Annonsørinnhold

Utstyret som gjør turen vellykket

På samme måte som godt verktøy sies å være halve jobben, så er godt utstyr halve turen. Her er utstyrstipsene som gir deg større turglede.

Utstyret som gjør turen vellykket

Endelig er våren her og varmere temperaturer. Det gjør at en tur i skogen kanskje frister mer. Men hva trenger man av utstyr? Vi har laget den komplette utstyrslista over ti must haves for en tur i skogen, eller kanskje på fjellet.

En god turbukse

Utstyret som gjør turen vellykket

En god turbukse er et must når man skal på tur, det er lurt at den er vindtett og vannavvisende. Det vil i de aller fleste tilfeller være godt nok med en bukse i softshell, noe som også er bedre å bevege seg i. Men for de mer ekstreme turene er en skallbukse god å ha. Enten du liker freshe farger eller liker å holde buksa mer nøytral har vi funnet mange gode alternativer til deg.

Hva med denne buksa som du fort kan gjøre om til shorts? Genialt!

En tynn dunjakke

Utstyret som gjør turen vellykket

Når man skal på tur nå på våren er en tynn dunjakke essensielt. En tynn dunjakke veier nesten ingen ting, men varmer godt. Den er perfekt til å ha i sekken så man kan ta den på seg når man skal ha en pause. Det finnes mange varianter, og det viktigste er at du finner din favoritt. Går du ikke masse på tur kan kanskje en i en nøytral farge være best så man kan bruke den til hverdags også. Vi synes likevel det er kult med freshe farger til tur

Hva med denne kule jakke som passer perfekt både til tur og hverdag

Skalljakke: Din nye favoritt til eventyr både i byen og skog og mark

Utstyret som gjør turen vellykket

En god skalljakke bør alle ha. Den fungerer som navnet tilsier som et skall. Den er vanntett og vindtett og brukes over en tynn dunjakke eller en ullgenser. En god skalljakke bør ha mulighet til lufting under armene og en god hette med snøring. Du kan få skalljakker i alle prisklasser, men kvaliteten er deretter. Vi anbefaler å investere i en god en, da har du den i mange år og den tåler mye bruk. Skalljakke fungerer for alle fire sesonger, både på ski, en regnfull høstdag eller en vindfull dag på norgesferien. Om du ønsker en fresh, gul skalljakke eller en nøytral svart skalljakke er opp til deg, men du kommer uansett til å se supersporty ut!

Hva med denne varianten som passer både til en tur i skogen og byturen?

Sesongens beste dagstursekk

En god dagstursekk er godt å ha. God bærekomfort er viktig for at man skal få en god tur.

Utstyret som gjør turen vellykket

Det finnes mange varianter og her er det bare å finne den som passer deg. For en dagstur vil vi anbefale en sekk på rundt 20-25 liter. Det er viktig å finne en lett sekk så man kan bære så lett som mulig. Innenfor tursekker er Ospray det kuleste og mest brukte varianten og det er ikke uten grunn. Vi anbefaler på det sterkeste denne sekken. Den kommer i fire farger, så her velger du den som passer deg best. Vi digger den gule og den turkise!

Finn din neste dagstursekk HER

Nye turbriller? Sjekk disse variantene her

Første skritt til å sove ute

Utstyret som gjør turen vellykket

Har du lyst til å prøve deg på en overnattingstur? Da bør du starte med denne boka. «Sove ute» er en håndbok som tar for seg netter i soveposen. Her finnes alt du trenger å vite om tradisjonelle problemstillinger rundt overnatting ute. Med i boka er også levende beskrivelser av hva som skjer i naturen rundt deg om natta, om stjernehimmelen og hvordan du studerer den, om nordlys, uvær og andre fenomener som i perioder gjør det mer eller mindre verdt å søke ut. Boka er levende beskrevet og lettlest.

