus er skadet, dog ryktes det at sistnevnte kanskje kan rekke benken. I tillegg står nok Bravo i mål.

Arsenal gjorde en av sine dårligste kamper under Wenger på torsdag, med 1-2 tap hjemme mot Östersund. Det hadde ingenting å si, Arsenal vant 4-2 sammenlagt uansett, men det sto lenge 0-2 og det kunne fort blitt 0-3 og da hadde Arsenal vært i fare for å ryke ut. Wenger hvilte de aller fleste, det er vel bare Ospina og Bellerin som startet denne kampen og som trolig starter Man City kampen, men det er ingen unnskyldning for en så elendig kamp. Wenger har solgt unna flere av de nest beste, Walcott, Giroud, Coquelin, og dermed må de tredje beste spille slike kamper og de holder rett og slett ikke nivået. Det er to uker siden sist Arsenals beste spilte kamp, da tapte de 0-1 på Wembley mot Tottenham, etter å ha blitt mer eller mindre rundspilt det meste av kampen. 2-1-3 siste seks seriekamper, og Arsenal ligger på 6. plass, langt bak Champions League-plassene. I semifinalen av ligacupen så møtte de Chelsea over to kamper, var solide, og slo de ut med 2-1 sammenlagt. Mkhitaryan har spilt ligacup for Man Utd og er ikke med her, mens Lacazette er skadet. Özil og Ramsey er begge usikre, men det forventes at de rekker kampen.

Disse lagene møtes på nytt på torsdag, til seriekampen som egentlig skulle blitt spilt denne helgen. For Man City sin del så er nok denne finalen viktigst, serien har de full kontroll på uansett, mens for Arsenal sin del så er serien, og Europa League, det som betyr noe denne sesongen. Det sagt, når det først er finale så kommer nok begge lagene til å gjøre sitt aller beste. City er et klart bedre lag enn Arsenal, men jeg tror dette blir en jevn kamp hvor det fort kan bli ekstraomganger, og 3.90 på akkurat det frister.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.