Vi anbefaler deg å kjøpe deg DENNE boka for å få en bra soveopplevelse

En sovepose som passer deg

Utstyret som gjør turen vellykket

Når man skal sove ute er det viktig å finne en god sovepose. Her må man selv finne ut hvor mye vekt man er villig til å dra med seg. Vi anbefaler å først finne ut hvilke tempraturer du planlegger å sove ute i. Er du en som fryser lett eller blir du fort varm? Som nybegynner er kan det være greit å starte med en tresesong sovepose og heller finne ut hva du selv trives med etterhvert. Er du interessert i å sove ute hele året kan en vintersovepose eller dunsovepose være det beste alternative for deg. Er du interessert i å bære så lett som mulig er en dunsovepose det beste for deg. Vi har funnet frem mange alternativer til deg så her må du finne ditt bruksområde og din prisklasse.

Vi anbefaler DISSE

Et telt som passer ditt behov

Utstyret som gjør turen vellykket

Enten du planlegger en lenger tur der du skal bære teltet langt eller bare en kort tur i nærmiljøet har vi funnet telt som passer deg. Når man skal invistere i et telt er det viktig å tenke bruksområdet. Hvor mange skal sove i det, hvor langt skal det bæres og hvor det skal settes opp. Vi anbefaler at hvis du først skal kjøpe et telt bør det være av god kvalitet som kan brukes flere sesonger enn bare på sommeren. Dette teltet fra MSR er det perfekte teltet både for vinter og sommerbruk, enten du skal gå langt eller kort, i sol eller nedbør. Formen på teltet er unikt designet for å tåle det norske klimaet med både sterk vind og nedbør.

Ja takk til det perfekte teltet

Hengekøye: 2020s største hit fortsetter i år

Utstyret som gjør turen vellykket

Hengekøye ble 2020s største hit og med en velfortjent grunn. Vi har sverget til hengekøye i mange år og vi har derfor testet og erfart hva som er best. En hengekøye er et lettere alternativ til telt og man sparer både på vekt og pakkvolum. I tillegg slipper man maur og andre krypdyr. Vi anbefaler at du invisterer i en god sovepose og et godt liggeunderlag. Det er også en god ide å ta med seg en tarp. Hvis du planlegger å dra ut på sommeren er myggnetting et must. Vår erfaring er at det kan være lurt å investere i en hengekøye med både myggnetting og tarp.

Velg din favorittvariant og farge HER til en natt i trærne

Liggeunderlag – Forskjellen på en god og en dårlig natt søvn

Utstyret som gjør turen vellykket

Sov godt på tur! Et liggeunderlag kan være forskjellen på en god og en dårlig natt søvn. Enten du er ute etter ett oppblåsbart, selvoppblasbart eller tradisjonelt liggeunderlag i skumplast har vi funnet våre favoritter til deg. For å finne din favoritt må du tenke på bruksområde og hva du foretrekker. Til en natt i hengekøye funger både ett oppblåstbart og ett i skumplast. Et oppblåstbart vil ta mindre pakkvolum, og veie mindre. I tillegg kan du kjøpe et tilleggstrekk som gjør at liggeunderlaget kan gjøres om til stol. Det kaller vi genialt!

Jeg trenger et nytt liggeunderlag som kan fungere som en stol!

Hodelykt – essensielt for en natt i naturen

Utstyret som gjør turen vellykket

En ting som er fort gjort å glemme når man skal ha en natt i naturen er hodelykt. Men spør du oss er det helt essensielt å ha med seg. Når sola først har gått ned blir det mørkt. Her finner du en av markeds beste hodelykter som har fått terningkast seks. Kraftig og vanntett hodelykt med to lyskilder. Produsert i magnesium for å få lykten lettest mulig. Man kan benytte seg av tre forskjellige lysnivåer på flomlys og fire forskjellig på spotlys.

Kjøp markedets beste hodelykt til en billig penge HER

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer